Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Съвети за надеждна и компактна чанта за DSLR с обектив + 2ри обектив?
Автор: photographist   
Дата:   08-02-16 11:24

Здравейте,

Моля дайте вашите препоръки за компакта чанта, която успешно ще събере тяло, закачен на него обектив + допълнителен обектив. Става въпрос за Фул Фрейм тяло + 24-70/2.8 + 85/1.8
Взех Lowepro Format 160, но е много нежна, някак външните стени са по-тънки от това, което имах Lowepro Rezo 170 AW, но изглупях и я продадох, защото оставаше малко неизползваемо място от едната страна и сякаш беше малко по-голяма за нуждите ми.
Сега гледам моделите от серията Adventura от Lowepro и по специално Lowepro Adventura SH140 II, но не мога да преценя дали ще е по-добре като изработка?
На кратко искам да побира гореописаната техника, да е компактна и в същото време надеждна чанта - по-здрава и плътна материя, меки части, по-дебели стени и водо- и вятъроустойчива или поне с допълнителен дъждобран, като при AW моделите. Всякакви други предложения са добре дошли, като марки и разновидности, стига да е по желаните от мен параметри, и бюджет до към 100лв. За жалост нямам възможност да ида на място и да си избера сам, така, че ще поръчам онлайн и ще се доверя на вашите мнения. Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Съвети за надеждна и компактна чанта за DSLR с обектив + 2ри обектив?
Автор: Dobromir_Kalenikov   
Дата:   08-02-16 11:40

Привет!
Моето скромно мнение е, че тази чанта ще ти е малка. На снимката от Синтезиса в чантата е сложен 650 D / Rebel T4i, който е значително по-малък от всички ФФ тела на Canon / Nikon. Ако обърнеш внимание, в лявото отделение остава място за светкавица, но не и за друг обектив. А разликата в телата (примерно при сравнение с 5д м2) е следната:
http://camerasize.com/compare/#192,333
Като ги наложиш едно върху друго става съвсем ясно. 24-70 дори на ф4 не е малък обектив, а за 2.8 си е, както казват по ревютата - fat § heavy bastard - т.е. аз бих отписал намига въпросната чанта.
Ще следя темата, защото и за мен това е проблем. Искам чанта, но чарковете ще ги събера май само в раница, за съжаление.

EDIT: Не видях, че вторият обектив ще е 85 1.8. За него може и да остане място под тялото / евентуално ако се обърне преградата и се сложи под грипа на тялото (отстрани на закачения 24-70 2.8. Въпреки всичко бих заложил на по-голяма чанта - току-виж се появили 2-3 батерии, дистанционен спусък, четец за карти, които да трябва да се вземат към нанякъдето :)
EDIT2: Ако е 24-70 2.8 НЕ втората версия на Canon, жална майка със сенника... :)

Публикацията е редактирана (12-02-16 13:07)

Дата:   08-02-16 11:46

Благодаря за мнението, може в такъв случай Adventura 160.

Автор: alext   
Дата:   08-02-16 11:47

Тази не знам дали си видял. От намалението я взех, и с това намаление е супер оферта. Събира тяло 3 обектива, светка, таблет.. Има си дъждобран и вътрешното отделение се маха и става доста компактно за носене в раница например.
Минус е, че е тип месенджър и не знам дали ще ти се върже като компактност, но пък събира нещата, които искаш..

Публикацията е редактирана (08-02-16 11:49)

Дата:   08-02-16 12:01

alext

[smilie24] Аз специално си я поръчах вече, на мен би ми вършила перфектна работа за Canon FF, 1 по-голям, 1 малък и светъл + 2 РФ 50 и 135 мм. обектива. Благодарности за инфото, не знаех, че са ги намалили толкова. [beer]

Автор: alext   
Дата:   08-02-16 12:32

Да, много са добри офертите в момента. Със здраве [beer]

Автор: m.djorov   
Дата:   08-02-16 13:35

Аз в момента също съм с Nova Sport 17L. Държа в нея D7200 + 18-105, 35, остава по средата и място за светкавица. В местата които остават свободни слагам кърпичка за чистене, lenspen и едни преходници за филтри. В джобовете отпред в единия съм сложил карти и IR спусъка, в другия 2 кутии за филтри.

Автор: PhotoBo   
Дата:   08-02-16 13:54

Nova Sport 17L е топ оферта, и аз си я поръчах. Въпроса е, че дори Rezo 170 му се е видяла голяма (също имах такава и също съжалявам, че я продадох), та идеята на човека е да максимално компактна като размери, като да събира тялото и двата обектива и нищо повече, поне така го разбирам аз. Ще следя темата с интерес! [smilie24]

Автор: m.djorov   
Дата:   08-02-16 14:54

Аз също търся тези дни, нещо за из града - 7200 с един 35 и 85. Чудя се на Nova Sport 7L модела, дали ще стане, ама трябва май да ида директно в магазина с апарата да меря.

Автор: uzsree   
Дата:   08-02-16 15:40

За компактна чанта, трябва да се търси нещо тип messenger bag.

Аз ползвам тази Sony LCSMS10T и в нея влизат DSLR тяло със два обектива и светкавица. Биха влезли и търсените Фул Фрейм тяло (Никон Д750 / Канон 6Д) + 24-70/2.8 + 85/1.8 без да остане място за светкавица. Алтернативно влизат Фул Фрейм тяло (Никон Д750 / Канон 6Д) + 70-200/2.8, но няма място за допълнителен обектив. Чантата е много компактна и никой не би предположил какво има вътре. В джобовете има място за батерии и филтри.

Имам и Nova Sport 17L и в нея влизат двйно повече неща.

Автор: kvakioh   
Дата:   08-02-16 16:10

Чанти много, каквото и да се вземе, да се следи да има покривало допълнително за дъжд и водни пръски. Ако няма, но се хареса, не е зле да се вземе.

Дата:   12-02-16 13:06

Само искам да кажа, че днес си получих поръчаната Lowepro Nova Sport 17L AW - страхотна е, събира без проблеми тялото ми (което е едно от най-големите като изключим спортните камери 1д/д3/д4) със закачен обектив с физически размери като на 24-105 / 24-70, 1 твърда петдесятка 1.8 Canon, твърдо 135 с ръчен фокус (Zeiss Sonnar 135 MC 3.5), едно старичко хелиосче 44М3, остава място за светка, дистанционния спусък, трите ЦФ карти, трите батерии и таблет [smilie10] Цялата тази прекраснотия е влагозащитена и дойде на цена от 59 лв. До 29-ти е промоцията, така че горещо препоръчвам да се възползвате, било то от Синтезиса, Павилиона или където я намерите на тази цена. [smilie24] [beer] [smitten]

Дата:   14-02-16 23:22

Така, Нова спорт 17Л е супер чанта, видях я и нея на живо, но наистина ми трябва нещо супер компактно. Не,че тя ще свръх голяма де и сигурно някой ще ме помислят за луд, защото обикновенно човек търси максимума във всичко, т.е. да може да набута повече и повече неща в една чанта, но наистина при мен случая е сложен. Искам да побере само едно D600 + 24-70/2.8 + 85/1.8. Нищо друго, нито грипове, нито светкавици, зарядни и т.н. Искам максимална компактност, добра защита от атмосферни и физически повреди и това е! За сега сони-то и по-малката нова спорт 7л май стават, но не мога да добия реална представа за нещата, ще пазарувам онлайн, за жалост.

Автор: lamerko   
Дата:   15-02-16 02:09

photographist: твоята рабита няма да стане. Преди време, когато и аз се чудех за компактна чанта две нощи съ прекарал по сайтове, форуми и т.н... накрая ми писна и си закарах задника до магазина. Оказа се, че от 10-те модела, дето си ги бях харесал по нетя - само един можеше да ми свърши НЯКАКВА работа. На снимките изглеждат супер измамно, а размерите - там бакията е пълна. Просто иди до магазина и виж какво ще ти хареса.

Автор: alexcubata   
Дата:   15-02-16 02:10

Няколко алтернативи
Cullmann Panama Maxima 200

Cullmann Panama Maxima 120

Cullmann Sydney Pro Maxima 300 с дъждобран и скрити ципове

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »