Автор: t.marev
Дата: 03-02-16 14:50
Венелине, я си вземи един апарат с несменяем обектив, някои им викат сапунерки, ама хич да не ти пука.Ако искаш наистина да се научиш да снимаш, ще ти свърши прекрасна работа.зарежи ги тия спорове - тово тяло, пък този обектив, пък тялото е консуматив, пък аз сменям тяло всяко година, пък аз всяка седмица....Портрети, пък и всички останали снимки, могат да се правят с ВСЯКАКЪВ апарат. Купи си нещо евтино - в базара има такива апарати по100-200 лева с гаранция, понаучи се и тогава АКО все още искаш друг -купи си. Ама тогава вече ще си научил нещичко и няма да се чудиш 1.8 ли да е или 1.4 или еди какво си. Ти видя предната тема - 70 мнения и не стана ясно какво точно да си купиш, сега пък драмата е за обективи....Портретите дето толково искаш да ги правиш, ще ти станат по-добри именно с презрените сапунерки, отколкото с друг апарат, поне в началото. ВЕрвай ми! Иначе от сега си затънал във фронт фокус, бек фокус, бокета и прочее алабализми. Купи си такъв апарт, за начало пък после като си купиш друг /ако ти потрялва/ този ще си го носиш да си снимаш кога ходиш за риба.
Успех!
|
|