Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Моля за мнение
Автор: abiati   
Дата:   30-01-16 22:07

Здравейте,искам да започна да се занимавам с фотография, ще записвам курс и смятам, че няма по-добро място от тук за да попитам, какъв фотоапарат ще ми препоръчате да закупя като за начало? Хубаво е да вляза в рамките на 200-300лв., наясно съм, че за тези пари машинката ще е втора употреба!

Отговори на това съобщение
 Re: Моля за мнение
Автор: quazimodo   
Дата:   30-01-16 23:00

Парите не стигат и за втора употреба освен ако не купиш нещо много архивно, което пък може и да ти скъса нервите при снимане.

Автор: ivjordan   
Дата:   30-01-16 23:05

За тези пари, безогледален Panasonic, Olympus или Nikon 1. Друго май няма. Е, върти се тук и обява за Никон Д100, но аз не бих си го причил.

П.П. Няма да стигнат парите, но посочените по-горе са възможно най-близко. Има един Панасоник в момента за 325 кинта.

Автор: pdimitrov   
Дата:   30-01-16 23:07

При посочения бюджет по-скоро бих спестил парите от курса, тъй като знанията, които се придобиват в курсовете за начинаещи, са базови и самообучението не е трудно при достатъчно желание и практика със закупения апарат. Средствата могат да се вложат в по-добра техника. Тези дни се обсъждаше най-добрият вариант за закупуване на апарат + обектив до 400лв с опити за разтягане на бюджета до 500. Може да я прочетеш и да се ориентираш какви тела са добри (в случай, че искаш да вземеш DSLR). Освен това е важно какво искаш да снимаш.

Автор: mogila   
Дата:   30-01-16 23:16

За тези пари можеш да си вземеш апарат с обектив. Примерно Сони А200 или А300 с китов обектив.
Със сигурност има подобни оферти и при другите марки.
Приятно забавление :)

Автор: vkk1   
Дата:   30-01-16 23:53

Е, върти се тук и обява за Никон Д100, но аз не бих си го причил.

Това изобщо не си го и помисляй!

Автор: boni   
Дата:   31-01-16 00:07

Защо не Д100? Прекрасна камера, идеална да се учиш с нея, а и да правиш шедьоври. Първия ми ДСЛР беше това - 2001г мисля го купих. Едно време Цецо Томчев направи изложба от войната в Ирак с Д100.
Апаратът си е много добър даже и няма да ви ограничи в правенето на фотография.

Автор: Slivenski   
Дата:   31-01-16 00:09

абе, стига да е здрав, що да не... макар че - 15 години не са малко. [smilie21] [smilie21]

Дата:   31-01-16 00:11

Ако апаратът е ОК, си е много добър за тея пари. Имам Д100 в студиото, за упражнения го ползваме, но скоро показвах на курсистите какво става като му сложиш примерно 85/1.4Д отпред. Държи си идеално на печат 60х40

Автор: ivjordan   
Дата:   31-01-16 00:34

Абе, то ясно, че стара камера става, ама в ръцете на подходящия човек. А и тя няма да се екипира с 85/1.4Д. Ще е с китак за тези пари и то със стара версия на китака.
Д40 мисля, че също изпада на тия пари. Дори Д60. Сигурно има и оферти от другите марки. Някакъв Пентакс гледам е пуснат скоро, но тях не ги разбирам.

Дата:   31-01-16 00:38

Д100 като камера е по-добра от Д40 и Д60.
Освен това може да и се сложи 50/1.8Д, който е евтин, но не става за Д40 и Д60 и така да имаме не лош базов комплект за портрети.

Дата:   31-01-16 00:50

D100 и Сигма 70/2.8 макро - пълен размер

https://photo-forum.net/boni/sigma7028/05_5.jpg

https://photo-forum.net/boni/sigma7028/04_10.jpg

https://photo-forum.net/boni/sigma7028/05_19.jpg

https://photo-forum.net/boni/sigma7028/05_26.jpg

Автор: kvakioh   
Дата:   31-01-16 01:01

D50 и 50/1.8D Nikkor ще стане за 280-300лв. Д100 също става, но малко размерите са по-големи. Малко е и по-различна идеята на Д100, но евентуално ще пасне.

Автор: radomarinov   
Дата:   31-01-16 01:23

Има и "по-нови" варианти от D100- KM-5D с 18-70, даже ще има и за 50/1.7.
А и като гледам как в последно време обективите за А-маунт вървят на килограм, не е зле като за бюджетна алтернатива[beer]

Автор: asahi   
Дата:   31-01-16 01:24

Почвай курса, а за апарат ще мислиш после.

Автор: Imaginarium   
Дата:   31-01-16 11:08

До 300лв съвсем спокойно може да си вземеш някъв NEX, такива D50 i D100 просто в никакъв случай!

Ето даже в базара има:
https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=BAZAR&request=view&id=62429

Сони сензор, хубав автофокус, добро поведение при високо ИСО за начинаещ фотограф е повече от перфектен.

Публикацията е редактирана (31-01-16 11:11)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »