Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнение за Tamron f4.0?
Автор: majmunka   
Дата:   28-01-16 21:03

Привет,

моля за съдействие и мнение, тъй като не съм експерт, а само любител щракач :)
Имам възможност чрез приятел да закупя на старо широкоъгълен обектив Tamron, тъй като за природни снимки ми се иска да заменя китовите обективи на никона с нещо с по-добро.
За съжаление параметрите не можахме да ги изясним точно - фокусното разстояние със сигурност е 4.0, но 12-24мм или 18-36мм - не разбрах.
До колкото разбрах обектива е на около 10тина години, и моето неколкочасово търсене в интернет на информация за обектив с такива параметри не даде никакъв резултат.
Поради това пиша тук, ако случайно някой от вас е попадал или работил с такъв обектив, какво е мнението ви за него?
Ако се стигне до покупка ще го ползвам на Д5000.

Съзнавам, че стартовата информация е недостатъчна, но нали надеждата умира последна :)
Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Мнение за Tamron f4.0?
Автор: realnoncho   
Дата:   28-01-16 21:07

Tokina 12-24 F4.0?

И 4.0 е бленда, не фокусно разстояние...

Автор: Vanquished   
Дата:   28-01-16 21:08

Сега ще те попилеят :D

Автор: kvakioh   
Дата:   28-01-16 21:14

Tamron 10-24, 11-18, това са широките и по-старички на Тамрон, като нито един от двата не е на бленда 4, единия е от 3.5, другия от 4.5 започват.

Токина 12-24/4 и 12-28/4 са прекрасни заместители на Никонския 12-24 и 10-24. Това е може би което се търси...Предполагам, че е 12-24/4 и е малко по-нов от 10 години, да речем че е някъде преди 5-6 години пуснат на пазара.
Може да няма мотор обектива, и после да сработва само ръчен фокус на Д5000, така че да се внимава също и за това.

Автор: PhotoBo   
Дата:   28-01-16 21:22

Ако е Токина 12-24/4 супер обектив е, само че няма да имаш автофокус на твоето тяло!

Дата:   28-01-16 22:01

Усетих, ама е късно... :)

Автор: io_bs   
Дата:   28-01-16 22:12

Втората версия на токината има АФ с всички тела.

Дата:   28-01-16 22:13

Kvakioh, много благодаря информацията.
Като гледам, информацията ми е като от развален телефон :) съжалявам, че нямам по-точна. Надявам се утре да знам повече, а ако съм късметлийка, ще ми пратят и снимка на самия обектив, и ще пиша кой всъщност е.

realnoncho, благодаря за поправката, грешката си е моя [smilie2]

PhotoBo, благодаря за отзива.

Автор: PhotoBo   
Дата:   28-01-16 22:54

io_bs, напълно си прав, но аз изхождам от написаното, че става въпрос за 10-годишен обектив, та от там си мисля, че ще да е безмоторната версия...тов ако въобще става въпрос за Токина де [smile]
Majmunka, а това 18-36, за което сте в дилема ви е приравненото фокусно разстояние при 35мм формат. Но не го мисли от сега, че още по-голяма каша ще ти стане в главата! Приеми го, че е 12-24/4 (това след като сама получиш потвърждение, че става въпрос за този обектив), но ако е първата версия ще трябва да фокусираш ръчно с твоето тяло. Хайде, дръж ни в течение!

Автор: lamerko   
Дата:   29-01-16 00:01

Малко е поомешана терминологията, а в резултат на това и заглавието не звучи много наред... но ако ще е за пейзажи, то последното което ви интересува е блендата (това f4.0). Автофокуса също не е важен, но това само при положение, че ще се снимат само пейзажи, което вероятно няма да е така. Въпреки всичко бих добавил един Samyang 10-ка :)

Дата:   30-01-16 11:07

Публикацията е редактирана (31-01-16 00:38)

Дата:   31-01-16 00:39

Оказа се токина 12-24/4 не мога да кача снимка на обектива :(
Може ли да попитам за мнение относно качество-цена? Предложението е за около 500лв., а на мен ми е трудно да преценя дали това е много или малко за този обектив.
Много благодаря за отзивите [smile]

Автор: kvakioh   
Дата:   31-01-16 00:49

Aко има мотор и сработва автофокуса е приемливо добра цена. Също така ако е в добро механично и оптично състояние- чисти лещи, плавен ход на фокус и зуум от 12 до 24мм и така. Пробвайте го на тялото. Ако няма мотор няма смисъл, тогава само ръчно ще се фокусира. Но ще е тегаво.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »