Автор: Dobromir_Kalenikov
Дата: 21-01-16 12:23
Има хора, които предпочитат да помагат на животни, други, които предпочитат да помагат на хора, трети, които помагат и на хора, и на животни и накрая четвърти, които не помагат на нищо и никого.
След като основната идея е да се помага, за мен първите три типа са ценни и нито един от другите два не може да казва на третия защо прави едно или друго. Винаги съм мислил, че най-вредно е да се месиш в работите на някой, който е решил да отдели от своето, за да го даде на друг - защо на куче, защо на човек, защо на дете, защо на организация - все има някой, на когото това даване му е криво и не на място. Като видиш, че някой помага не на човек, а на куче и това влиза в конфликт с твоето чувство за приоритети, ти пък помогни на човек. Важното е да не оскотяваме и да не затваряме сърцата си, защото от равнодушния човек малко неща са по-лоши. Казвам го с най-добри чувства, без да търся конфликт с никого.
Само като пример за приспиването - на жена ми ирландският сетер, който живееше с родителите ѝ, беше с нечовешки болки от ошипявания и костни проблеми. След консултации с няколко клиники, решението беше взето - при куче на 14 години рядко в клиниките съветват друго. Докторите бяха отишли да го приспиват, когато той сякаш усети и живна. След отказ от евтаназия в конкретния ден, той живя още година и половина и щастлив, и нещастен, и с болки, и без болки, но живя. Година и половина или 1 / 10 от живота му. Не винаги евтаназията е решение.
П.С. - пуснете снимки и инфо за кученцето.
Публикацията е редактирана (21-01-16 12:28)
|
|