Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ремонт на Канон обективи
Автор: veli200   
Дата:   22-01-16 16:05

Здравейте, ще се радвам ако някой отговори на любител фотограф. Имам два въпроса-
1. Къде правят ремонт на китов обектив 18-55 на канон 550 д? Да отбележа че съм от Пловдив,ако има значение това.
2. Искам да си купя нов обектив но незнам какъв, имам 50 мм твърд ф1,8
Колебая се между 70-300 мм. 55-250 и 18-200 . Предполагам, че снимам повече спорт и концерти в зала. Кое е най-доброто? И трябва ли да си поправам изобщо китовия, който за втори път се разваля? Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Ремонт на Канон обективи
Автор: kvakioh   
Дата:   22-01-16 16:14

Кой точно е 18-55, защото има поне 4-5 различни? В някои случаи може да е безмислено, особено ако е механично. Може да потърсите Зентекс в София, приема мисля от провинцията за услугата "ремонт".
ЗА 50мм твърд, 50/1.8 мк1 или новия 50/1.8 STM.
За 70-300, най-добре Tamron 70-300 VC като вариант. 55-250 STМ като втори вариант. ЗА концерти и спорт може да не е достатъчно при 550Д, и тогава може би някой 70-200 ще е по-добър вариант. Примерно Канон 70-200/4 L.

Автор: deerstalker   
Дата:   22-01-16 16:53

за концерт и спорт в зала с тези тъмните туристически обективи!?

Автор: axlastro   
Дата:   22-01-16 18:14

70-200 2.8 някоя версия със стабилизация. 85 1.8, 135/2 също.

Автор: Kateri4oka   
Дата:   22-01-16 18:33

Каквото каза axlastro... алтернативни по-евтини варианти на 70-200 има и тамрон и сигма. Гледайте ревюта пробвайте бройки.С късмет и втора ръка... 70-200 f4 - имам стабилизираната версия и съм пробвал за концерти. Някой път идва къс.... винаги идва бавен.... ако си нагъл можеш да ползваш светкавица, поне докато не те хванат. За спорт - какъв спорт? За дарц примерно и за футбол бих предположил различни варианти... Удря въпроса до бюджета.

Някъде по кутиите имам 55-250 (не stm.. мисля втората версия). Като си от пловдив някой път мога да го взема да пощракаме да видиш дали подобно нещо би ти вършило работа (не го продавам.. приятелката ми все още твърди, че ще почне да снима... "fingers crossed")

Дата:   24-01-16 22:49

Благодаря на отговорилите, а какво ще кажете за 18-135 СТМ на канон? Дали ще снима надалече? Снимам групата по модерен балет на детето ми, не е нещо бързо.

Автор: quazimodo   
Дата:   25-01-16 07:17

Ако досега те е устройвала бързината на китовия обектив, както и качеството на снимките получени от него, то 55-250 ИС ще ти свърши същата, че и още по-добра работа. На цената за втора ръка такъв обектив не може и да помиришеш светосилните обективи, които ти препоръчват по-горе. И все пак, ако споменеш сумата, която е заделена за покупката ще е по-лесно[beer]!

Дата:   25-01-16 08:12

Ще взимам нов а не втора ръка, гледам ги в сайта амазон, цената им е около 300 долара което ме устройва.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »