Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнение за екшън камерите SJ
Автор: shagy   
Дата:   18-01-16 22:22

От скоро разбрах, че има подобни камери, които са някакъв аналог на Go Pro. Ползвал ли е някой такава камера и какво е мнението му.
Гледам в ютуб че имали проблем със звука, на качество на картинката го докарват почти като Go Pro. Бюджета ми е около 300лв, но не бих ги дал за Go Pro 2.

Отговори на това съобщение
 Re: Мнение за екшън камерите SJ
Автор: киката   
Дата:   18-01-16 22:44

цък
цък

Пълно е с клипове в нета, гледаш и преценяваш.

Публикацията е редактирана (18-01-16 22:45)

Автор: kvakioh   
Дата:   18-01-16 22:54

Sj4000 преди Нова година купих за подарък на едни скиори, без да разбирам нищо. Добре се справя.Единствено виждам проблем в това, че масово и навсякъде се продават, но не се знае кое е менте и кое не. Купих го от магазин в Англия, където ме увериха и проверих след това, че не съм купил имитация на Sj4000.
Xiaomi имали някакви проблеми при свързване с Wifi, а и там също може да се попадне на ментета, въпреки ярките цветове на тялото на камерата. Като картина и видео е ок.
Garmin Virb HD, Sony някой по-стар модел също са интересни като варианти, там нещата са други. Може и да се впише човек в 300-350лв.
За съжаление прекалено много избор с прекалено много имитации и проблемни марки и камери наизлязоха.

Автор: eewf   
Дата:   18-01-16 22:55

Xiaomi YI е бомба! Матрицата му е като на GoPro 3 Silver до колкото знам. Снима видео в 2,5к. От скоро има и дисплей за него.. и десетки други благинки [cool]

Автор: kvakioh   
Дата:   18-01-16 22:57

Xiaomi си гонят, най-вероятно са поправили грешките след начални бройки.

Автор: bg2014   
Дата:   19-01-16 09:39

Тези камери дават много повече, отколкото очакваш от тях.
Малки, непретенциозни, евтини, лесни за употреба и не се притесняват от по-големите каки (камера- ж.р.) Няма значение дали е с дисплей или не. Резултатът е един и същ - прекрасни спомени.
С дисплей е малко по-бавна, но едва ли ще го забележиш. Удобството е, че виждаш на момента какво си снимал. Аз имах и двете, задържах си тази БЕЗ дисплей, защото дисплея е достатъчно малък и освен да те отвлича от главното (да снимаш) друга полза не видях от дисплея.
ПО-късно мога да пусна някой клип за стопляне на темата (клиповете са от лятото и под вода). Все пак зависи какво очакваш. Убеден съм, че има противници на тези камери, но за удоволствие на темата нека да се пуснат различни клипове (собствени) за да има база за сравнение.
Нещо , което забравих да кажа: При избор на камера гледай какви цветове снима и подава. Установих, че тази без дисплей има по-живи и естествени цветове от другата.

Автор: _dim   
Дата:   19-01-16 10:10

bg2014, каква е твоята?

Дата:   19-01-16 10:36

На моята пише нещо на китайски естествено. Но с най-големи букви пише "YI". Синът ми поръчва всяка моя прищявка и аз много.. много не съм по марките. Просто споделям личен опит, защото клиповете с рекламна цел са мъничко заблуждаващи. Нещо хубаво което китайците са направили. Като снимам с камерата на 20тата минута прекъсва клипа и започва да снима нов без нужда да се намесваш. Дори не разбираш за това преди да седнеш на компютъра. Така имаш няколко клипа по 20 минути без прекъсване. За мен това е удобство, за други може да е минус - не знам?
Сега прочетох за бюджета ти. Моята е доста ПОД твоя бюджет. По-скъпата беше над и около 200 лева с дисплей, но тази (на мен ми хареса повече) беше под 200 лева. Ей сега ще изнамеря клипчетата - със звук, няма проблеми и умишлено я пробвах под/над водата и т.н.
Аз не бих рискувал фотоапаратите си да снимам под вода, при условие, че има такива камери.

Публикацията е редактирана (19-01-16 10:40)

Автор: shagy   
Дата:   19-01-16 11:52

Да, именно, и аз искам главно под вода да снимам и тук таме като обикаляме по планините.
Гледах много в ютуб, но както bg2014 каза, нямаш гаранция, дали клипът в интернет не е манипулиран софтуерно - цветове, острота, контраст. Гледам че GoPro имали някакъв собствен режим на снимане, при който се насищали цветовете и остротата, предполагам, че и другите не GoPro камери имат подобни софтуерни благинки.
За дисплея от зад, смятам че няма смисъл, ако камерата има wi-fi. Не мисля че модулът на wi-fi харчи повече ток отколкото един LCD дисплей, колкото и малък да бъде.
Ще се радвам ако bg2014 пусне някой клип от неговата камера.

Дата:   19-01-16 13:23

Ето едно клипче:
https://www.youtube.com/watch?v=WWVXH5_CttY

Автор: eewf   
Дата:   19-01-16 16:38

Wi-fi харчи ток. Осезаема е разликата. Другото, което е - докато работи wi-fi и записваш видео има шум в звука (дори и GoPro 4 имат такъв проблем). Хубавото е, че се елиминира лесно - отваря се камерата и се екранизира антената на wi-fi.

Ето клип под вода 1080p 60fps
https://www.youtube.com/watch?v=baStjSjIKzc

Автор: chrisnoch   
Дата:   19-01-16 18:12

eewf,
Екранизират се романи.
Антените се екранират!

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   19-01-16 18:19

И така някой с Sj4000 да се включи , че и аз искам да си взема 1 за колелото, но ми се ще "сурови" кадри някой да пусне моля.

Автор: teodorpk   
Дата:   19-01-16 18:49

Е сурови кадри в тубата колкото искаш:
https://www.youtube.com/watch?v=U0Ud7uTgSfY

Автор: LorDDemoniC   
Дата:   19-01-16 19:11

Едит: Това е друга работа

Публикацията е редактирана (19-01-16 19:19)

Автор: teodorpk   
Дата:   19-01-16 19:13

Да, защото от 1080p в YT не можеш да разбереш какво е качеството, нали? :)))

Aма както и да е, понеже сигурно ти е доста сложно да потърсиш в нета ето:
цък

Публикацията е редактирана (19-01-16 19:19)

Автор: nistel   
Дата:   20-01-16 08:22

Тубата смачква качеството доста дори и на 1080р. Аз съм с SJ4000 оригинала купена от официалния вносител за БГ и съм много доволен. На светло качеството почти няма какво да се желае. Приставките които вървят към нея са огромен плюс. За такива при GoPro трябва да се охарчиш поне още колкото за камерата. Огромен плюс са и различните режими на работа - камера за кола, таймлапс, моушън детекшън и тн.

Единствено на тъмно е мазало, но едва ли това е целта на камерата точно. Сензора реално е 3МР. Ето и едно мое клипче - слизане на бегом от рилските езера:

https://www.youtube.com/watch?v=W9u-jpvubCg

Както казах тубата мачка яко качеството. На оригинала няма никакво пикселизиране и изглежда много по-мазно.

Публикацията е редактирана (20-01-16 08:23)

Автор: nsirakov   
Дата:   20-01-16 18:21

eto ето едно клипче снимано с тази камерка... аз съм доволен (към края има и подводни кадри)

https://www.youtube.com/watch?v=zpIx6h4x-M8

Автор: Argo   
Дата:   20-01-16 20:16

Правилната марка е SJCAM, а само SJ е нещо като нейно менте :)

Автор: kiten   
Дата:   20-01-16 21:18

правилната марка е сони имат стабилизация и са много здрави. А от скоро гопрото се сетиха да поставят стабилизация.

http://www.sony.bg/electronics/action-cam/t/action-cam

Автор: Argo   
Дата:   20-01-16 21:31

kiten ако си забелязал автора на темата иска мнения за SJ камера, така че си земи сонито и иди да си го рекламираш някъде другаде, аман от спамери. [smilie23]

Публикацията е редактирана (20-01-16 21:31)

Автор: kiten   
Дата:   20-01-16 23:07

ами набутайте го тогава, китайските простотии и те трябва да се харчатhttps://photo-forum.net/joro/emoticons/original/smiley_090138.gif

Дата:   20-01-16 23:30

Доста тъпо изпълнение, колега китен. Най-умния ли си, най-кадърния или си единствения с мозък? Всяка тема затъпява с подобни включвания. Чети какво се пита, преди да покажеш колко не знаеш. Има хора с опит повече от твоя. Когато го осъзнаеш ще разбереш, че всеки колега заслужава уважение, дори да е избрал китайска марка. Дори и ти заслужаваш уважение, затова се хабя да ти посоча , че грешиш. Не, че имам нещо против теб, а само против твоето поведение.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »