Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Canon, flashes, triggers... Въпрос!
Автор: Dob4o_102   
Дата:   08-01-16 15:49

Здравейте на всички. Имам технически въпрос относно светкавиците.
Ползвам Canon 5D Mark II. Искам да си направя сет от 2 "off camera" светкавици, които да контролирам дистанционно от камерата. Нямам нужда от "master flash" на самия апарат.
Гледах, че Canon имат някаква опция за командване от апарата, в зависимост от моделите. Например 5D Mark II с 320EX си взаимодействат, но не съм сигурен, че искам да ползвам тази светкавица.
Въпросът ми всъщност е - кой "сет" ще ми даде пълна свобода за контролиране от апарата на 2-те светкавици като "slave" и като синхронизация? Какви да са светкавиците и какви да са "тригерите" ?
Предварително благодаря за помощта.

Отговори на това съобщение
 Re: Canon, flashes, triggers... Въпрос!
Автор: hash   
Дата:   08-01-16 18:03

Докато снимах с Канон (същото тяло) ползвах следните синхронизатори:
YN-622

и бях изключително доволен, особено предвид цената им. Отгоре можеш да сложиш почти всяка светкавица за Канон и да имаш e-TTL II. Това включва и светкавици от други производители, които са по-евтини. Поддържат дори неща като High Speed Sync HSS, с които можеш да снимаш над синхронизационната скорост на апарата.

Има и други опции, самите Канон имат контролер, която се слага на апарата, който управлява определени светкавици, но не всички, и струва повече от това, което съм посочил. Не съм изчерпателен, а ти споделям моя опит просто.

Автор: pivanov   
Дата:   08-01-16 18:42

Евтин вариант - трансмитер Canon ST-E2 + 2 TTL светкавици /Canon, Metz, Yungnou и т.н./. В този вариант имаш пълен контрол на светкавиците от фотоапарата и висока синхронна скорост, но трябва да се съобразяваш с инфрачервеното палене - на много светло, на разстояние или през прегради няма да работи коректно. Или въобще няма да работи.
Средно скъп вариант - с TTL радиосинхронизатори - 1 трансмитер и приемник за всяка светкавица. Колегата по-горе е споменал YN 622, аз ще добавя и Pixel King/Pixel King Pro. Отново имаш пълен контрол на светкавиците от фотоапарата и висока синхронна скорост, но имаш "свободата" на радиосинхрона - голямото разстояние /дават ги до 100м/ и преградите не са проблем.
Скъп вариант - трансмитер ST-E3 RT и две светкавици Canon EX 600 RT.

Автор: lamerko   
Дата:   08-01-16 20:36

И аз работя с yn-622C + контролера - много съм доволен.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »