Автор: autocastro
Дата: 06-01-16 14:22
Здравейте форумци. Пиша поради причината, че реших след 5 годишно желание да си купя най сетне фотоапарат. Фотографията ми винаги ми е била голяма страст и хоби. Никога съм нямал професионална техника и съм снимал с едно малко апаратче - Олимпус. Не съм навътре с полу -професионалните и професионални фотоапарати и за това искам помощ и мнения, какъв точно апарат да си взема. Искам да е DSLR. Познати (не толкова и те навътре в нещата) ме посъветваха да не си купувам апарат, към който върви и обектив. Казаха ми, че е по-хубаво да си взема само апарат и отделно да си купя обектив в зависимост от това, какви снимки искам да правя. От тук идва и първия ми въпрос: Дали наистина е по-хубаво така? Принципно съм фен на големия ЗУУМ и искам от апарата, който си взема да го поддържа, но ми казаха, че зависи най вече от обектива. Ценовата листа апарати, която гледам е между 900 и 1200-1300 лева (без допълнителен обектив). Та какъв апарат, ще ме посъветвате да си взема, за човек, който е по скоро любител и е мисли все още да се занимава професионално с това. Също и каква марка? Обичам да снимам и портретни и пейзажни снимки. Както казах - фен съм на големия зуум, доколкото е възможно да е голям, но не бих дал повече от 300-400 лева за обектив. Слушам мнения, предварително благодаря. :) :) :)
|
|