Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ за избор на фотоапарат
Автор: autocastro   
Дата:   06-01-16 14:22

Здравейте форумци. Пиша поради причината, че реших след 5 годишно желание да си купя най сетне фотоапарат. Фотографията ми винаги ми е била голяма страст и хоби. Никога съм нямал професионална техника и съм снимал с едно малко апаратче - Олимпус. Не съм навътре с полу -професионалните и професионални фотоапарати и за това искам помощ и мнения, какъв точно апарат да си взема. Искам да е DSLR. Познати (не толкова и те навътре в нещата) ме посъветваха да не си купувам апарат, към който върви и обектив. Казаха ми, че е по-хубаво да си взема само апарат и отделно да си купя обектив в зависимост от това, какви снимки искам да правя. От тук идва и първия ми въпрос: Дали наистина е по-хубаво така? Принципно съм фен на големия ЗУУМ и искам от апарата, който си взема да го поддържа, но ми казаха, че зависи най вече от обектива. Ценовата листа апарати, която гледам е между 900 и 1200-1300 лева (без допълнителен обектив). Та какъв апарат, ще ме посъветвате да си взема, за човек, който е по скоро любител и е мисли все още да се занимава професионално с това. Също и каква марка? Обичам да снимам и портретни и пейзажни снимки. Както казах - фен съм на големия зуум, доколкото е възможно да е голям, но не бих дал повече от 300-400 лева за обектив. Слушам мнения, предварително благодаря. :) :) :)

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за избор на фотоапарат
Автор: nositel   
Дата:   06-01-16 14:26

По-скоро си за Panasonic fz1000 или Sony rx10.

Автор: hrup   
Дата:   06-01-16 14:29

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   06-01-16 14:32

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: realnoncho   
Дата:   06-01-16 14:32

За съжаление най-хубавите обективи на апаратите със сменяеми такива не са големите зуумове и не им е такава идеята. Вземи си Panasonic FZ1000.

Автор: h_bio   
Дата:   06-01-16 14:40

Nikon p900. Наистина голям зуум и иглежда като DSLR.

Автор: neoneno   
Дата:   06-01-16 14:49

Значи не си наясно със снимането - чек!
Не си наясно как се снима - чек!
Не си на ясно какво ти трябва - чек!

Вземи от типа посочен от Колегите! че дори и по ефтино снимай виж особеностите на ситуациите има портрети и портрети има пейзажи и пейзажи.
Затова както каза Хруп ПРОЧЕТИ.
В Тракера "пиратския залив" има 5 ДВД , creative live - основи на фотографията драпни ги и ги изгледай. Преди да фърлиш едни пари.

НА слука!

Автор: 1swamp2frogs   
Дата:   06-01-16 15:35

Определено FZ1000 е решението за този бюджет.
Хубавите зуум обективи за DSLR не са много дълги до 15х, а ако са много дълги са ужасно скъпи - 10000€ примерно и нагоре, трябват и теле-конвертори и много сложно става.
Има и по универсални обективи от типа туристически 18-300 Никон но за портрети ще трябва допълнителен.

Публикацията е редактирана (06-01-16 15:36)

Дата:   06-01-16 15:49

Автор: Kalimas   
Дата:   06-01-16 16:24

Лично според мен, ако наистина си решил да харчиш много пари в бъдеще - DSLR или безогледалка с китак. Китаците в приравнения диапазон 27-200мм ( 18-105, 18-135 и т.н.) са отлични за парите си (като ги вземеш с тяло са и по-евтини), за да реши човек за около 2 години какво точно иска да снима. Дават прилично приближение и по-добро качество от суперзумовете. Отделно са леки и добри туристически обективи. С малко по-новите тела и една външна светкавичка, няма да имаш проблем в доста голям брой ситуации. [shtrak]

Помисли си обаче добре, защото при апаратите със сменяема оптика, обектива върши повечето работа, а добрите обективи са скъпи. :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »