Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Nikon d7100
Автор: rgsphot   
Дата:   03-01-16 23:13

Споделете мнения за тялото, тъй като съм се насочил към него

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon d7100
Автор: бонд   
Дата:   03-01-16 23:18

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   03-01-16 23:31

Пробвай с търсачката

Автор: brutas   
Дата:   04-01-16 00:06

екстра е

Автор: marvves   
Дата:   04-01-16 00:13

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: nikon7   
Дата:   04-01-16 00:49

Някой да може да ми каже къде мога да се информирам за нови модели фотокамери които излизат за тази година? Благодаря

Автор: lucky55   
Дата:   04-01-16 00:57

Към автора на темата: Относно бандинга, за който marvves споменава, виж тук на високо ISO.

Публикацията е редактирана (04-01-16 02:01)

Автор: Pavlov   
Дата:   04-01-16 05:14

Много читаво тяло, от година и 8 месеца съм с него. Ама ако сега ще купуваш ново, помисли за D7200 или D610.

Автор: Dimitar.tzankov   
Дата:   04-01-16 07:29

Бандинга е кофти, но в общия случай излиза ако кадъра е много зле експониран. Или твърде динамичен и не се снима с bracketing.

Иначе 7200 е малко по-добър на доста места и си заслужава директно да идеш на него, ако влиза в бюджета.

Публикацията е редактирана (04-01-16 07:29)

Автор: brutas   
Дата:   04-01-16 09:46

Бандинг се получава, когато не знаеш как да снимаш.

Автор: PhotoBo   
Дата:   04-01-16 09:52

Типичен пример за горното съм аз [smilie3]
Но пък от друга страна апарата може да коригира до някъде некадърността на неговия ползвател [smilie5]
За това да няма изненади D7200 е по-удачния избор и щом го има наличен, нр виждам човек защо трябва да го избягва. Друг е въпроса с финансите разбира се, но все пак...

Дата:   04-01-16 09:56

А бе и аз не знам как да снимам, ама досега не съм видял "бандинг", който да ме дразни.

Автор: mihajlov2   
Дата:   04-01-16 12:00

Колкото и да съм се напъвал, досега бандинг не съм изкарал. Много некадърна работа от моя страна...[smilie18] [smilie18] [smilie18]
Екстра си е тялото. Както и по-нагоре са ти писали, важното е хубавите обективи към него.

Автор: ishootraw   
Дата:   04-01-16 13:34

Добро е тялото, аз снимам с него от една година. Най-важното за мен е, че има микро настройка на фокуса, което доста помага при фронт/бек фокус. Надеждно е, снимал съм на дъжд, студ...

Да, ще чуеш неща като Бандинг, но аз лично много рядко съм получавал такъв на мои кадри. Ако недоеспонираш кадърът и после софтуерно "спасиш" примерно сенките с 2-3 стопа, може да видиш такъв. Но както пише по-горе, ако експонираш правилно няма да имаш проблеми.

В зависимост от бюджета ти е добро решение.

Дата:   04-01-16 14:49

Бях чел някъде, че при никон кроп е даже препоръчително да коригираш експозицията в минус при снимане и после да вадиш от роу сенките детаил?!? Така ли е всъщност, защото ако да, то все пак има резон да искаш тяло без проблем. Сериозно питам!

Дата:   04-01-16 14:52

За мен конкретно D7100 си мери достатъчно точно, за да нямам нужда от такива хитрини. Естествено, трябва да се има предвид, че точката на фокусиране винаги тежи повече, независимо от избрания режим.
Това, което ми пречи понякога, е неточния фокус на слаба светлина. Чета, че D7200 е усъвършенстван в това отношение, затова го препоръчах.

Автор: a100   
Дата:   04-01-16 14:57

Много тъпа машина, имам го от една година вече (това е втория, първия го подарих, щото не можах да намеря лента за него) и не мога да го отворя, да му сложа лентата за бандинга вътре... Всички си имали бандинг, пък аз си нямам в комплекта [smilie2]. Освен това не щрака без батерии...[smilie11]

А казват, че е страхотен апарат... Остави ги бе, простаци[smilie18] [beer]

[shtrak] А сега сериозно - ако нямаш бюджет за д7200 - това е страхотен избор. Цените в момента са много добри.[smilie24]

Автор: Бонд   
Дата:   04-01-16 15:00

Дата:   04-01-16 15:15

Боби, защо не компенсираш със силата на светката, ами с експозицията на апарата?

Дата:   04-01-16 15:20

Дата:   04-01-16 15:21

Дата:   04-01-16 15:29

ОФФФФФ:
То всъщност няма значение, важното е бизнесът да върви. [cool]
Аз най-много мразя да снимам със светкавица, но понякога си трябва... Как и да е, спирам, че отиде на човека темата... [smilie8]

Дата:   04-01-16 15:34

Автор: rgsphot   
Дата:   05-01-16 00:18

Благодаря за помощта, наистина ще размишлявам за Д7200 просто ще поспестя още някоя стотинка :)

Автор: colorphoto   
Дата:   05-01-16 02:39

PhotoBo: Да,при Никон /не само кроп,а и фулфрейм тела/ е успешна хватката да се снима с недоекспонация за да се запазят хайлайтите и да се просветлява до нормална експонация при обработката.

Скоро гледах точно такова филмче в нета на известен сватбен фотограф от Острова /не запомних името - не ме интересува жанра/,който недоекспонираше лицата и фигурите на сватбарите при снимки на открито - тоест експонираше по небето и облаците в бекграунда и после благодарение на оптималната динамика в сенките на Никон просветляваше хората и се получава много добър резултат.

Горното с Канонски тела е по-трудно, в някои случаи неприложимо.

За Сони как е по въпроса да пишат ползвателите на Сони оборудване.

Публикацията е редактирана (05-01-16 02:41)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »