Автор: my.point.of.view
Дата: 28-12-15 09:02
Ами да се оправят, не мога да ги мисля, кръговете.
Те си мислят, че са нещо, а реално се получава една трайна мозъчна атрофия, поради активното оценяване. Каквото и да пуснат - бум - 100 Б точки от лежанка. И те - щастливи. А реално - се получава каша в главите им и спират да виждат добрите кадри. Много се радвам, че нито някой ме оценява, нито някой ме тупа по рамото. Щото това те прави зависим. Започваш да очакваш, да рониш сълзички, ако не ти кажат "браво". Особено ако търсиш "признание".
Кръговете, гласуването, точките, драмите, филмите - това не е фотография. Акцентът отива на друго място и горките хорица биват въвлечени в схеми. Дали сънуват точки? Сигурно. Сънуват, милите, как падат точките от небето. Гледат кой кадър как трупа, тревожат се, после има радости, ако са на първа страница, обаждат се на приятел за "подкрепа", пускат линкове... в смисъл, това трябва да се зачита като трудов стаж, щото си е зор. Имаше една дама, много напориста, гласуваше за по 3 кадъра в минута, понякога успяваше и за 5. Но тогава просто оставяше точка, нямаше време да слага удивителни. Интересно, нали? Да харесаш 5 кадъра в минута, да ги отвориш, да ги затвориш...? Какво не й стига в живота, ще кажете?
Гореспоменатата героиня е въображаема, сборен герой, за да няма обидени. Просто си пиша... вероятно по едни 3 часа дневно й отиват в гласуване. И 1 час за снимане и обработка на снимките. Ако пуска по един кадър всеки ден. Иначе е по-малко. Значи тя реално не се занимава с фотография, а с гласуване.
Имате ли хоби? - Да. - Какво е то? - Ами гласувам във фото-форум.
Живи и здрави, никого не искам да обидя, ония с кръговете, ще се радвам да могат да прочетат трезво написаното от мен и да си пореват на спокойствие, да осъзнаят, че са от слабата страна, от страната на жертвите. Някой ще дойде ли да им ръкопляска на точките, на нервите, които са похабили, на безсънните нощи, на цъкането, трупането на удивителни? Не. Не очаквайте "браво". Не очаквайте някой да ви има за нещо.
Нещо бихте били, ако правехте фотография във времето на гласуване. Ако заниманието ви беше фотография.
И понеже ги хванах на къс пас, моля ви, госпожи и господа от кръговете, помислете и честно си кажете, с ръка на сърцето признайте - удовлетворени ли сте от постигнатото? Ще отговоря вместо вас. Няма как. Няма как да сте удовлетворени от една илюзия. Защото съзнавате цената, която плащате, за да влезете в списъка на Топ Б, Топ В, Топ Г, Топ З автори. И после? Какво следва? Там е проблема. Нищо не следва.
Надявам се да приемете благосклонно моя пост и да не се обиждате. Абсолютно добросъвестен съм и бих желал, бих се радвал да скъсате оковите на точко-робството и да правите фотография, защото някои от вас /простете откровеността/ наистина са добри фотографи и ако се занимаваха с фотография, само биха направили много съфорумци щастливи.
|
|