Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с фотоапарата
Автор: PoweredbyNikon   
Дата:   24-12-15 01:21

Здравейте!
Значи проблемът е следният: Снимах около 30 минути навън и изведнъж на екрана ми излезе грешка. Изписва ми: "Error. Press shutter release button again." Каквото и да правя, каквото и да натискам нищо не става. Махах батерията,обектива и същата работа. Фотоапаратът е Nikon D3200. От нищото ей така стана. Ще пробвам да заредя батерията и да пробвам отново, въпреки че батерията си беше заредена когато се получи ерор. Дали нещо от студа е станало на батерията, защото падна на две черти и тогава се получи тази грешка?

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с фотоапарата
Дата:   24-12-15 05:13

Проблемът е решен. Гледах в youtube хора, на които им е засядало стъклото и от там идвал целият проблем. Интересното беше, че моето стъкло не беше заседнало, внимателно го подигнах, за да видя дали е заседнало, но не беше. Реших да включа фотоапарата, за да видя дали нещо е станало след това и всичко си беше наред. Интересно ми е, след като не беше заседнало стъклото, защо тогава ми даваше грешка. Бях приготвил даже гаранцията и щях да го изпращам на сервиз. Хич не ми се отрази добре "бърникането" там, където не разбирам и, където мога да създам по-голям проблем.

Автор: bg2014   
Дата:   24-12-15 09:06

Тези машинки са толкова фини, че една прашинка е много. Вероятно е да си имал някоя прашинка и при твоята намеса тя да е освободила работната повърхност. Рядкост е да се повтори, но едно продухване с подходящ уред (помпичка.... специална) ще те предпази. АКО пипаш внимателно няма какво да развалиш, но трябва финес и съсредоточаване. Има команда в менюто да повдигнеш огледалото за почистване. Направи го и продухай всичко ... но не забравяй, че трябва да си в чиста обстановка. Въздухът да не е прашен, за да не стане обратния ефект. Успех!

Автор: Tota   
Дата:   24-12-15 09:14

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: m.djorov   
Дата:   24-12-15 12:46

Чел съм в сайта на Никон при падане на температурите, маслото в апарата почва да се сгъстява и може да блокира временно апарата. Оставяш го на топло да се аклиматизира и се оправя. Може при теб да е от това проблема, ако е било много студено.

Автор: MixMike   
Дата:   24-12-15 13:06

Никоните не работят ли под нулата?[smilie10] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie21]

Дата:   24-12-15 19:11

Значи ще имам едно наум, когато снимам в студа. Доста стоя на студено. Ще потърся да купя нещо, с което да мога да чистя фотоапарата. Да се надяваме, че повече няма да се получават такива неща. [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »