Автор: sotis
Дата: 20-12-15 22:47
Здравейте,
Въпреки, че обичам да снимам, не съм от активните учасници.
Имам обаче един проблем и моля ако някой е наясно да ми помогне.
Въпросът е повече технически
Налага ми се да заснема интерференчна картина от лазерен интерферометър, апаратът е Канон 1100Д с китовия обектив. Ето какво се получава на снимката:

http://prikachi.com/images/554/8528554j.jpg
Ето и проблема. Без никаква промяна в настройките на апарата или нещо друго, без никаква логика, понякога тъмните интерференчни линии не се изобразяватт на снимката.
Когато включа лайф вию образът е с интерференчни линии, когато обаче направя снимка, линиите ги няма. Също и когато кропна, за да фокусирам по-добре, линиите не се виждат на увеличения образ, въпреки, че на лайф вию се виждат.
И това става без никаква логика или промяна на нещо. Може в един момент линиите да излизат на снимката и следващия да ги няма, въпреки, че само натискам спусъка.
Може това да е някакъв вграден филтър в апарата, но не съм наясно. Променям всякакви настройки, за скорост, бленда, червени очи и какво ли не, обаче нищо не помага.
Ще съм благодарен ако някой разгадае тайната и даде обяснение каква е причината интерференчните линии да не се изобразяват понякога на снимката.
Благодаря.
|
|