Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна
 pentax k3 II vs Nikon D7200
Автор: marinhaker   
Дата:   15-12-15 11:07

Здравейте приятели!
Спрях се на две марки Pentax К3 II и Nikon D7200!
Проблема какъв е: Pentax "избиха рибата" с модела К3 който пуснаха на пазара, да си говорим честно няма аналог в кроп телата. Но за мен е много тъмна материя!
Защо се спрях на него и правя сравнение с NIkon D7200, видях, че някои от обективите му са на доста по ниска цена от тези на никона! (пример прословутия никонски обектив 17-55/2.8 )
Тялото е доста по здраво направено от това на Никона, има и GPS при сходни цени!
Никона, е по широко разпространен и не е тъмна материя макар, че този модел е нов и няма много наблюдения върху него!
Ако може, да споделите и вашите мнения!

Отговори на това съобщение
 Re: pentax k3 II vs Nikon D7200
Автор: vgramatikov   
Дата:   15-12-15 11:10

Платформата на Никон е много по-голяма като избор на обективи и аксесоари вкл вторичен пазар.

К3 е много добра камера. Бих казал по-добра от д7200. [beer]

Автор: hrup   
Дата:   15-12-15 11:18

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: sohk   
Дата:   15-12-15 11:25

Честно казано освен по-бързото снимане в серия не мога да се сетя друга причина да предпочетеш Пентакса. А точно обективите на Пентакс нямат славата на особено евтини ... особено като подкараш разните Лимитед едишъни. Бони доста интересно ревю на D7200 пусна скоро ... хвърли му един поглед https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=PHOTOSTORY&request=read&id=182

Публикацията е редактирана (15-12-15 11:26)

Автор: PhotoBo   
Дата:   15-12-15 11:28

Ами аз като оФцете - винаги съм смятал, че човек е добре да се придържа към масовото... Което от една страна има своите предимства. Ще ми се да бях друг, чеспокойно да ти препоръчам да разчупиш разбиранията за масовката, но не съм, за това бих избрал "по-лошия" Никон [smilie3]
А ти от твоя страна не си задължен да се вслушваш, ти не си аз [smilie5]

Дата:   15-12-15 11:30

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: anjsan   
Дата:   15-12-15 11:43

Ей тука има ревю на К-3 :
http://photocafe.bg/pentax-k-3-pro/

http://adv-bulgaria.com/forum/%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0...

Публикацията е редактирана (15-12-15 11:49)

Автор: Emoxide   
Дата:   15-12-15 11:45

за мен лично Pentax К3 II е изрудско тяло!
Друг е въпроса, че само тяло - система не прави.
Красноречив пример е как системата на Samsung въпреки най-добрата кроп камера NX1 загина на пазара.

Към момента Pentax имат само един актуален автофокусен обектив специално проектиран за K3 -> Pentax HD DA 16-85mm f/3.5-5.6 ED DC WR

Старите SDM висок клас обективи едно че са скъпи, второ не съм убеден, че добре се справят при толкова гъста 24MPix матрица.

За съжаление, не мога да не призная, че системата на Nikon е къде по-развита.

Публикацията е редактирана (15-12-15 11:48)

Автор: Simbon4o   
Дата:   15-12-15 11:46

К3 двойката има една екстра полезна за статични кадри без движение в тях и толкос. Нито пентакс имат обективи като никон, нито аф система... екзотична марка е.

Можеби в пентаксфенклуб форума новото к3 мачка средноформатни тела, но... в реалноста не е нещо особено. Както и лимитед обективите... скъпи тъмни и стари, на к3 започнаха да им личат годинките. А най-кофтито е вносителя и сервиза, които са отказали не малко хора от марката.

Автор: alext   
Дата:   15-12-15 11:49

Мисли за система, не за тяло. Обективи, цени сравнявай, Пентакса реално дава повече, но за мен има смисъл, ако ще връзваш ръчни и си маняк на astro и панорами. Ако ще ползваш АФ и повече стъкла 7200 определено.

Автор: Nedelcho1   
Дата:   15-12-15 12:00

Canon 7D Mark II е по - добър и от двата (с изключение на динамичния обхват при ISO100-200). Има по - добър автофокус, по - бърза серия, flicker reduction (синхронизация с мигането на луминисцентните лампи при снимане в серия) и също голям буфер. Canon-ските дълги обективи (които се използват предимно с тези тела) са по - добри / или по - евтини като аналози и с всички са с USM мотори. На високо ISO са еднакви и трите тела.

Автор: PhotoBo   
Дата:   15-12-15 12:06

Това за високото исо не съм сигурен, че е така. D7200 е може би с най-впечатляващото представяне от кроп телата, що се отнася до тоя параметър, по мое мнение.

Автор: sohk   
Дата:   15-12-15 12:09

Само дето струва 3 бона това 7Д ... което си е D7200/K3II + читав обектив.

Автор: motif   
Дата:   15-12-15 12:14

Не мисля, че Пентакс нямат стъкла.Просто ние нямаме пари...Относно Д7200 - прекрасен апарат, но Никон последно време са свалили доста качеството на изработка и няма как да се сравни с Пентакс.Аз съм за К3 II.

Публикацията е редактирана (15-12-15 12:15)

Дата:   15-12-15 12:18

https://cdn.photographylife.com/wp-content/uploads/2015/01/Canon-7D-Mark-II-vs-Canon-70D-vs-Nikon-D7...

с изключение на динамичния обхват при ISO100-200 повечко

С 7200 е още по- голяма разликата. Но ако ти трябва серия да mark ги мачка

Автор: marinhaker   
Дата:   15-12-15 12:34

Nedelcho1 написа:

> Canon 7D Mark II е по - добър и от двата (с
> изключение на динамичния обхват
> при ISO100-200). Има по - добър
> автофокус, по - бърза серия, flicker
> reduction (синхронизация с мигането на
> луминисцентните лампи при снимане
> в серия) и също голям буфер.
> Canon-ските дълги обективи (които се
> използват предимно с тези тела) са
> по - добри / или по - евтини като
> аналози и с всички са с USM мотори.
> На високо ISO са еднакви и трите
> тела.

Не, 7D Марк II- ненормално висока цена, по малка матрица единствено само заради един буфер, и повече брой кадри-но не снимам спортна фотография ;) Точно заради него си продадох цялата с-ма на Канон! М/у другото канон много ме разочароваха от към кропа-никакво развитие!
Затова и се насочих към Пентакс и Никон!

Публикацията е редактирана (15-12-15 12:41)

Дата:   15-12-15 13:18

Photobo, alext, ако това за вас е голяма разлика не знам:
Сравнение

Най - много 1/3 стоп разлика. Хубаво е да се гледат графики, но е още по - хубаво да им се даде контекст.

marinhaker, колко е по - малка матрицата, с 1мм, хайде моля те :).
А коя марка има кой знае какво развитие напоследък в кропа? Дай някой пример.

Автор: Tuborg   
Дата:   15-12-15 13:30

Ако можеш да си избистриш с какви стъкла ще снимаш решението ще е по лесно.
Най обичам приятелите ми да си взимат Никон заради това че е по известен и че имало хубави стъкла на Никон. Практиката ми показва че после не малка част от тях снимат със стъкла Сигма и Тамрон :) е те се предлагат и за Пентакс :) Ааа да за никон трябва да си вземеш със стабилизация в обектива защото в тялото няма. Но пък пентакс има :). Помисли ако се кефиш на астро то Пентакс е твоя апарат ...

Иначе очаква се на пролет да има развитие от Пентакс - ФФ + нови обективи:

http://www.pentax.com/en/pentaxff/

Каквото и да вземеш няма да сгрешиш и двата апарата са супер[shtrak] [beer]

Дата:   15-12-15 13:36

Автор: iasen2   
Дата:   15-12-15 13:44

Лада или Москвич , хаха

Дата:   15-12-15 13:45

Nedelcho1 за динамиката говоря аз, не ISO- то. Заповядай цък

While there's a significant difference in quality of shadows of the ETTR shots between the 7D Mark II and the D7000, the difference becomes even more pronounced if the exposures are less well optimized by reducing exposure an extra stop. Tones that are almost unusable on the 7D Mark II continue to be quite acceptable on the D7000. Note also how the Canon looks considerably worse than its corresponding ETTR exposure while the Nikon looks only slightly worse. Why the discrepancy? The 1EV shorter exposure pushes some of the tones we wish to recover below the 7D Mark II's noise floor and are consequently heavily impacted by noise in comparison to the 1EV higher ETTR shot. The difference in noise between the two exposures is less pronounced with the D7000 since its lower noise floor (and hence greater dynamic range) means that a 1EV reduction in exposure doesn't suddenly push these tones into unacceptably noisy territory. This means it's still possible to pull these same tones into the final image with noise levels well below the extensive noise the 7D Mark II's underexposed shot reveals.

And this is important. Since all the exposure assessment tools on both cameras are designed to reveal JPEG exposure, they offer little help in assessing Raw exposure. In fact, the straight-out-of-camera JPEG from our ETTR shot showed clouds that appeared to be clipping, with the 1EV shorter exposure looking more promising in terms of preserving highlights. Hence, it's not at all unreasonable to expect a photographer to have chosen an exposure closer to our 'ETTR (-1 EV)' shots for this scene, in which case the D7000 would've sufficed, but not the 7D Mark II.

Публикацията е редактирана (15-12-15 13:52)

Дата:   15-12-15 13:47

Автор: iasen2   
Дата:   15-12-15 13:51

hrup , така е
много такива смешни теми за появиха , затова ги иронизирам.

Дата:   15-12-15 13:56

alext, те защото всички фотографи използващи такъв клас тяло недоекспонират с 4-5 стопа и изсветляват от сенките, нали? Това, че на някой му е по - удобно така и го мързи не означава че тялото е лошо. Кой каквото иска да приказва, 7D Mark II е по - висок клас от D7200.

Интересно ми е какво бутане на една марка има тук. Когато се каже нещо негативно за никон, например Д7100 има бандинг в сенките, веднага се намира кой да намери извинение и да каже, "Да бе, то пък кой снима така? Това не е проблем въобще и т.н." и всички никонианци като коне с капаци кимат утвърдително и доволно с глави. Ако някой обаче използва същия аргумент за фотоапарат на Canon и изведнъж става голям проблем, който не може да се реши и от него зависи фотографията и съществуването на марката :).

Дата:   15-12-15 13:58

първа  назад  1  2  3  4  5  6     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: