Автор: lamerko
Дата: 07-12-15 12:35
Началото ми беше с "Вилия" през 1988-ма - малко съветско апаратче от рода на "Смяна 8". Първия ми филм се оказа доста сполучлив (33 от 37 кадъра) и това ме запали по фотографията. Снимах известно време с тази Вилия, както и с едно немско апаратче, което не се сещам какво беше - интересно при него е, че се зарежда нормален 35мм филм, но формата на кадъра е вертикален и съответно за един "нормален" 24х36 кадър при този апарат се правеха 2 кадъра (70+ кадъра на филм). По-късно преминах във висшата лига при SLR-ите - 3 "Зенита" и една "Практика", 2 външни светкавици и т.н. Снимах интезивно до влизането ми в казармата през 1996-та, а след като излязох - нямах възможности да си поддържам хобито.
Първата си дигитална камера купих някъде началото на 2005-та - Samsung Digimax V6 - сапунерка, която обаче беше със сравнително светъл обектив и ръчни настройки. Моята версия беше с литиева батерия на Самсунг, която държеше доволно около 300 снимки (по него време този тип батерии бяха новост). Не се сещам колко струваше сапунерката (някъде около 700 лева), но помня, че дадох 80 лв. само за 512Мб SD карта (същата стои тук пред мен в офиса ).
През 1998-ма си взех първия си DSLR - Canon 1000D;
През 2014-та си взех Canon 70D;
През 2014-та си взех Canon 6D. Пак през същата - Fuji X-T10, като този път си оставих 6D-то :)
|
|