Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Монитор 4к избор...
Автор: kollev3   
Дата:   04-12-15 03:02

Здравейте ето че вече се спрях на няколко модела
LG 31MU97- IPS дисплей с Adobe RGB над 99.5%10-битова дълбочина на цвета, който поддържа над 1 милиард цвята цена около 2100 лв.31 инча...

The Dell 27 Ultra HD 4K Monitor – P2715Q is 27" 100% sRGB 79% of the AdobeRGB 27 инча и цена около 1300 лв.като тук в случая ме притеснява 79% of the AdobeRGB [smilie11] дали в случая губим от това че не се доближава до 95-100%

Ако имате и ваши идеи ще се радвам да чуя....[beer] Парите които мога да отделя са мах3000лв.

Отговори на това съобщение
 Re: Монитор 4к избор...
Дата:   04-12-15 08:26

Виждам и NEC MultiSync EA275UHD-BK 27" 4K UHD се доближава до това което може би търся но това малко ме притеснява...Adobe RGB Coverage/Size: 78.1% / 81.6%
NTSC Coverage/Size: 75.1% / 78.0%
sRGB Coverage/Size: 100.0% / 110.1[smilie10] [smilie11] около 1800 лева

Автор: vsemieedno   
Дата:   04-12-15 08:46

Колега, да спомена само, че тествах 27 инча Дел с 4К резолюция - размера на точката е 0,15 мм и за да видя кой бутон натискам на АутоКад, беше нужно да се лепна за монитора - крайно неудобен е за работа (за 27 инча). Гледай мониторите от 30 инча нагоре, с размер на точката поне 0,2 мм, иначе при работа с такова взиране и 8-10 часа на ден (поне) - очите са "чао". Ако ще гледаш филми - все едно.

Автор: swqaz   
Дата:   04-12-15 09:01

Ако искам верен цвят и стабилност бих избрал NEC-a. Това, че не покрива Adobe RGB не би трябвало да те притеснява, защото това цветово пространство можеш да го ползваш само за принт засега. Стандарта в интернет засега е sRGB и мисля, че това няма да се промени в близките години. Аз си купих 99.7% покриващ Adobe RGB NEC от тук http://shop.colourconfidence.com/section.php/10154/1/monitor-showroom и засега не съм обработвал кадър в Adobe RGB цветово пространства освен за тест. NEC се славят със стабилност на цветовете и при тестовете показват най-близки стойности до верния цвят от останалите дори без калибриране. В моя случай не видях никаква разлика между цветовете преди да го калибрирам и цветовете след като го калибрирах. Видях тестове за DELL-а за който пишеш и той показа, че цветовете му са далеч от верните преди калибриране. За LG-то нямам инфо, но и опита ми с тази марка ме кара да я заобикалям(дори ключодържател произведен от тях не бих купил :))

Автор: victory13   
Дата:   04-12-15 12:18

Успех с избора, всички са прекрасни...

Ако стария е на под година, и свалите на 1400, съм сериозен кандидат. [beer]

Автор: gbdesign   
Дата:   04-12-15 13:38

Този Dell, дето си споменал има много добра картинка и яркост а детайлността е разкошна. Взех един за проби в офиса и съм доволен. Имат и модели с профи качество, но са безобразно скъпи. А що се касае до LG, Asus и подобни...никога повече няма да купя такъв... Кофти яркост, кофти цветове, кофти детайл, хубав дизайн на кутията...

Дата:   04-12-15 20:48

Разговарях с човек който се занимава сериозно с компютри и твърди че не е чак такава драма с големината на монитора.Като цяло може би се спирам на 27 инча,каза че има начин да се зададе правилна големина на менюта и текстове...тоест има и малки екрани 4к които всичко е нормално...е има и малки изключения за някои програми но не е болка за [beer] Вие как мислите прав ли е...[smilie11] [shtrak]

Автор: iliyanb   
Дата:   04-12-15 20:53

Ние мислиме, че не е прав[smilie18] . Точка.

Автор: Lycan   
Дата:   04-12-15 20:54

дали е прав? един познат се занимава сериозно с коли и кара нисан микра

Автор: imitev   
Дата:   04-12-15 21:21

Купувай смело! Да не ти пука!

Във вин 11 и адобе сс 2020 ще ти оправят скалирането...

Няа се плашиш...

Автор: Frenchev   
Дата:   05-12-15 00:06

Аз съм с 27 инча с 2,5К и ми е на границата. Според мен 4К на 27 няма никакъв смисъл. От 30 нагоре да, но 27 е прекалено малко.

Моя съвет е ако има къде да го тестваш за няколко дена и сам ще разбереш дали е за теб. Нали ако се куи онлайн може да се върне до 14 дена.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »