Автор: ScarefacE
Дата: 03-12-15 16:15
Здравейте колеги,
За пореден път се опитвам да настроя фокуса на 70D с второ ново копие на Sigma 17-50 2.8, като ползвам софтуера на канон чрез кабел, спайдърчекър за обект на фокусиране. Проблемът е, че като дефокусирам в крайна ДЯСНА позиция (например) и след това натисна бутона за автофокус, обектива ми дава отклонение плюс +7, проблизително 8 от 10 пъти, което приемам за достоверно. След това като направя същия тест, но дефокусирам в крайна ЛЯВА позиция ми дава отклонение от минус -4. Това го прави почти всеки път, пробвал съм 2 чисто нови сигми и 1 tamron 17-50 2.8 LD (съответно с различна степен на отклонение), но и при трите ми се случи този странен проблем, моята логика е, че обективът или ще има front focus или back focus отклонение, ама не и двете едновременно.
Логично е да помисля, че проблемът е в тялото, само че като сложа Canon 70-200 f4, canon 10-18 STM, canon 50 STM това не се случва и фокусът е почти перфектен, необходими са максимум 2-3 степени за настройка.
Аз обектива ще го върна лесно, купен е от Германия и там не се циганят и тарикатят като Фото Павилион, но въпросът е че за мен лично всичко това не е логично дори на теория. Някой имал ли е аналогична ситуация и съответно идеи къде може да е решението?
Поздрави!
|
|