Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 проблем Micro Focus Adjustments
Автор: ScarefacE   
Дата:   03-12-15 16:15

Здравейте колеги,
За пореден път се опитвам да настроя фокуса на 70D с второ ново копие на Sigma 17-50 2.8, като ползвам софтуера на канон чрез кабел, спайдърчекър за обект на фокусиране. Проблемът е, че като дефокусирам в крайна ДЯСНА позиция (например) и след това натисна бутона за автофокус, обектива ми дава отклонение плюс +7, проблизително 8 от 10 пъти, което приемам за достоверно. След това като направя същия тест, но дефокусирам в крайна ЛЯВА позиция ми дава отклонение от минус -4. Това го прави почти всеки път, пробвал съм 2 чисто нови сигми и 1 tamron 17-50 2.8 LD (съответно с различна степен на отклонение), но и при трите ми се случи този странен проблем, моята логика е, че обективът или ще има front focus или back focus отклонение, ама не и двете едновременно.
Логично е да помисля, че проблемът е в тялото, само че като сложа Canon 70-200 f4, canon 10-18 STM, canon 50 STM това не се случва и фокусът е почти перфектен, необходими са максимум 2-3 степени за настройка.
Аз обектива ще го върна лесно, купен е от Германия и там не се циганят и тарикатят като Фото Павилион, но въпросът е че за мен лично всичко това не е логично дори на теория. Някой имал ли е аналогична ситуация и съответно идеи къде може да е решението?
Поздрави!

Отговори на това съобщение
 Re: проблем Micro Focus Adjustments
Автор: lamerko   
Дата:   03-12-15 16:51

Явно тялото и обектива не се разбират добре. Пробвай как ти е фазозовия фокус през LV - при мен бачкаше безусловно с обективи на Канон и Токина и въобще не се грижиш за микронастройки и т.н. :)

Автор: realnoncho   
Дата:   03-12-15 17:08

Пробвай да покажеш проблема на няколко снимки в RAW и да го дадеш за гаранционна калибрация. При мен след такова връщане и намеса се пооправиха нещата със 70D [smilie24]

Автор: ScarefacE   
Дата:   03-12-15 17:59

lamerko: в 90% от времето не ползвам LV, така че този вариант не ми върши работа

realnoncho: точно това ми беше идеята с първата сигма, ама продавача реши директно да ми замени обектива вместо да се занимава, въпросът е, защо се получава така?

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »