Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Въпрос за експорт на снимки
Автор: EvaJor   
Дата:   22-11-15 21:40

Мога ли и как да експортна снимка директно от Фотошоп към Лайтрум? Версиите са съответно CS 6 и 5? От Лайтрум към Фотошоп е ясно, но обратно?
[smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за експорт на снимки
Автор: harvester_vn   
Дата:   22-11-15 21:43

Ами не знам, ама каква ти е идеята с тази операция?

Дата:   22-11-15 21:46

Сглобявам панорама във ФШ и после искам да си я обработя в ЛР. С някакви пресети, които имам там или нещо друго. Например.

Единият вариант, според мен, е да запиша файла като тиф и да го импортна в ЛР. Чудя се дали има вариант директно да експортна файла в ЛР, без да го записвам.

Автор: iliyanb   
Дата:   22-11-15 21:53

Почваш в лайтруум. "edit in ps" в tiff или psd. После във фотошоп правиш каквото правиш, натискаш "save". Файлът се връща в лайтруум и се нарежда до оригиналния raw. Въпрос на настройки. Идеята на лайтруум е да служи освен за обработка и като каталог. Ако ще обработваш там, не виждам причина да не почваш от там. И съветвам преди сглобявания, присети и др., да се запознаеш с менютата и възможностите на програмите. Те са базата, от която всеки би трябвало да тръгне.

Публикацията е редактирана (22-11-15 22:07)

Автор: nyamago   
Дата:   22-11-15 23:00

Подкрепям iliyanb - Lightroom е направен, за да се започва от него. Затова той има меню 'Външни редактори' ( а Photoshop няма такова - всички външни програми са заставени да работят като вътрешни с plugin модела).

Най-практично е ФШ да се зареди като първи въшен редактор в ЛР, като в опциите за формат се зададе такъв с минимална деградация на качество (напр. 16-битов некомпресиран TIFF). Така при желание може първо да приложим на снимката наличните в ЛР корекции за обектива и за камерата (а може и да ги прескочим, ако имаме творческа причина за това) - и веднага да си редактираме във ФШ като външен редактор. След процесите във ФШ при 'Save' снимката се връща в ЛР 'за довършване' и окончателно запазване в желан формат.

Колкото до панорама - мисля, че последният ЛР си прави панорами? (Аз го нямам, някой ползващ в.6 да каже ...)
[shtrak]

Дата:   22-11-15 23:02

Благодаря.

Автор: iliyanb   
Дата:   22-11-15 23:18

ЛР6 прави панорами.

Автор: brutas   
Дата:   23-11-15 00:25

Последният Лайтруум прави панорами от RAW файлове като резултатът отново е RAW файл.

Дата:   23-11-15 06:36

Благодаря на всички.

Автор: Тед   
Дата:   23-11-15 08:25

Lightroom, много добър [cool]

http://s28.postimg.org/sa2oxmaq5/Lightroom.png

Лично съм много респектиран от софтуера.[shtrak]

Публикацията е редактирана (23-11-15 08:27)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »