Рекламирайте тук
ЗатвориРеклама в секции форуми и базар
Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.
За стандартната ценова листа и условия изпратете запитване до webmaster@photo-forum.net.
Здравейте колеги драго ми е да стана част от вашият форум. :)
Имам следният въпрос някой знае ли къде в София има барабанен скенер или скенер който сканира хубаво?
Местата на които съм сканирал преди вече неработят.
Заснех серия на диапозетив /среден формат/и поголямата част от кадровото пространство е тъмно, но с разработка в него и ми се иска тези детайли да излязат.
В някои студия казват че при сканиране на отделни кадри,като се плаща на кадър сериозна сума,а не за целия филм,пращали филмите на барабанен скенер,но предвид че снимам много не съм използвал тази услуга а си плащам да ми сканират по цял филм за 5-6 лева.
София ул."Г.С.Раковски" 86а - до SDI
ул."Лидице" 1 - зад хотел Плиска срещу хотел Европа.
Цял филм - 3 лв.за около 1-2 часа.
Скенера е професионален на NORITSU.Има система за почистване
на прах и драскотини - ICE digital.Пробвайте и проявяване по
Ц-41.И споделете в ефир за качеството като цяло.
Здравейте Пепи,
Имаше преди около НДК, но уви ако не се лъжа казаха ми че са затворили, достаотдавна не съм чул нищо за тях и мисля че около 3 год назад затвориха.
Поздрави!
най-вероятно си снимал на fuji? техните филми са правени повече за прожектиране, когато има силна светлина отзад. така се изкарва целия детайл. скенерите нямат токова силен светлинен източник, дори и барабанен трудно ще изкара детайл от тъмните сектори. има и друго, дори и барабанен ако работи някой който не знае какво да прави в такъв случай(което е 100% вероятно) няма да получиш резултат по-добър от плосък.
варианта е да се сканира със скенер с повече dmax, и после да играе фотошопа.
аз имам два minolta multi и epson 4990, ако искаш мога да пробвам
Технологиите толкова са дръпнали от едно време, че добър скенер с як сензор е въпрос на време кога ще се появи на пазара.. ако нарасне търсенето, предлагането няма да закъснее...
Единствено производителите могат да го кажат. Колкото до използването на стари филми - има някакво безумие по борсите, където цените на експайред фимите от преди десетилетие и повече са на цените на нови...
Ferania насъбраха средства и имат подновени машини за начално производство, все още обаче се чака май...
Fuji поспряха тази година 2 филма, Кодак и те поспират.
Кодак си спряха диапозитивите, за което дълбоко страдам аз лично… още се надявам да го подновят някой ден, ама наддали
относно скенерите и новите технологии - факт, сензорите са много по-добри и достъпни, което не означава че някой ще се хвърли да прави скенери за съжаление
И аз не мисля, че някой сериозен производител ще тръгне да произвежда висококачествени скенери. Като се има предвид, че високия клас скенери на никон бяха много скъпи още докато хората масово снимаха на филм, представете си сега, когато филмът е почти нишов продукт колко би струвал един нов скенер.