Автор: PhotoBo
Дата: 10-11-15 19:50
Писал съм над 20 пъти в подобни теми, мисля си да си селектирам и синтезирам мненията и да отговарям с един копи/пейст текст, когато стане на въпрос, сега обаче ме мързи да търся и ще бъда лаконичен.
Имал съм и двата, всъщност имал съм вариантите без стабилицация и вграден мотор, имал съм нестабилизиран и с мотор в него, имал съм бройка от япония, имал съм и от тайланд или китай, не помня вече, имал съм и един с проблем с меренето, както и стабилизиран такъв.
Стабилизацията си е благинка, която в този тамрон работи много добре и често може да спаси кадъра направен от ръка и заснет на ниски скорости. От друга страна японската версия, без мотор и без стабилизация (която е най-старата) е уникално остра, с прилично боке, отлично цветопредаване и за мен точно тя остави най-положително впечатление като цяло от всички варианти на този обектив. Не знам за Канон как стои въпроса, но за Никон съм го сравнявал с Никкор 16-85, който имах тогава и Тамрона беше по-остър, особено в най-широката част. Наред с това качество, светлосилата и хубавото изображение, макар и с по-малък обхват ми беше достатъчно да обявя нестабилизирания Тамрон 17-50 за най-добрия и достъпен всекидневен обектив при според мен самия. От там нататък има хора всякакви, предпочитания и мнения също, това обаче е моето и не смятам да го натрапвам или споря с някой. Единствено съм чел, че хора се оплакват от проблеми с фокуса и е задължително да се тества обстойно преди покупка, но аз лично такива проблеми не съм имал. Успех!
Публикацията е редактирана (10-11-15 19:53)
|
|