Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Къде мога да изкарам курс по Photoshop за начинаещи?
Автор: vanPetrov   
Дата:   28-10-15 16:40

Здравейте,

От много време желая да придобия познания в работата с Photoshop. Гледал съм различни tutorial-и, но си мисля че един практически курс би ми бил по-полезен. Има ли някой от вас, който да е посещавал или да може да препоръча такъв курс в гр. София?

Поздрави,
Ван.

Отговори на това съобщение
 Re: Къде мога да изкарам курс по Photoshop за начинаещи?
Автор: hrup   
Дата:   28-10-15 16:42

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: AnacondA73   
Дата:   28-10-15 16:58

курс
Горещо го препоръчвам, организиран е от една водещите IT академии в България.

Off topic
Автор: Манев   
Дата:   28-10-15 17:22

Интересно ми е този фотошоп купувате ли си го после или карате на замунда?
Гледам при изискванията за курсовете пише - носете лаптоп за практическа работа.

Автор: icovalchev   
Дата:   28-10-15 18:18

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: unikalen88   
Дата:   28-10-15 20:54

аз пък ми е интерестно кво като е от замунда,като е за начинаещ що да дава пари като може фрии,не искарва пари с него за да си заслужава и да си изкара парите,то сичко цъфнало та и програмите да си плащаме,ами тока,водата,телефона,хладилника да се напълни,с заплата 700-800 лева е трудно,ко си баровец-купуваи и раздаваи на хората сериали

Автор: Манев   
Дата:   28-10-15 21:22

Попитах от любопитсво, защото тука често се обсъжда въпроса с правата върху снимките, та ми стана интересно как се отнасят хората с правата върху софтуера.

P.S. Аз ползвам GIMP ако трябва да "пипна" нещо.

Автор: compur   
Дата:   28-10-15 21:51

"пипнатите" версии от Зхххххх обикновено не работят напълно.

а иначе курс има и тук

[beer] [beer] [beer]

Автор: Батко   
Дата:   28-10-15 22:04

Ся ... да ти обясня за фотошопа и ученето му. Той е като всичко останало. Всичко от което се нуждаеш са 3 неща:
1. Желание
2. Проблеми за решаване
3. Упоритост
Това е!

Много време исках да го науча, но или се отказвах тръгвайки да чета дебелите книги или стигах до някоя задънена улица. В един момент реших, че снимките ми могат да изглеждат по-добре и започнах от най-простите неща: Яркост / Контраст - имаш 2 плъзгача - експериментираш. Оказва се, обаче че това не е универсален филтър. Почваш да експериментираш с другите филтри - Levels, Selective Color ... Успоредно с този процес усещаш нуждата и от други функции: Image Size, Canvas Size, Transformation ... разбира се постепенно идват и инструментите: четката, clone, gradient fill, spot healing и patch - едни много важни и мощни инструменти.
Но това, което за мен разсея мрака във фотошоп и ме накара да почувствам, че го овладявам е осмислянето на слоевете ( Layers ) и маските. Трябва задължително да ги научиш, ако трябва гледай туториали, ако трябва чети книги.

Има много външни филтри, които обещават чудеса. Е ... правят някои неща много по-лесно, но истината е че всичко може да се постигне и с вградените инструменти и филтри на фотошоп и тогава осъзнаваш, че всъщност те ти предоставят доста повече свобода и възможности за творчество. Аз май ползвам само NoiseWare на Imagenomic понякога, но шум може да се чисти и по други начини.

ACR ( Adobe Camera Raw ) е най-големия ми помощник, винаги снимам в режим JPG + RAW.
JPG го преглеждам и си го пазя за сравнение да не би след едночасово мазане от RAW с фотошопа не съм докарал по-лош резултат от оригиналния JPG.

За около година, без да си давам зор мисля, че овладях фотошоп, всичко от там нататък е незначително спрямо базовите неща, които научих 1-та година. Смятам, че мога да направя всичко на фотошоп, друг е въпроса дали и другите мислят като мен като ми видят крайната работа ;)

Не учи всичко! Учи това, което ти трябва за момента.
Поставяй си трудни за решаване задачи и ги решавай, гледай туториали, но не смятай, че 1-ия отворен ще ти отговори на въпроса по най-добрия начин.
Намери си приятели и фенове на фотографията и споделяйте опит.

Успех ти желая!

Дата:   28-10-15 22:41

една лееека вметка - различните хора учат по различен начин! [smile]

Автор: vanPetrov   
Дата:   29-10-15 11:58

Благодаря на всички за съветите.
@hrup - проверил съм в търсачките, просто ме интересуваш мнение от 1-во лице.
@AnacondA73 - Ти посещавал ли си този курс, на базата на какво го препоръчваш?
@Манев - Не знам как стои въпроса, но колкото и да не ми е приятно, вероятно ако трябва да избирам между платен оригинален софтуер и другата опция - не знам дали ще имам възможност за оригинален.
@Батко - благодаря за мнението.

Публикацията е редактирана (29-10-15 12:06)

Автор: AnacondA73   
Дата:   29-10-15 12:07

Да бил съм на този курс, както и на друг организиран от softacad (за WORDPRESS)и мога да кажа, че преподавателите са им страшно готини и определено знаят как да обясняват, което е най-важното в този случай. Няма да сбъркаш ако се запишеш :)

Автор: moto12   
Дата:   29-10-15 14:28

Тук
Незнам дали все още може да се запишеш (да правиш и изпращаш упражненията), но можеш да гледаш видео уроците (преподавател и/или само лекцията). Присъствено няма свободни места мисля, а и са минали няколко урока. Безплатен
е, ако искаш изпит и сертификат се плаща изпита накрая. Казвам го само като информация, която има в нета. Не съм гледал нито едно видео.

Публикацията е редактирана (29-10-15 14:33)

Автор: nsirakov   
Дата:   29-10-15 16:21

едно време хора от форума споделяха "тайнички" като ги питаш... сега.. уви с тия курсове не казват нищо :)

Дата:   29-10-15 17:27

ма то не става дума за споделяне, а за обучение.

и какво означава "ще получат сертификат"? за какво - присъствие, владеене? и от кого? и за какво, аджеба, ще им послужи този сертификат?

Публикацията е редактирана (29-10-15 17:29)

Автор: didesignbg   
Дата:   29-10-15 20:11

То пише в линка за какво [smilie3]
Можеш да го ползваш за каквото намериш за добре, обикновено хората си го слагат в автобиографията някъде след роден съм в работническо семейство и преди оценката от изпита по история на БКП.

Дата:   29-10-15 21:17

[smilie5]

Автор: cTpaHHo   
Дата:   29-10-15 22:53

10ина евро на месец е абонамента за PS CC и Lightroom, всички ъпдейти си работят, camera raw е безценен с нововъведенията, получаваш много допълнителна информация, съвети, препоръки, трикове. Ежедневно.
Аз лично го намирам полезно и си ги плащам тези пари месечно.
Струва ми се, особено ако това ти е професията, си заслужава.
Работил съм години наред и на "замундски" софтуер, бачка си тоже. Липсват нововъведенията само.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »