Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с апарат КАНОН ЕОС 100Д
Автор: Alex_Man86   
Дата:   26-10-15 20:17

Здравейте, проблемът се изразява в това че при снимка с по високо ИСО 6400 и светкавица и без светкавица, но се забелязва по трудно се получва червено петно на снимката, което не прилича на шума, а по скоро като прецакан пиксел. То се забелязва при леко зумване на снимката. Моля, за съвет какво да правя и дали е нормално. Завравих да отбележа, че при снимане в режим през екрана на апарата го виждам на дисплея, но не винаги го улавям после на снимката.

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с апарат КАНОН ЕОС 100Д
Автор: Pavlov   
Дата:   26-10-15 20:27

Ако е горещ пиксел - нормално е. Във форума има n теми по въпроса, прегледай ги.
Снимай в RAW, после обработващите програми имат функция да премахват такива пиксели.

Автор: axlastro   
Дата:   26-10-15 23:10

Пробвай да пуснеш почистването на матрицата от менюто. При мен се получаваше на еос-м и се оправи така. Има доста писано по въпроса.

Дата:   27-10-15 19:50

Здравейет, благодаря за бързите отговори. За съжаление пробвах с почистване на матрицата от менюто, но не се получи. Апарата е на една седмица и мисля да го отнеса за рекламация, но не знам дали ще го установят или ще се направят на приятно разсеяни.

Автор: Pavlov   
Дата:   27-10-15 20:07

Има два варианта:
1) Ще се опитат да ти обяснят, че това не е дефект. Още повече, ако не се вижда на снимки на ниско ISO.
2) Ще го пратят в сервиза на Canon, където ще го ремапнат софтуерно, и ще ти го върнат. След време, ако снимаш много на високо ISO, и/или правиш дълги експонации, ще се появят други горещи пиксели.

ПП. Прегледа ли другите теми по въпроса? boni беше показал на времето кадър от своето тяло, приличаше на звездно небе [smile] . Само че някакси това не му пречеше да снима ... [smilie5]

Дата:   27-10-15 20:27

Да поразрових се и се успокоих, че не съм единствен[smile]. За момента не е кой знае какъв проблем, но просто апарата е на една седмица и ме е яд.

Дата:   27-10-15 20:51

Абе връщай го това не е нормално. Моите тела постоянно снимат на високо исо и ка дъмги експозиции и засега поне не е имало чак такова нещо. Настоявай да ти го сменят. Поискай им книгата за рекламации.

Автор: lamerko   
Дата:   27-10-15 23:52

Лично аз НИКОГА не съв наблюдавал горещи пиксели през дисплея в режим на лайв вю - дори нямам идея дали може да се гледа на 100% и да се виждат пикселите. Добре би било да се уточни големината на въпросното петно - ако е пиксел, то големината му ще е колкото на един пиксел на 100% кроп. Но така описано - за няма да бъде горещ пиксел, а просто замацано огледало или задна леща на обектива.

Автор: formatc   
Дата:   28-10-15 00:23

Я качи снимка на 6400 исо и 4 секунди експозиция (капачка на обектива да е поставена),с изключено подтискане на шума.

Публикацията е редактирана (28-10-15 01:38)

Дата:   28-10-15 23:57

Здравейте проблема се оправи учудващо лесно. Първоначално не ми се вярваше, но пробвах следното свалящ обектива слагаш капачката на тялото превключваш на ръчни настройки, след което отиваш в менюто за почистване на сензора маркира се ръчно почистване, след което се чака 30секунди и апарата се изключва гледах го в Ютубе. При стартирането на апарата в повечето случаи казват, че има ефект при мен също имаше, който има подобен проблем нека пробва и да пише за отзиви[smile] .

Публикацията е редактирана (28-10-15 23:59)

Автор: lamerko   
Дата:   29-10-15 00:10

Това е процедурата за ремапинг на пикселите при Канон. Всъщност в книжката на апарата я има описана процедурата (помня, че я бях чел за 70Д).

Дата:   29-10-15 18:19

Ми нали ти казах още в началото на темата. Цъкай си смело със 100Д-то и да не ти пука.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »