Автор: Антивик
Дата: 22-10-15 11:14
Местноста "Бели брези" между Кърджали и Ардино, има хотел за преспиване и по това време става за хубави, есенни пейзажи. От там в едната посока/към Ардино/ "Дяволският мост" - сега чувам, че се стига с кола, едно време го маахме пеша. В другата посока крепостта "Устра" - к`ви са тези гранични полиции, че това изобщо не е в гранична зона, само че как точмно се стига от Брезите до Устра нямам спомен, а и с кола па съвсем. Пада се някъде в посока към гр. Джебел. Около града са двата язовира, Каменната сватба и при голям мерак връх Иванци с хубава гледка към града. В посока Момчилград и след него е Татул/приблизително 30-тина км. от Кърджали/.
В другата посока Перперикон. Тук вече според всеки му своето, като история е добре, но са го обърнали на градски парк и на мен не ми харесва, преди когато беше див, че га повече го биваше. От Перперикон нататък Камените гъби в посока Хасково.
Моняк е съвсем до града, до някъде се стига с кола и от там нататък се трамбова пеша, за лисиците с кола не знам да може да се стигне, единствения начин с кола е през с. Широко поле до някъде покрай Моняк и после пеша, по въжен мост през язовира се стига до самото село/пеша вариантите са повече/ и другия начин с влак от града до спирката срещу селото и от там пак по моста.
|
|