Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Къде в Родопите да прекарам няколко дни
Автор: chepkata   
Дата:   21-10-15 17:10

Здравейте!

Всяка есен ходя по Родопите, кога да поснимам, кога за почивка и сега, края на Октомври пак ме дърпа на там!

Нещо, обаче, идеите ми се изчерпаха. Мисля пак да е района на Кърджали, но ми се ще да събера и други идеи.

Нека в темата да си предложим забележителности от тая удивителна планина. Знам, че много от Вас са от тоя

край и с интерес ще следя за предложения.

Отговори на това съобщение
 Re: Къде в Родопите да прекарам няколко дни
Автор: fast_eyebrow   
Дата:   21-10-15 17:14

Широка Лъка, Гела, въпреки, че са в Смоленско, ама на 30-40 км са от Кърджали

Дата:   21-10-15 17:40

Благодаря за предложението!
Миналата година бях там и такъв сняг ме затрупа на Пампорово, че ми се ще да е малко в по-ниските части в източни Родопи.

https://photo-forum.net/static/site_pics/116/1414528325_DSC_4667.jpg

Това успях да видя от Гела, а трябваше да е есен. После ходих до Смилян, Могилица и Агушевите конаци, но както казах, не случих на време!

Автор: kvakioh   
Дата:   21-10-15 17:46

ТРиград, ако има сняг дори малко да се вземат и вериги и спрей против замръзване.

Автор: sen_shui   
Дата:   21-10-15 18:37

В Родопите не ти препоръчвам Перперикон , доста скучно. Уникално място е крепост Устра, не е много известна , но е яко мястото, тръгва се от входа на
село Устра. Крепостта Татул ти е много близо, както и на връхчетата около язовир Кърджали е много приятно за снимки. Ако тръгнеш към Устра след това може да се продължи през село Генерал Гешево посока Златоград, там няма исторически забележителности, но няма да съжаляваш за гледките наоколо и страхотната природа .

Автор: lamerko   
Дата:   21-10-15 18:51

И близки срещи с третия вид (а.к.а. "бежанци") :)

Без майтап - през лятото планирахме един ден и една нощ на Устра, но сглупихме да се обадим в граничната полиция, които ни отказаха спредтекст, че уж имало акция точно в него регион. По принцип не можели да ни забранят, но вероятно щели сме да имаме проблеми с постоянни проверки...

Автор: bg2014   
Дата:   21-10-15 19:08

Зависи какво търсиш като преживяване. За снимки, за нощуване, за преход (с кола, пеша, с колело) и т.н.
Ето малко забележителности:
Просто идея, макар, че вероятно си бил там?

Публикацията е редактирана (21-10-15 19:10)

Дата:   21-10-15 21:55

Нощуването ще е на хотел и съм с кола, семейно. Преходи от по няколко часа не са проблем, ако времето го позволи. Скоро, на Рилските езера ме пра такъв дъжд, цели три часа, че едвам опазих техниката. А и гръмотевици имаше...
Идеята ми е да отида до Моняк (ходил съм), да мина отсреща, покрай Лисиците и после, не знам. А за три- четири дни, това е малко. Доста пъти съм бил по Родопите, но не мога да кажа, че познавам района. За това питам за интересни за снимане обекти. Може и да не са около Кърджали.

Автор: makenzi   
Дата:   21-10-15 22:06

https://www.facebook.com/events/760105260784977/767655113363325/

Автор: Frenchev   
Дата:   21-10-15 23:34

Много хубаво място, приятно хотелче и много удобна изходна точка за доста дестинации:

http://www.pribarama.com/

Автор: m.djorov   
Дата:   22-10-15 10:32

@makenzi каква е идеята да пльоснеш линк към фотографски семинар за сватби в тема, в която човека пита къде да иде да поснима природа?

Дата:   22-10-15 10:36

Славейковата къща в с.Еленка. има и хубав път.
Напиши го в гугъл, да видиш.Голяма красота.На живо е още по-яко. В радиус от 10 км има язовир, река, автентично население и животни

Дата:   22-10-15 10:37

А ако искаш по-хард-хижа Шадийца.

Автор: Антивик   
Дата:   22-10-15 11:14

Местноста "Бели брези" между Кърджали и Ардино, има хотел за преспиване и по това време става за хубави, есенни пейзажи. От там в едната посока/към Ардино/ "Дяволският мост" - сега чувам, че се стига с кола, едно време го маахме пеша. В другата посока крепостта "Устра" - [smilie10] к`ви са тези гранични полиции[smilie11], че това изобщо не е в гранична зона, само че как точмно се стига от Брезите до Устра нямам спомен, а и с кола па съвсем. Пада се някъде в посока към гр. Джебел. Около града са двата язовира, Каменната сватба и при голям мерак връх Иванци с хубава гледка към града. В посока Момчилград и след него е Татул/приблизително 30-тина км. от Кърджали/.
В другата посока Перперикон. Тук вече според всеки му своето, като история е добре, но са го обърнали на градски парк и на мен не ми харесва, преди когато беше див, че га повече го биваше. От Перперикон нататък Камените гъби в посока Хасково.
Моняк е съвсем до града, до някъде се стига с кола и от там нататък се трамбова пеша, за лисиците с кола не знам да може да се стигне, единствения начин с кола е през с. Широко поле до някъде покрай Моняк и после пеша, по въжен мост през язовира се стига до самото село/пеша вариантите са повече/ и другия начин с влак от града до спирката срещу селото и от там пак по моста.

Дата:   22-10-15 11:24

Антивик, благодаря за идеите!
До Лисиците няма път за кола, знам, но и това е идеята, да повървим малко. До Моняк също, ходил съм. Сватби, гъби, Перперикон- бил съм и там. А за Татул и Устра е добра идеята. Там не съм стъпвал. Сега ще поразгледам в нета.

Дата:   22-10-15 11:30

То и в посока Крумовград къде рудник Звездел има интересни места, обаче не са известни и ако не те заведат трудно ще се обясни, виж ако те води някой....

Автор: kerekovski   
Дата:   22-10-15 11:57

Миналата есен посетихмеГаргини къщи в село Горно поле за 5-6 дни, мястото беше страхотно, по цял ден обикаляхме региона в радиус от 50 км, много е близо до Маджарово, а от самите къщи за 15 минути пеш нагоре по склона се виждат страхотно меандрите на Арда:

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t31.0-8/1966327_10205497786543150_2531209098668374

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/t31.0-8/1799929_10205497786343145_4084651984048514

Не знам, дали обаче по това време ще успееш да видиш и поснимаш лешоядите:

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/t31.0-8/1980268_10205497781103014_3808604656322162

Дата:   23-10-15 00:05

m.djorov, Амии човека пита за Родопите,семинара е на Пампорово,демек Родопите,а и може да научи нещичко от сватбените Фотографи!!![smilie24] [smilie11] [smilie3] [beer]

Дата:   23-10-15 00:08

Може да научи. Как да пие като смок [smile]

Дата:   23-10-15 00:19

Е малко ли е? Такааа не ми се рови из профилите ви,за да видя кой какъв е профи,или Любител НО, Сватбената фотография съчетава повечето жанрове на Фотографията! Така чее има какво да научиш от водещи Наши и световно известни фотографи,А не само пейзажи да щракаш!!!!!![beer] [beer] [beer] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (23-10-15 00:20)

Дата:   23-10-15 00:39

Е, нищо, де, поразрови се :)

Автор: Bumerang   
Дата:   23-10-15 11:39

Дегизирайте се като афганистанци и може да обикаляте където си поискате[smilie7]

Дата:   23-10-15 12:34

[smilie11] , че ако не са дигизирани какво им пречи да обикалят....?[smilie8]

Автор: Wish_Mastera   
Дата:   31-10-15 08:16

Предната седмица се върнах от почива около Кърджали. Случих доста лошо време, 2 дни дъжд, мъгли и студ.
Относно моста към село Лисиците... не успяхме да стигнем до там, защото имаше огромни локви по черния път и рискувах да затъна в тинята. Пеша си беше далечко с това лошо време, а и беше вече пред смрачаване. За крепостта Моняк... също не успяхме да стигнем. Случайно намерихме пътя към нея, но в един момент става каменист, кален коларски път. Освен това всички възможни навигации ми показваха пътища, които или в един момент просто изчезваха в нищото или по незнайни причини бяха преградени с купчина пръст. Имайте това на предвид като ходите на там.

Дата:   31-10-15 08:28

Вие не четете ли бе хора,[smilie11] по горе съм го писал и в двете направления с кола се стига само до някъде и после се иска маршировка[smilie3], просто няма път за кола. Тези купчини пръст са по 2 различни причини, на някои места да шибнати що местните се опитват да влизат там и да си фъргат боклуците. На други места преди бяха военни обекти и не трябваше всякой да може да стигне до там.
В посока Лисиците е най-лесно сутрин с влака, слиза се на втората спирка, тя е амен-амен до сами моста и пак трябва да се трамбова.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: