Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Спрей за фиксиране?
Автор: frenchev   
Дата:   26-01-12 18:40

[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Спрей за фиксиране?
Дата:   26-01-12 18:40

Някой може ли да ми препоръча спрей за фиксиране на снимки принтнати с мастиленоструен принтер.

Важното е да ги защитава и от UV. Намерих няколко в ебай, но ми се иска да чуя мнение или препоръка преди да закупя. Държа да е мат.

Някой има ли опит?

Благодаря на всички отзовали се.

[beer]

Публикацията е редактирана (26-01-12 18:42)

Автор: n1x0n   
Дата:   26-01-12 18:59

Имай предвид, че тези спрейове пазят от UV горе-долу като очилата от Илиенци [smilie3]

Дата:   26-01-12 19:02

единия за който се чудя е този

а този е другия

Дата:   26-01-12 19:03

стига де, няма ли нещо по надеждно. Готов съм да платя колкото трябва ама да знам какво давам на клиентите си

Автор: n1x0n   
Дата:   26-01-12 19:11

По-добро е от нищо, но не е някаква сериозна защита.
Тетенала не знам защо е 3 пъти по-скъп от Gepe-то... [smilie8]

Автор: мара   
Дата:   26-01-12 19:30

ами на ханемюле е 45 кинта. аз ползвам принтгард, 28 кинта. става дума за опаковка 400мл. с пигментни мастила би следвало да няма нужда от такива лакове. при мен основният проблем е механичната якост, защото печатам на канава и опъвам на подрамки. така ръбовете са постоянно под угроза [smilie5]
за механична якост ползвам дамаров лак, който пази принципно и от ув. предполагам, че по-добро няма измислено, ама личи и лъска.

Автор: vaskoni   
Дата:   26-01-12 19:36

Маро, купува ли средностатистическия софиянец принтове? [smile] Интересно ми стана...че и аз да почвам [smilie18]

Автор: steeens   
Дата:   26-01-12 19:57

мара , дамаровия лак е бил добър избор когато не е имало друг избор.
Акрилните лакове са много по-добри от него. Природните смоли жълтеят с времето и затова вече не ги ползват за лакове, ама ако се търси ефект на старо, тогава са за предпочитане.

Автор: мара   
Дата:   26-01-12 20:15

пробвай с акрилни, ако ти стиска. ВИНАГИ променят цвета на мастилата. независимо кога и къде и какви точно мастила е печатано. правила съм почти безкрайни проби и продължавам да правя. ако не веднага - почва да жъртее, цианее и прочее след година. имам една камара проби.
за сметка на тва дамар след принтгард няма никакъв проблем.
васкони, много слабо се продават принтове. ама вероятно, защото се опитвам да правя серии до 5 със съответните цени. и все пак имам 10-на откупки.

Автор: vaskoni   
Дата:   26-01-12 20:40

Браво!!! Аз принтове само в нет-а , нооо не е късно да ви преслушам софийския пазар [cool]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   26-01-12 20:59

Никакви плювалници,само RA4 на Chromira ! УВ защитата е най -обикновеното стъкло на рамката, което може да е и антирефлекс.
Отделен е въпроса,че и без УВ защита с някакви спрейове фотографската хартия по процес RA4 е много устойчива на слънчеви лъчи или изкуствено осветление.

Дата:   26-01-12 22:28

дай линк за Принтгард, особено ако е мат и ако мога да си го поръчам в Германия. На Ханемюле видях само гланцов спрей а аз искам матов.

Засега става въпрос за разпечатки на матова хартия (от тази дето прилича на обикновен картон). Засега печатам само проби и печатам с евтини мастила само за себе си.

За клиенти досега поръчвах само през Фуджи в Гера, но ми се иска да печатам сам. Имам два сравнително стари принтера с които се сдобих съвсем наскоро -

Canon Pixma iP4000 А4
Canon s9000 А3

За клиенти ще купя оригинални мастила. Те уж имат гаранция, но пак не мога да съм много сигурен. За разлика от БГ - тук хората плащат, но и искат качество. Затова исках да се подсигуря със спрей.

Ако някой има още идеи нека да дава

А може и съвети за хубава и евтина хартия

Публикацията е редактирана (26-01-12 22:29)

Автор: GM   
Дата:   26-01-12 23:29

http://factor.bg/new_hahnemuehle.php

Автор: asahi   
Дата:   27-01-12 10:13

Ламинатът също върши работа.

Дата:   27-01-12 11:02

ламиниране ли имаш предвид?

Автор: didesignbg   
Дата:   27-01-12 11:06

Не знам пиксмата, какви мастила ползва, но s9000 е със старите водноразтворими, които не са съвсем, като новите. Епсън цитират, а и по тестове доказват доста живот на новите си мастила. Имаше една тема с живот на разпечатките при различни мастила и хартии, но нещо не мога да я изкопча, ако някои се сеща да удари едно рамо.

Автор: zed   
Дата:   28-01-12 09:08

Печатаме с Епсон на Ханемюле и пръскаме със защитния спрей на Ханемюле /имаме мат, гланц и сатен/ вече трета година. За принтове върху хартия и канава, мисля че е супер. Цената е 45лв. на флакона, който стига за много квадратни метри, пръскайки го по три пъти върху принта както е в упътването.

Автор: asahi   
Дата:   28-01-12 12:35

Френчев, ламиниране имам предвид. Има различни ламинати по дебелина, повърхност и свойства. На времето Александър Иванов ми ламинира едни фотографии - станаха като гоблен на вид.

Дата:   28-01-12 12:47

Ламиниране бих изпробвал ако има къде. Трябва ми нещо което да мога да правя в домашни условия. Живея в малко селце в подножието на Алпите. Тук има само хранителни стоки. Всичко си пазаря през интернет или от Мюнхен (70 км от мен). Предполагам че ламината там ще е доста скъп а и не е толкова близо, но ще се поинтересувам. Затова питах за Спрейове.

Но така се запалих да си принтвам сам нещата, че май ще се оглеждам за хубав принтер. Но на първо време ще мина с тези двата принтера, че трябва да ъпгрейдна апарата и да взема едно 70 - 200.

Автор: zed   
Дата:   28-01-12 14:01

Забравих да отбележа че предлагаме и пръскане на отделни екземпляри, така че ако искаш може да минеш да ги пръснем и да прецениш :)[smilie24]

Публикацията е редактирана (28-01-12 14:01)

Дата:   28-01-12 23:51

zed мерси за съвета, но май не си ми прочел по горния пост къде живея. Освен ако не живееш в съседното или нашето село ще мина с удоволствие. Че и без туй няма с кой да си пия бирата тук.

Автор: paka71   
Дата:   07-10-15 11:48

здравейте ! спрея на нанемюле ясно от фактор бг .а принтгард имали в България не можах да намеря ?[smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »