Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Предложение за сътрудничество
Автор: parasol   
Дата:   04-10-15 22:11

Здравейте,

Аз съм фотограф-художник и живея в Тексас. Интересува ме фотографията като механизъм за памет и забравяне - работя по тази тема във връзка с магистратурата ми по изящни изкуства, която завършвам в момента. Специално ме интересува личната фотография от 70те и 80те години в България.

Във връзка пак с моя MFA проект, търся фотографи с които да си сътрудничим за фото инсталация на такива снимки. Или пък просто хора, не професионални фотографи, които имат свои лични снимки от тези десетилетия. Портретни снимки за документи, от рождени дни, излети, семейни случаи, обществени събития и други. Разбира се, няма да се изплолзват оригиналите, а само копия.

Ще се радвам ако ми пишете или тук или на лични съобщения :) Или пък ако ме свържете с хора, които биха искали да работим съвместно по това. Както и всички идеи са добре дошли.

Благодаря!

Ели Иванова
ellieivanova@yahoo.com

Отговори на това съобщение
 Re: Предложение за сътрудничество
Автор: something   
Дата:   04-10-15 22:21

Фотограф-художник звучи много добре. Имаш хубави неща на страницата си.
Само че в България "фотограф-художник" е нещо съвсем друго от това което си ти и което си представяш че означава. [smilie5]

Автор: joro35   
Дата:   04-10-15 22:24

Какви са гаранциите, че снимките няма да бъдат използвани за очерняне на България?

Дата:   04-10-15 22:25

Благодаря :) Използвам го в американския смисъл. Art photographer.

Автор: fast_eyebrow   
Дата:   04-10-15 23:30

"Какви са гаранциите, че снимките няма да бъдат използвани за очерняне на България?"

Не, ще бъдат използвани за избелване![smile] Много му пука на някой, къде е България и що за територия е.

parasol, драга, живееш и се развиваш в Тексас. Защо, по дяволите, ти трябва да се сблъскваш с малоумници от територията България? Още в третия пост получаваш балканска тесла с типично българска траектория. [smile]
Измисли някакъв друг проект и спри да контактуваш с българи, така и така имаш тази възможност! [beer]

Автор: InnerSelf   
Дата:   05-10-15 06:52

На България, всичко й е наред, всички са с изключително положително мнение за нея, в САЩ я боготворят. И наистина сега има изключителна опасност да бъде очернена от от проекта на един артист. Няма да го допуснем, никакви снимки да не се предоставят. Нека всички такива снимки да се предават директно на сътрудниците на ДС, за да си нямаме класически случаи на очерняне и ядове!
Parasol не знам живяла ли си тук или не, но в тази държава малкото останали хора имат сериозни проблеми с комплексите са национална малоценност.

Автор: smilen_k   
Дата:   05-10-15 09:30

Здравейте.Моя съвет е да потърсите Милан Христев,много добър фотограф и през този периот има страшно много снимки от България и не само.Човека е много готин и мисля,че няма да има нищо против да ти съдейства.Поздрави.

Автор: victory13   
Дата:   05-10-15 09:51

За хАмериката ясно, но на нашата територия някаква граматика учи ли се в последните години? [smilie8]

Автор: idivanov   
Дата:   05-10-15 10:00

Жената ви помоли за сътрудничество/помощ, а тук веднага се намериха хора да политизират...[smilie9]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   05-10-15 14:25

Момичетоне търси арт снимки от 70-80 години, а снимки за спомен от домашния албум. Всеки по-дърт може да помогне, ако иска.[shtrak]

Дата:   06-10-15 03:02

Здравейте и благодаря за моралната подкрепа и съвети :)

Темата ме интересува защото беше нужно да изляза от България за да ми стане тя интересна.

Позрави!

Автор: zozbo   
Дата:   06-10-15 05:28

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   06-10-15 15:35

Ето един пример за забравяне: когато човек има снимка от дадено събитие, на което е присъствал и тя е пред очите му често, той запомня по-интензивно това, което е на снимката и забравя детайлите, които са останали извън нея и не са били заснети. Ако няма снимка от събитието не се получава такъв дисбаланс.

Когато човек щрака без да гледа след това снимките постоянно - като например днес със смартфоните - тенденцията е да забравя повече нещата, които е снимал и да помни по-добре това, което не е снимал.

Психологически изследвания.

Автор: nyamago   
Дата:   06-10-15 16:15

Има вярно в това. Интересна тема за дисертация (дипломна работа).

Не забравяй и феномена, наричан от психолозите 'Peak-End' (виж Канеман по въпроса, ако искаш да задълбочиш). Най-много се помни кулмиацията на едно преживяване и краят му. Казус за фотографския аспект: ако снимките от едно събитие НЕ отразяват точно кулминацията и края, как това деформира (или не) представите / спомените за него?

Желая успех! [smilie24]

Автор: zozbo   
Дата:   07-10-15 00:02

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   07-10-15 00:31

nyamago благoдаря :) Всъщност не става дума за дисертация, а арт инсталация, затова ми трябват и снимките.

zozbo в смисъл? Изкуството открай време прави точно това, неща които иначе изглеждат глупави.
Отделно, че човек също открай време се стреми да се спасява от забравянето с различни методи. А "irrelevant" е съждение, зависещо от различни фактори.

Автор: shamelessEyes   
Дата:   07-10-15 01:07

Тва звучи интересно. Или по-скоро това, което си представям [smilie5]

Много съществен ми се струва въпросът за средата в която са се случили въпросните търсени фотографии/и. Селска или градска?

Най-богатия избор за такъв архив от снимки би бил някой членЪ или председател на фото-клуб [shtrak]

Автор: sostos   
Дата:   07-10-15 14:20

здравей чадърче
човекът ти каза да потърсиш Милан Христев от Пловдив
и аз потвърждавам, че няма да съжаляваш
Потърси го

https://photo-forum.net/bg/index.php?APP_ACTION=PHOTOGRAPHER&uid=7137

Публикацията е редактирана (07-10-15 14:23)

Автор: Joro35   
Дата:   08-10-15 08:03

Понеже сте нежни фотографски души пояснявам:
Свидетели сме на хиляди материали, които са насочени против България и целият Източен блок от страна на Запада- филми, статии и т.н. Те са част от една информационна инвазия, която има за цел да ни свали гащите, та по-лесно да ни управляват, изселват и превземат накрая. Това, което наричате "територия" за много хора всъщност е Родина. Техният морал, ценност и вяра. Какъв по-лесен начин за събиране на снимки за тази цел, от това миловидна девойка да помоли за помощ във фотографски форум. После се сглобява една "арт-инсталация", която показва какви дегенерати живеят тук (за някои както видях по-горе не е необходимо да бъдат убеждавани в това, те са го повярвали вече). Създава се чувство за вина в "населението", което сваля гарда и става лесна плячка на добрите кока-кола чичковци.
... Та ако отделите за миг оченца от скъпите си фотоапарати и се огледате около вас, може би ще видите какво се случва (при наличие на някакъв мисловен процес все пак)

Публикацията е редактирана (08-10-15 08:11)

Автор: e-mil   
Дата:   08-10-15 09:17

Автор: Joro35
Дата: 08-10-15 08:03
"Свидетели сме на хиляди материали, които са насочени против България и целият Източен блок от страна на Запада... Това, което наричате "територия" за много хора всъщност е Родина. Техният морал, ценност и вяра..."

Източен блок няма вече 25 години. Ако прегледаш новините от последните 15 години ще установиш, че със Запада официално сме съюзници. Няма кой да ни атакува с арт-инсталации при положение, че вече сме поели договорни задължения да спазваме определена вътрешна и външна политика. То точно това е проблемът - че сме обещали, а не го изпълняваме. И тия неща, дето си ги мислиш не се правят с арт-инсталации - има си други лостове за натиск.

А ако въобще имахме морал, ценности и вяра нямаше да допуснем мутрите и агентите на ДС да ни управляват. Не виждам какво ново може да ни каже Западът. Още по-малко пък може да ни наложи вина с лични снимки от 70-те и 80-те. Ние по-добре от него си знаем как сме живяли и как живеем. Даже по-скоро ефектът ще е обратен - снимките биха подсилили лъжливото сантиментално чувство, че сме живели по-добре. Само че може да го подсилят у някой мияч на чинии там, щото някаква изложба в Тексас трудно ще повлияе тук.

Автор: nyamago   
Дата:   08-10-15 09:29

Не мога да повярвам, че ДОРИ тая тема беше политизирана [smilie10]

Скоро във фотографския форум очаквам диалози от вида:

Въпрос: "С Канон или с Никон по-добре се снимат сватби?"

Отговор: "За всичко са виновни мръсните комунисти/капиталисти!"(избери и задраскай ненужното - то без друго ще се появи с обратен знак в следващия пост)

Публикацията е редактирана (08-10-15 09:30)

Автор: e-mil   
Дата:   08-10-15 09:43

Автор: nyamago
Дата: 08-10-15 09:29
"Въпрос: "С Канон или с Никон по-добре се снимат сватби?"
Отговор: "За всичко са виновни мръсните комунисти/капиталисти!"

А-а, не! Това е изопачаване на фактите. Тук винаги първо обвиняваме Световната конспирация като цяло, а чак след това минаваме към комунистите и капиталистите. [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »