Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Какви са критериите за одобрение за наемане на техника от фотопавилиона
Автор: tofo   
Дата:   25-09-15 10:47

Самите те не знаят, защото одобряването ставало от външна фирма. Много е гадно да ти кажат не сте одобрен без да кажат защо. Е, можех да оставя 10+К депозит за един ден, ама реших, че не си заслужава. А е и обидно някак си...

Отговори на това съобщение
 Re: Какви са критериите за одобрение за наемане на техника от фотопавилиона
Автор: axlastro   
Дата:   25-09-15 10:51

Ти пробвал ли си или просто си питаш ? Ако си пазарувал от тях и те познават не вярвам да е проблем. Едва ли е от външна фирма одобряването. Ти си подписваш един достаобвързващ договор с тях, така че дори и да счупиш техниката после я плащаш на цена за нова. Аз поради това избягвам да наемам много скъпи неща.

Автор: realnoncho   
Дата:   25-09-15 10:54

Ами нормално, външна фирма ти проверява историческите данни и на база на заложени неща при такава проверка дават становище. Няма нищо обидно, просто бизнес.

Например не си взимал техника друг път и взимаш такава за голяма сума е нормално шанса да ти откажат да е голям.

Дата:   25-09-15 10:59

Ами нормално е, но да кажат. Оттам съм купувал, но не съм наемал, защото не ми е трябвало. Веднъж имам повод и исках да се поглезя с по-хубава техника от тази, с която разполагам... Абе кажете си изискванията, та поне да знам дали изобщо да се пробвам...

Дата:   25-09-15 11:04

Вероятно фирмата, която оценява има много критерии, част от които да са като за взимане на кредит, т.е. да не са зададени директно от ФП.

Дата:   25-09-15 11:11

Прекрасно. Взеха ми данните от ЛК. Нямам кредити, служител в общинска фирма на трудов договор с непрекъснато осигуряване... Спокойно мога да кандидатствам за жилищен кредит...ама за Канон 5Ds за един ден - не!?!?

Публикацията е редактирана (25-09-15 11:14)

Дата:   25-09-15 11:16

Да нямаш кредити не значи, че имаш добър кредитен рейтинг [smilie3]

Въобще е обширна тема. Мисълта ми беше - просто не се чувствай лично засегнат и обиден. Системата е казала - НЕ.

Автор: golded   
Дата:   25-09-15 11:16

tofo , ако поискаш 10-20 милиончета, изобщо няма да те проверяват
справка КТБ !! С тия дребни суми по 1000-2000 лв. си е много съмнително!

Публикацията е редактирана (25-09-15 11:19)

Дата:   25-09-15 11:19

Аз не съм обиден от това, че са ме отрязали. Въпросът ми е само - защо? Не ме познават - хубаво! Ама нали работят с клиенти, а не с познати и приятели?

Автор: yakumo   
Дата:   25-09-15 11:28

Един отпадък преди време открадна доста скъпа техника и от двата магазина, които даваха под наем тогава. Тъй като явно не беше първия случай, а знаем как работят милиционерчетата и застрахтакователите у нас, за известно време и двата магазина спряха да дават под наем. Едните, които даваха без депозит, изобщо не подновиха услугата, другите я подновиха, но затегнаха максимално режима.
Честно казано, като човек, живеещ в България, ги разбирам напълно, въпреки че и мен ме е яд.

Автор: lamerko   
Дата:   25-09-15 11:35

tofo: преди време е имало "весел" случай - отмъкнали са бая техника от павилиона и синтезиса - има тема по въпроса :)

Отделно - трябва да си платежоспособен, ако без да искаш потрошиш техниката, нали?

Публикацията е редактирана (25-09-15 11:35)

Дата:   25-09-15 11:40

Е, аз имам и чисто съдебно минало...Съгласен съм - имат си изисквания и не всеки отговаря на тях. Ама да кажат какви са! А не - даваме под наем, ама на теб не ти даваме - просто ей-така! Пишете - даваме срещу депозит и толкоз... За какво ми взеха тогава личните данни...

Публикацията е редактирана (25-09-15 11:59)

Автор: goldstar   
Дата:   25-09-15 15:41

Техниката която се дава под наем (говорим за скъпите "играчки") е лесно достъпна за фирми занимаващи се дълги години в този бранш било то видео или фото.За тях според мен без проблем им отпускат всичко с което разполагат,все пак са по-големи играчи от един-двама човека които си работят на сиво.Абе въобще това си е мое мнение като цяло по темата , така мисля аз.Не виждам логика да откаже на голяма фирма която е на пазара от 20 години да речем примерно и хоп точно в сватбения ден става фал с техниката или преди важния ден и съответно отиваш и ти дават [smilie18] [smilie18]

Автор: lamerko   
Дата:   25-09-15 16:06

Явно този, който ти е приел искането няма думата по въпроса за техниката. Лично на мен ми е чудно защо на теб ти е чудно че са ти отказали техника за 10+ бона... Нормално е да ти искат личните данни и външна фирма да прави кредитната проверка, понеже централната база с кредитната информация е затворена за кредитни институции. Предполагам, че проверката се извършва от TBI (лично предположение), като за нея технически се изискват личните данни и писменно разрешение. Отделно ако нямаш нещо, с което биха те "притиснали" при евентуален проблем - не виждам как биха ти дали въпросната техника. Но за сметка предполагам че биха ти дали нещо "по-дребно" като обективче среден клас без да имаш 2-3 фирми и имоти на морето :)

Автор: e-mil   
Дата:   25-09-15 16:52

Автор: goldstar
Дата: 25-09-15 15:41
"Техниката която се дава под наем (говорим за скъпите "играчки") е лесно достъпна за фирми занимаващи се дълги години в този бранш било то видео или фото."

За скъпите играчки не знам, но евтините хич не са лесно достъпни за фирми. Преди няколко месеца наехме от тях обектив за смешната сума от 15 лв на ден. И се оказа, че не можело през фирма (достатъчно известна в ТВ бранша). Трябвало на физическо лице.
Та го наехме на името на един колега, независимо, че договорът с фирмата би дал повече сигурност. [smilie5]

Публикацията е редактирана (25-09-15 16:53)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »