Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Канон 5д + хелиос 44-2 риск ?
Автор: Gaiver   
Дата:   23-09-15 22:07

Здравейте колеги ! Имам следната питанка . От скоро имам 5д класика и искам да пробвам хелиос 44-2 с преходник за м42 , но се притеснявам за огледалото на апарата . Някъде в чуждестранните форуми четох , че точно с хелиос 44-2 огледалото закача . Има ли някои пробвал тази комбинация ? [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Канон 5д + хелиос 44-2 риск ?
Автор: pstoev   
Дата:   23-09-15 22:15

ако задната леща излиза над байонета има вероятност след 10ия метър да закачи огледалото. но се съмнявам това го има само на преправени обективи от f1.4 надалу!

Автор: ce_christov   
Дата:   23-09-15 22:36

На лентов Канон ЕОС 3000 точно с Хелиос 44 и преходник съм заклещвал огледалото.
Така че, имай едно наум. Нищо не се повреди - леко развъртях обектива от преходника и огледалото се освободи.
Но, опастността си съществува при фокусиране към безкрайност.
Същият обектив с преходника не създава проблеми при 60Д (цифрова кропка) - може би огледалото е по-малко.

Автор: lamerko   
Дата:   23-09-15 22:37

На 6Д закача и то с бая... на EOS300 (филмово) също закача... пробвал съм 44-2 и 44-4. До колкото знам има само една версия, която има вероятност да не закачи, но уж точно нея пробвах и греда [smilie18]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »