Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Wi Fi обхват на камери
Автор: amza   
Дата:   16-09-15 00:40

Здравейте! Интересува ме колко метра е обхвата на камери, които са с Wi Fi. Целта ми е да предава в реално време на лаптоп. 30, 40 метра са ми достатъчни. Харесал съм си камера SONY AX33.Тя има такъв модул. Искам съвет от вас дали ще стане номера. Някой пробвал ли е? Благодаря предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Wi Fi обхват на камери
Автор: kiten   
Дата:   16-09-15 01:13

Няма да стане номера. Някъде след-10-15 метра започва да сече картината лаг губене на кадри и спиране на видеото.А след изгубване понякога и не е възможно да се възстанови връзката от разтояние. Преминаването на хора и други препятствия също много пречат. Колкото по-голям е трансфера толкова е по-късо е разтоянието.

Публикацията е редактирана (16-09-15 01:14)

Автор: s_dyakov   
Дата:   16-09-15 10:30

Четох някакво ревю на Olympus air в което пича разправяше че хващало на 250 ft което си е 75 метра.

http://www.imaging-resource.com/PRODS/olympus-air-a01/olympus-air-a01A.HTM

Автор: vgramatikov   
Дата:   16-09-15 10:38

Стандартно около 25-30 метра за Таблет/Телефон.

С лаптоп може да е повече но повечето камери тази апликация работи само с приложения на Андроид или Ябълка. Тоест тря да намериш начин как да го ползваш за лаптоп. Освен това ако сложиш усилвател някакъв на лаптопа може да си спечелиш още някой друг метър или поне да се спестиш лага.

Това е ,което аз мога да кажа има и много по-сложни и скъпи варианти ест.

Дата:   21-09-15 15:37

Благодаря за съветите. Направо ще отида до sony центъра и ще пробвам с лаптоп.

Автор: jivkojj   
Дата:   21-09-15 15:55

Трябва първо изобщо да изясниш, какво ползолява камерата през WLAN. Например тея със сменяем обектив са доста скопени в сравнение със сапунерките.

Как смяташ да прехвърляш видео-то? DLNA?

Дата:   23-09-15 13:03

Аз ще ползвам камерата с лаптоп. Интересува ме какви са тези усилватели за Wi Fi. Как мога да увелича дистанцията между камерата и лаптопа. Идеята ми е да проектирам видео в реално време по време на някакъв празник. 20 или 30 метра са ми достатъчни.

Дата:   23-09-15 13:23

Най-лесното решение е да вземеш един мобилен безжичен рутер с батерия. Той със сигурност ще е по-мощен от апарата. Слагаш го някъде из джобовете, а камерата и лаптопа се вързват към него.

http://antyweb.pl/wp-content/uploads/2014/04/iPhoto-23.jpg

Въпроса е да изясниш какво изобщо позволява камерата, щото това, че е оборудвана с Wi-fi нищо не значи.

Дата:   23-09-15 15:42

Камерата SONY AX33 дава опция със софтуер на сони да гледаш в реално време какво се случва от камерата чрез Wi Fi. Дава и опция за REC STOP ZOOM чрез смартфон, таблет или лаптоп. Моята идея е да предава в реално време към лаптоп на 20, 30 метра.

Дата:   23-09-15 15:55

Тогава ако обхвата не е достатъчен, трябва да изясниш дали камерата работи като крайно мрежово у/во или както acces-point и да действаш - в единия случай ти трябва рутер, като тоя от снимката по-горе, в другия - рипитър.

Например на моето Сони А6000, апарата сам създава мрежа и трябва да вържа таблета към него (Прозорци ОС не се поддържа). В тоя случай би ми бил необходим рипитър да се увеличи обхвата.

Автор: J0R0   
Дата:   23-09-15 16:12

Я да попитам и аз нещо.
Свързвам телефона с апарата през Wi Fi.
Телефона е Нокия, апарата Канон 6Д.
Изписва ми че са свързани и дотам...

А аз искам през телефона да виждам съдържанието на картата и да мога да тегля снимки от картата.
Дали трябва някакъв допъблнителен софтуер?

Автор: Bobi   
Дата:   23-09-15 16:36

Жоро,
Има софтуер, с който можеш да разглеждаш, да теглиш снимки и да управляваш фотоапарата, но засега е само за iOS и Android. Има и друго решение - да ползваш Wi-Fi карта, например Toshiba FlashAir.

Дата:   23-09-15 16:47

ТОВА е за сони

Дата:   23-09-15 19:44

Точно това е приложението play memories. Мисля, че камерата създава hot point, но не съм сигурен. Ще проверя и ще пиша. Доколкото разбрах, ако се свържа с камерата към рутер ми трябва wi fi усилвател. Ако създам мрежа от камерата ми трябва repeater? Така ли е или греша?

Дата:   23-09-15 20:48

Така е. Камерата се "закача" за репийтъра, а той ретранслира сигнала с по-голяма мощност. Всичко това е прозрачно за лаптопа, който си мисли, че е закачен за камерата. Имай в предвид обаче, че скоростта пада 2но. Принципно ако е компресиран видео-потока не би трябвало да е проблем, но все пак трябва да го отиграеш за проба.

Дата:   23-09-15 21:03

При теб камерата е сони и ако лаптопа ти е сони няма да имаш проблеми за 30-50 метра. Тенденцията при сони е от..до с логото и продуктите на сони.

Публикацията е редактирана (23-09-15 21:04)

Дата:   23-09-15 22:16

Благодаря зя отговорите. Ще пробвам и ще пиша...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: