Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Колебание между Nikon D5200 и Panasonic GH2
Автор: kristiaann   
Дата:   18-08-15 10:46

Здравейте колеги,

От няколко дни гледам ревюта и не мога да реша кой от двата апарата ще ми свърши по-добра работа.
Ще се използват предимно за заснемане на клипчета, но и за качествени снимки.
Ако някой от вас е имал опит с двата фотоапарата ще ми е безкрайно полезен.
Естествено може да ми предложите и друг. Бюджета е до 1000лв.
Другото, което ме насочва към Никона е, че ще е нов, докато панасоника ще е втора употреба.

Благодаря предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Колебание между Nikon D5200 и Panasonic GH2
Автор: houngan   
Дата:   18-08-15 11:57

GH2 разбира се. Може да се ползва с всякакви обективи, а и има не лоши микро 4/3 обективи за снимки.

Автор: NORMAN-KUK   
Дата:   18-08-15 12:29

Panasonic GH2 е чудесен апарат за видео, но доста стар вече. Никона директно го изключвам. При бюджет от 1000 лева, има и други варианти от по-новите панасоници, аз лично бих взел Олимпус ОМД чисто нов за тези пари. Видеото му е божествено, за фото няма смисъл да се обсъжда.

Автор: kristiaann   
Дата:   18-08-15 12:40

До момента единствено съм разглеждал D5200 и за това питам за мнение. Не ми хареса, че по време на клиповете автофокуса се чува.
Ако може и за други мнения :)

Автор: stef7   
Дата:   18-08-15 21:21

Като продължение на онова което ти писах на л.с. колега, на твое място бих заменил в тази класация D5200 със Сони А6000. За видео безогледалната камера има доста предимства пред огледалната. Сонито има един стоп предимство откъм високите ИСО, и от скоро S-LOG, ако разбира се успееш да се оправиш с този формат, което не е лесна задача. Но пък куца малко откъм моаре и алиасинг, където GH2 има определено предимство.
Олимпус камерите точно откъм видео са зле.

Автор: stef7   
Дата:   18-08-15 22:01

Безогледалните камери правят живота и работата ти с видео малко по-лесна и може би в крайна сметка излизат по-евтино. Тук според мен идва разликата

А като успокоение мога да ти кажа, че която и камера да избереш ако знаеш какво правиш, крайния резултат ще е еднакво добър, съответно лош ако не знаеш.

Ако знаеш какво правиш и най-вече как да работиш със светлината, тези камери ти дават 90% от онова което правят камери за 200 000$ с които снимат филмите в Холивуд. През 2011 или 2012, Zacuto, фирма специализирана в аксесоари за видео направи серия от 3 теста с участието на мастити професионалисти от филмовата и рекламната индустрия. Тестваха камери от калибара на Arri Alexa, с която се снимат понастоящем може би половината от филмите и няколко други pro камери като RED включително и някои съвсем любителски като GH2, Alexa струва около 200 000$, GH2 e под 500$ вече. Във втория тест дадоха на различни екипи с различни камери да снимат няколко сцени с актьори, като всеки екип сам си нагласяше осветлението. После накараха жури от професионалисти в бранша да класират отснимания и обработен от екипите материал според това кой се справил най-добре и кой резултат най-много им допада като техническо качество на картината. С една подробност, камерите не бяха упоменати по име а само с номера, за да е обективна оценката. Спечели о чудо на чудесата GH2. Дори Франсис Фред Копола беше гласувал за него. След като разкриха коя камера стои зад номера настана малка суматоха. Как тъй една любителска камера която е повече фото, отколкото видео може да спечели. Ако не ми вярваш пусни едно търсене в Google на Great Zacuto shoot out.

Така че ако професионалистите които цял живот си изкарват хляба с това да снимат филми не могат да направят разлика между една камера за 200000 и една за 500 долара, ако пак казвам осветлението е било на ниво, прави сметка каква разлика ще направят обикновените зрители като нас между Никон 5200 и GH2, или А6000 и GH2.

Автор: ivceto   
Дата:   18-08-15 22:31

В момента ползвам точно тези две камери. Ако се ползва основно за видео и снимките не са толкова важни, GH2 отвява никона отвсякъде, с уговорката че ползвам хака на GH2 Flowmotion, който дава невероятно добро качество на изображението и много широки възможности за пост обработка. За снимки обаче няма място за сравнение, обикновено снимам в RAW с панасоника за да мога поне малко да докарам картинката. Ако имаш система Никон или Канон с адаптер можеш да ползваш обективите си. Получава се много добре с твърди и светли обективи, просто е нужно много време за нагласяне на всеки кадър откъм светлина и фокус.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: