Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Потребител absolutebeginner - също некоректен
Автор: InnerSelf   
Дата:   18-08-15 09:07

Така и така гледам, че има теми за некоректни потребители, ще се включа и аз. Купих от въпросния потребител една Минолта 35-105. Но се оказа с омаслена бленда. Разбира се, че вината си е моя, че не го отчетох това при прегледа и теста. Не споря. Тъй като това ми беше първия обектив, който купувам изобщо.
Аз обектива си го оправих. Но писах на absolutebeginner ей така да му кажа просто, защото гледам, че постоянно продава разни неща в базара. Предполагам има някое приятелче в чужбина или той самия ги намира по-евтини нещата. Той ми се оправда, че това било обектив на 30 години и нямало как. Хубаво, ама не го беше споменал в обявата. Дори ми предложи като компенсация 30 лева. Естествено, че не ги изпраи, не съм и очаквал и не ми и пука. Просто стана още по-смешен с цялата работа. И така. Гледам, че сега продава един Sony A7r, та който мисли да го купува да има едно ум :)))))

Отговори на това съобщение
 Re: Потребител absolutebeginner - също некоректен
Автор: djfroggy   
Дата:   18-08-15 09:22

Аз съм купувал от него неща и са читави. Говоря за новите стоки А7, Цайс 24-70/4 например и нямам оплаквания.
Преди години купих перфектен на вид Минолта 28-135/4-4,5, който също е на 30 години, но отвреме навреме не фокусираше. Носих го при Наско, Цецо (Бог да ги прости) но никой не се нае да го поправи и въобще да го отвори. Фокусът престана съвсем. Няма ка да се ядосваме за толкова стари обективи. Друг е въпросът, че ги продават на луди цени.
Все пак, продавачът е предложил компенсация.
Възползвай се от това и настоявай за нея.

Минолтата 28-135 НЕ Е купувана от absolutebeginner, само я давам за пример за стар обектив!

Публикацията е редактирана (18-08-15 09:23)

Автор: pstoev   
Дата:   18-08-15 09:26

не си огледал обектива, и човека ти е предложил 30лв компенсация за обектив дето струва 100...
Бре....

Автор: pmartinov   
Дата:   18-08-15 09:41

Предполагам има някое приятелче в чужбина или той самия ги намира по-евтини нещата.

absolutebeginner не е нито първия нито последния който купува неща евтино от Ebay и ги продава с надценка в базара.

Дата:   18-08-15 09:47

Така обектива го купих за 175 лв. човека предложи 30 лв. и да аз я приех, не защото толкова съм умрял за нея, а защото исках да се потвърди това, което знаех, че ще стане. Просто потъна в мълчание. Но виждам, че вместо хората да предпочитат да бъдат предупреждавани, те предпочитат да бъдат измамени...

Автор: chrisnoch   
Дата:   18-08-15 12:20

Очевидно става въпрос за първата автофокусна Минолта 35-105 (от 1985 г.) - страхотен обектив, който няма нищо общо с пластмасовата втора генерация.

Автор: Нели   
Дата:   18-08-15 14:59

Да, за съжаление понякога хората остават недоволни. Ето аз например изпратих ново зарядно на един човек и първо - оказа се, че не зарежда батерията докрай; второ бях объркала телефонния му номер с една цифра, и после (понеже му казах да го върне за моя сметка) не го взех същия ден, а на следващия ден. Сигурно човекът изобщо не е останал доволен.
За съжаление колкото и да се старае човек, се случват понякога такива неща...

Дата:   18-08-15 15:59

О не, тук не става въпрос за старание, а за това, че се продава едно нещо, за което пише, че е в добро състояние, а то не е. Аз написах съобщение, че все пак артикула не е в състояние, обяснението беше, че е на 30 години. Съгласен съм, но това не му пречи да е добро състояние. Това е бягство от отговорност. След това предложение за компенсация, което приех (макар че знаех, че няма да има такава и се оказах прав).
Сега предупраждавам, пък който иска да го има предвид. Който не желае - да скача като ощипана девица и да ми обяснява, че аз съм виновен. После обаче все се появява по някоя тема как нямало контрол в базара и всеки продавал каквото си иска и лъжел. Ами ето така ще е.
Знаем, че в бг постоянното недоволство е порок, жизнено необходим за примитивното съществуване на нацията.
Е, на мен пък не ми харесва да ме лъжат и ще си го казвам! На който не му е приятно... не ми пука.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »