Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Широкоъгълен обектив
Автор: slavi_biserov   
Дата:   06-08-15 22:12

Тъй като вече замислям да си взема хубави филтри и ред първо да помисля за хубав широкоъгълен обектив, нарочно го наричам така заради клижирания израз "пейзажен обектив". 18-55мм не ми е достатъчен затова искам да ви попитам да споделите опит и мнения. Изведнъж влезнах в фотосинтезиса и разбрах за обектива EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM. Изчетох ревюта, наистина се представя добре и е по-евтин от Tokina 11-16 ... [shtrak] Благодаря на всички включили се в темата! [cool]

Отговори на това съобщение
 Re: Широкоъгълен обектив
Автор: kvakioh   
Дата:   06-08-15 22:23

Точно 10-18 си е екстра. 11-16/2.8 е класика, с класическа цена.
10-18 става за всичко, макар че е не на бленда 2.8- широко, без много кривене, тихо фокусиране, на добра цена, средно голям филтър.
Единствен недостатък виждам и знам, че е с пласмасов байонет.

Автор: ffoko   
Дата:   07-08-15 13:25

EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM си е СУПЕР! И като цена и като качество!

Автор: v100ev   
Дата:   07-08-15 17:07

Няма какво да мислиш - 10-18 е супер обектив за много добри пари [shtrak]

Автор: Simbon4o   
Дата:   07-08-15 23:30

Обектива има само един кусур - крива фокусна равнина. Крайщата на кадъра са на фокус по-наблизо от колкото центъра и това е само на най-широкото. Иначе сравнително малко флеъри, хубава бленда(прави готини звездички), супер лек и компактен, остър МНОГО, малко дисторсия на 10мм, към другия край няма никаква... За тия пари е без конкуренция. Бях от първите купили го в БГ, ползвам го на сони некс и съм супер доволен. Кривата равнина на фокуса много помага за интериори също така :)

Автор: harvester_vn   
Дата:   08-08-15 08:30

Тц, тц... сега остава и канонско тяло да си купиш и отиде коня в ряката [smilie5]

Автор: Simbon4o   
Дата:   08-08-15 08:33

Това към момента е невъзможно [smilie5] заради един обектив да се накажа с канонско тяло.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »