Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Tamron 17-50 2.8f+Cokin
Автор: BEYA   
Дата:   02-08-15 08:49

Здравейте.Имам един въпрос към тези които са използвали система Cokin с въпросния обектив.Интересува ме дали на 17мм няма да се вижда държача.И по точно коя версия да избера.Искам да го ползвам за ND,ND-Gradiend-ни филтри.
Исках също да попитам тези филтри само от пласмаса ли са няма ли стъклени?
Сигурен съм че има хора,които са използвали това нещо и имат информация.

Отговори на това съобщение
 Re: Tamron 17-50 2.8f+Cokin
Автор: alext   
Дата:   02-08-15 12:27

Пластмаса са да, но вършат работа. Различават се сериите единствено по- размера на филтъра. Внимавай обаче, че има ментета, които се водят филтри за Cokin система, но не са производство на Cokin. Оригиналните долу в дясно си имат надпис. ДЪржача не би трябвало да се вижда.

Автор: kvakioh   
Дата:   02-08-15 12:37

Пластмасови филтри комплект 2-4-8 ND- 30 до 180лв.
Стъклени- 180-600лв. По=чупливи, но не се драскат. С по-добри оптични показатели.

Дата:   02-08-15 12:47

Значи да си търся пластмасови филтри производсво Cokin.А не "за"Cokin.Уловката е там!Стъклените ги забравяме[smile]
Има ли продавачи на качествени такива филтри в форума ни?Или по фото магазините в страната.

Дата:   02-08-15 12:55

A SERIES
P SERIES
Z-PRO SERIES
X-PRO SERIES
За моя обектив коя серия одговаря?

Автор: alext   
Дата:   02-08-15 13:44

Да точно, пише ли ЗА кукен, не означава че са кукен. Еми този обектив е 67mm доколкото видях резбата за филтри. Ето тук има guide за размерите. Мисля че P или Z ще станат. Но прочети хубаво, че има някакво уловка с държачите P Wide-Angle Holder ти трябва, в фотомагазина ще пробваш.

Дата:   02-08-15 13:46

Р серията ще стигне, но най-добре някъде да се пробва дали няма да има винетиране от 17 до 20мм от държача.
Иначе Z серията ще пасне безпроблемно на всички мм, но са по-скъпи като филтри и държач. За държачите има евтини и достатъчно качествени имитации все пак.

Публикацията е редактирана (02-08-15 14:01)

Дата:   03-08-15 08:39

Никой ли не ползва тази комбинация да каже за винетирането 17-20мм.с P SERIES

Дата:   03-08-15 13:00

Ползвам Токина 16-50 и Cokin P серията, докъм 21-22мм има винетиране, вижда се държача в кадъра. Ползва 77мм филтри, по-широк е от Тамрона. Така че мисля, че и при него ще се вижда докъм 20мм.

Автор: anastassiu   
Дата:   03-08-15 23:21

Аз ползвам същата конфигурация. Винетира, но не мога да ти кажа до колко мм. Практически не ми е било проблем никога. Махай УВ-то, когато слагаш тоя филтър. Иначе съвсем влиза в кадъра. Не знам дали по-големия размер няма да е по-добре.

Иначе пък кефи яко. Ето една с тази комбинация.

https://photo-forum.net//i/1903177

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »