Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Препоръка за камкордер/видеокамера
Автор: sasho90   
Дата:   27-07-15 13:12

Здравейте,

Предстои ми да закупя камкордер/видеокамера, който ще ползвам да си снимам на почивки, пътувания и събития. Общо взето ми е за любителска, а не професионална употреба. Бюджетът е около 1600 лв. 4K не ме интересува. Първо че няма на какво да го гледам и второ, че все още няма достъпни модели с 50/60 кадъра в секунда. Гледане на видеа с 24 кадъра/с. ми докарва главоболие и болки в очите (движенията изглеждат много неестествено/насичащо)

Засега съм се спрял на два модела - Panasonic HC-X920 и Panasonic HC-V770, но може ми предложите и друг, ако смятате че е по-добър за моите нужди. X920 е по-стар модел (2013 г.), но е с 3 сензора, а V770 е с един сензор, но е от най-новата серия (2015 г.).

Струва ли си да се купи камерата с 3 сензора? Според Панасоник, трите сензора предоставят по-реални цветове и по-безшумен образ при ниска осветеност. Нещо, което може би трябва да отбележа е, че по спецификации X920 записва с побитова скорост от 28Mbps, а V770 с 50 Mbps. Това не означава ли че V770 записва повече детайл?

Също така разбрах, че X920 не ползва цялата площ на сензорите си и затова е реално 1/4", защото ползва само централната част, докато V770 е 1/2.3". Макар, че не вярвам че и V770 ползва пълната площ от тези 1/2.3", защото оптиката трябва да бъде 2 пъти по-голяма, за да се възползва от него. Може да се прочете за това тук: http://www.dpreview.com/forums/thread/3470917

Вие кой модел бихте ми препоръчали? Ще се радвам, ако някой е ползвал лично такива камкордери да сподели впечатления.

По принцип искам да закупя камкордера с най-добрата картина и представяне в ниска осветеност в този ценови диапазон. Бях учуден, че не можах да намеря камкордерите от новата серия на Панасоник в България. Само във Фотопавилион ги мернах и ми казаха, че са само по заявка и трябва да чакам 1 месец (!!) да ми го доставят. Някой знае ли къде мога да ги намеря и пробвам?

Благодаря предварително за помощта! [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Препоръка за камкордер/видеокамера
Автор: jivkojj   
Дата:   27-07-15 13:32

Аз бих ти препоръчал да погледнеш и Сони моделите, например от типа на Sony HDR-CX410 - с Balanced Optical SteadyShot. Все едно с раменна камера снимаш, невероятно стабилна картина за снимане от ръка.

Гледане на видеа с 24 кадъра/с. ми докарва главоболие и болки в очите (движенията изглеждат много неестествено/насичащо)

Тоя ефект се получава, когато се снима с висока скорост - 1/50 и по-бързо. Ако се ползват НД филтри за сваляне на скоростта и нещата се оправят.

На мен телевизора ми смята межднини кадри. Тогава се получава обратния ефект - все едно гледам театър - всичко е мазно и ефекта на филм ми се губи и затова и съм го спрял.

[beer]

Автор: joyride   
Дата:   27-07-15 15:56

''Първо че няма на какво да го гледам и второ, че все още няма достъпни модели с 50/60 кадъра в секунда''...

Те всички от най-евтините вече са от няколко години с 50р:
http://technomarket.bg/products/09134676/sony-hdr-cx240eb

HDR-CX410 не е с B.O.SS (Balanced Optical SteadyShot)

Но тази е: HDR-PJ620:
http://technomarket.bg/products/09141310/sony-hdr-pj620b

и е с 50Mbps XAVC S кодек

Публикацията е редактирана (27-07-15 15:57)

Автор: imager   
Дата:   27-07-15 18:32

"ще ползвам да си снимам на почивки, пътувания и събития. Общо взето ми е за любителска, а не професионална употреба."

За такава цел, един приличен смартфон ти е напълно достатъчен! Samsung Note 4, също и S5 - трепач видео (4K - 30fps) (FHD на 60 fps)

Сигурно има и други модели, но само тези съм ползвал!

Дата:   27-07-15 23:41

Благодаря за отговорите. Все още обаче не мога да реша окончателно. За жалост май в България не се продават новите панасоници, а искам да ги пробвам преди да направя окончателен избор. Ако някой знае къде се продават, нека сподели.

"За такава цел, един приличен смартфон ти е напълно достатъчен! Samsung Note 4, също и S5 - трепач видео (4K - 30fps) (FHD на 60 fps)"

Искам нещо по-качествено и удобно от снимане със смартфон. Затова съм се насочил към камкордерите. На моя смартфон също мога да правя клипове (LG G2), но не ми харесва липсата на оптичен зум и лошото качество. Да не говорим че има някакъв дефект с фокуса и общо взето клиповете с него са безполезни. Тук май е момента да предупредя, че и DSLR/DSLM не ми върши работа.

"Те всички от най-евтините вече са от няколко години с 50р:"

Говоря за 4K. Все още няма 4K 50p за любителския сегмент.

Автор: old_firehand   
Дата:   27-07-15 23:51

Фотоапарат Sony DSC-RX100 3 ти е достатъчен ,1 инч сензор и светосилен обектив - 24–70 mm ,F1.8 - F2.8. За какво са ти видеокамери с малък сензор ?

Публикацията е редактирана (27-07-15 23:52)

Автор: NORMAN-KUK   
Дата:   27-07-15 23:55

Sony от серията PJ !

Дата:   28-07-15 00:17

"Фотоапарат Sony DSC-RX100 3 ти е достатъчен ,1 инч сензор и светосилен обектив - 24–70 mm ,F1.8 - F2.8. За какво са ти видеокамери с малък сензор ?"

Насочил съм се към камкордерите главно заради ергономичността им. Не си представям тези малки фотоапаратчета да са удобни при по-продължително заснемане. А пък и оптичното приближение на камкордерите си е плюс. Ако може да ме убедите за предимствата на подобни фотоапарати пред камкордерите (освен сензора) може пък и да размисля. Благодаря за мненията и препоръките досега! [smilie24]

Дата:   28-07-15 15:09

Сега разгледах безогледалните решенията, като Sony a6000 ми направи добро впечатление поради малкия си размер и добри мнения. Може и да направя компромис, тъй като си мисля, че подобен апарат ще върши работа като DSLR + камкордер в едно. Така си спестявам мъкненето на DSLR-а по почивки и екскурзии.

Все още обаче не съм сигурен колко удобно е снимането на видео с такова чудо. Някой ползвал ли е подобна безогледална камерка като камкордер за по-продължително снимане на видео? В този случай как стои въпроса с удобството, теглото, начина на работа? Трябва ли ми специален обектив или китовите вършат работа за видео?

Дата:   28-07-15 15:18

Сони имат специално разработени видеообективи на Е-байонет, основно заради камкордерите си, но те пасват и на фотоапаратите. В частност и на А6000. Такива например са 18-105/4 или 18-200 (има няколко генерации). Към тях може да се добави с някои уговорки и 16-50. Това са обективи с моторизиран зум.

Аз имам А6000. На практика си се ползва като нормален камкордер, естествно с кофти ергономия. Нещата още повече се влошават заради неудобно разположения Rec бутон. Просто няма начин да го натиснеш, без да разлюлееш камерата. Нещата много биха се улеснили с едно жично дистанционно, на което са изнесени Rec и зум бутоните.

Относно качеството на картината - логично заради големия сензор ще отнесе всички по-горе споменати камерки и то с много.

Публикацията е редактирана (28-07-15 15:28)

Автор: icovalchev   
Дата:   28-07-15 15:40

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   28-07-15 15:48

Аз разбрах, че под по-продължително има в предвид цял ден да разнася и снима видео.

Аз само веднъж съм снимал по-продължително непрекъснато в наистина много гореща зала (преди няколко дни), но интервалите не бяха по-дълги от 4-5 мин. Не прегря.

ПС: По принцип за мен дори и тея 4-5 мин са изключително необичайни. Нормално снимам от по няколко сек. множество сцени и след това ги сглобявам.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »