Автор: sasho90
Дата: 27-07-15 13:12
Здравейте,
Предстои ми да закупя камкордер/видеокамера, който ще ползвам да си снимам на почивки, пътувания и събития. Общо взето ми е за любителска, а не професионална употреба. Бюджетът е около 1600 лв. 4K не ме интересува. Първо че няма на какво да го гледам и второ, че все още няма достъпни модели с 50/60 кадъра в секунда. Гледане на видеа с 24 кадъра/с. ми докарва главоболие и болки в очите (движенията изглеждат много неестествено/насичащо)
Засега съм се спрял на два модела - Panasonic HC-X920 и Panasonic HC-V770, но може ми предложите и друг, ако смятате че е по-добър за моите нужди. X920 е по-стар модел (2013 г.), но е с 3 сензора, а V770 е с един сензор, но е от най-новата серия (2015 г.).
Струва ли си да се купи камерата с 3 сензора? Според Панасоник, трите сензора предоставят по-реални цветове и по-безшумен образ при ниска осветеност. Нещо, което може би трябва да отбележа е, че по спецификации X920 записва с побитова скорост от 28Mbps, а V770 с 50 Mbps. Това не означава ли че V770 записва повече детайл?
Също така разбрах, че X920 не ползва цялата площ на сензорите си и затова е реално 1/4", защото ползва само централната част, докато V770 е 1/2.3". Макар, че не вярвам че и V770 ползва пълната площ от тези 1/2.3", защото оптиката трябва да бъде 2 пъти по-голяма, за да се възползва от него. Може да се прочете за това тук: http://www.dpreview.com/forums/thread/3470917
Вие кой модел бихте ми препоръчали? Ще се радвам, ако някой е ползвал лично такива камкордери да сподели впечатления.
По принцип искам да закупя камкордера с най-добрата картина и представяне в ниска осветеност в този ценови диапазон. Бях учуден, че не можах да намеря камкордерите от новата серия на Панасоник в България. Само във Фотопавилион ги мернах и ми казаха, че са само по заявка и трябва да чакам 1 месец (!!) да ми го доставят. Някой знае ли къде мога да ги намеря и пробвам?
Благодаря предварително за помощта!
|
|