Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Карта памет за Никон Д50
Автор: emily_photography   
Дата:   23-07-15 15:57

Здравейте, закупих си Никон Д 50 , но явно картите с памет , които имам не са съвместими с него. Какви трябва да си закупя? Търсих в интернет и попаднах в руски форум, в който се коментираше точно по тази тема.Пишеше , че трябва да са Micro SD, a не SDHC... ако има някой , който снима с въпросния фотоапарат или просто е по-информира от мен нека ми помогне,защото бих искала да си закупя карта памет с повече ГБ . Благодаря предварително! :)

Отговори на това съобщение
 Re: Емили
Автор: GenaDP   
Дата:   23-07-15 15:58

Още един закупчик... [smilie18]
Що не RTFM?

Автор: hrup   
Дата:   23-07-15 15:59

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

В момента снимам с карта 2 ГБ SD ...

Автор: kvakioh   

Ползва само по-стария стандарт SD карти до 2Гб максимум. Ако сте в София, можете да ги намерите на Раковска в някое от магазинчетата за компютърна техника. И да се форматира в апарата преди употреба.
Поправете заглавието на нещо по-ясно, като- "Карта памет за Никон Д50" или подобно.

Автор: realnoncho   
Дата:   23-07-15 16:00

Мда, трябва да е от старите SD, a не SDHC.

Можеше да напишеш в заглавието на темата за какво става въпрос, вместо името си...

Re: Карта памет за Никон Д50
Дата:   23-07-15 16:04

Може и MicroSD, с адаптор и клас 10, което са 10Мб/сек скорост.
5-10-15лв максимум в зависимост от капацитета. Но не повече от 2ГБ.

Дата:   23-07-15 16:05

Благодаря много !!!

Дата:   23-07-15 16:19

а каква ще е ралзиката в класовете ако взема 2 гб , клас 4 , а не 10 ...

Автор: realnoncho   
Дата:   23-07-15 16:20

10 се съмнявам да има за толкова стари карти, иначе колкото е по-високо числото - по-добре за бързината на запис. При Д50 не знам доколко ще се усеща.

Дата:   23-07-15 16:25

Дори клас 2 да се вземе, само при серийно снимане и доста усилия ще се разбере разлика. Няма голяма. Имал съм 2 пъти Д50 (и съм ползвал още 2бр. други), на единия дори му се счупи затвора от снимане 2 пъти, снимал съм със всякакви карти от 128Мб до 2Гб, всякакви скорости, не съм видял разлика.
Клас 10 мисля, че все още се намират, за клас 8 и надолу не знам. Точно и затова препоръчах клас 10. Имат ги и във вариант microSD както казах. На Раковска близо до СДС централата в посока към Славейков, в София има едно магазинче, което е 2-3 стъпала по-ниско от тротоара, там имаше преди 2 месеца такива карти.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »