Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ за Sony FDR-AX100 4K
Автор: littlebo   
Дата:   17-07-15 09:30

Здравейте имам посочената видеокамера , но не мога да снимам с нея. Всичко снимам на авто понеже най-добре си наглася цветовете , но и ги прави гадни понякога. Важно ми е да има де-фокус в клиповете , но и това не се получава освен ако не зоомна нещо . Снимам тренировки във фитнес зала . Ето един клип , който съм снимал https://www.youtube.com/watch?v=pRBL6f4-jzk
снимано е на 1080 защото на 4к няма кой да го гледа. Камерата може много а аз не правя нищо :(

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за Sony FDR-AX100 4K
Автор: e-mil   
Дата:   17-07-15 10:16

Автор: littlebo
Дата: 17-07-15 09:30
"... имам посочената видеокамера , но не мога да снимам с нея. Всичко снимам на авто понеже най-добре си наглася цветовете , но и ги прави гадни понякога. Важно ми е да има де-фокус в клиповете , но и това не се получава..."

Не можеш да снимаш, защото в другата тема като ти говореха за оптиката ти отговаряше "Оптиката после, първо тялото..."
А за нуждата от светлина, отвръщаше: "осветление то в залата на каквото оцелиш ... ".

Е, повечето изисквания и ограничения при фотоснимките важат и за видеото. Като започнеш да се вслушваш в съвети и започнеш да схващаш как работят обективите и матриците, то малко по малко ще започне и да се получава каквото искаш.

Автор: littlebo   
Дата:   17-07-15 10:42

Еми вслушвам се. Нали затова пускам тема да науча нещо.

Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   17-07-15 10:44

С този малкия сензор нямаш друг вариант да получиш дефокус...

Автор: jivkojj   
Дата:   17-07-15 11:05

1" сензор и постоянна светлосила по цялата дължина - 2,8/9,3-111,6 що да не получава дефокус? Естествено няма да е като на ФФ с 1.8 стъкло, ама при видео не е и нужно чак такова мазане.

Трябва обаче камерата да се пусне на ръчни настройки и да се ползват НД филтри.
Сега подозирам просто, че на отворена бленда скоростта би се качила много и да снима с 1/25 или 1/50 камерата автоматично затваря блендата.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »