Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Курс по фотография
Автор: iva_andonova   
Дата:   15-07-15 15:02

Някой организира ли курс или частни уроци за начална фотография в Пловдив?.

Отговори на това съобщение
 Re: Курс по фотография
Автор: bestlap   
Дата:   15-07-15 15:14

Не се заминавай с подобни глупости :) всичко което искаш да научиш го има в интернет,уроци,клипове,статии и т.н Опитах подобно нещо и е пари на вятъра [beer] [beer] Най-добре си плати абонамент за lynda.com и изгледай всичко което те интересува.[shtrak]

Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   15-07-15 15:19

http://kosmoscolectiv.com

Аз лично ходих на курсове там (въпреки че доста се бях образовал онлайн в рамките на 6-7 месеца) и съм доволен от преподаването на Владимир Пеков (http://vladimirpekov.com/
).

Най-якото което прави е това че те надъхва да снимаш, което не всеки преподавател прави (по коментари с други ходили на подобни курсове).
Основната разлика между курс и самообучение онлайн е по-добрата структура и това че основите се покриват по-подробно, аз лично имах някои фундаментални пропуска, които бяха изчистени от курса.

Публикацията е редактирана (15-07-15 15:34)

Автор: izabela   
Дата:   15-07-15 16:16

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: petrov88   
Дата:   15-07-15 16:23

Според мен единственото, за което си струва да се дадат пари са курсове за ретуш било то с photoshop или lightroom

Автор: chukov   
Дата:   15-07-15 16:37

bestlap

не си прав

в нета има всичко, но е много важно да научиш и разбереш нещата в правилната последователност. Не, че курсовете са единствената възможност за това, но за скромните пари, които ще дадеш за курс, ще спестиш много нерви, време и усилия, че и пари.

Понеже и аз водя курсове от време - на време, искам да ти кажа, че си нямаш на идея колко хора, които мислят, че са знаят доста в областа на фотографията, имат фундаментални пропуски в познанията си, които пропуски им пречат правилно да анализират проблемите в собственото си развитие като фотографи

Автор: chukov   
Дата:   15-07-15 16:43

Другият голям проблем, който не осъзнават част от участниците във форума е, че когато се раздава акъл, не бива да се гледа само от собствената камбанария.

От това има смисъл - от онова няма смисъл.
Не можем съдейки по себе си да назидаваме

Тогава аз би трябвало да кажа, че има смисъл само от курсове по работа със студийно осветление при снимането на модели ????
Просто защото там ми куцат нещата [smilie5]

Освен това не знаете човекът, който пита, на какво ниво е, колк овреме може да отдели да се рови в нета и т.н.

Аз и табла играя много добре, ама се учих 30 години. Не се сетих, че в нета мога да прочета :-)))

Автор: BXMarkov   
Дата:   15-07-15 16:54

chukov [smilie24]

Навремето като започвах, няколко години четох, снимах,четох, снимах и накрая имах късмет с един съсед професионален фотограф(вечни благодарности и мир на праха му), за 2-3 месеца ме научи на тънкости и неща, които ги няма в книжките и които щяха да ми струват време, грешки и пари! Освен това курсовете имат голям плюс, че нещата са синтезирани и няма нужда от давене в морето от вярна и невярна информация в момента.

Дата:   15-07-15 16:56

Като цяло цената на един курс е около или по-малко от един нисък клас обектив, така че ако си решил що-годе сериозно да навлизаш във фотографията е срамно да спестиш от това.

Другия голям плюс е че на курса се запознаваш с 10-на хора със сходна "болест" и може да се изгради някое и друго приятелство, което никога не е вредно.

Публикацията е редактирана (15-07-15 16:56)

Автор: bestlap   
Дата:   15-07-15 17:08

chukov изобщо не сте прав ,даже по мое мнение сте далеч от истината.За да не са празни думи ще се обоснова... И аз опитах да ходя на курс при преподавател ,който се занимава от Х години с това снимал е не знам си колко мероприятия,сватби,клипове,предавания и т.н Искаше 30лв за 2 астрономически часа.За близо 10 посещения х2 часа научихме само видове ракурс,Фарт,базова Композиция/3-те третини/,Ос на взаимодействие ,Параметри на експонацията,монтажна връзка което за 300лв не ми се вижда кой знае какво при положение ,че в http://lynda.com/
за тези пари ще имаш дооста време достъп до всичките им уроци,който не само ,че са структурирани МНОГО добре,но и са ДОСТА при това във всички насоки- фотография,обработка,видео заснемане,ефекти в /cinema 4d,premiere,afrer efect,3ds MAX,Maya,photoshop,Blender и др./ ако потребителя има интерес може да се възползва и от php,java,mysql,C,Ruby,Android,iOS,Swift и прочие.Също така за фотографията има всичко от най най фундаменталните неща до доста по-сложни маски,композитинг,ротоскопия,цветови корекции,ретуш и т.н Така ,че стига да имате базови познания по английски според мен това е начина да се развивате ,а не да вярвате на този и онзи да ви учи.Защото поне в този сайт 99.9% от хората са преподаватели по университети и също така базата с която разполагат е наистина внушителна.Снощи гледах gopro всичко за него снимаха под вода,ползваха над 200 вида закрепвания за един мостанг и прочие просто много много добре обяснено и поднесено.

Дата:   15-07-15 17:30

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   15-07-15 18:05

"опитахме с жена ми с един курс....това което си бяхме научили нищо ново не казаха...снимаи..пробваи всичко..изкарваи на хартия и тук се допитваи до хората."

"1 час ми обяснява ...ама нищо не се получи...:) както и да е"

Сори, но между "индивидуален урок за 1 час" и "курс" има балкан разлика. Няма как с 1 час "с някой от форума" да имаш адекватно мнение за това дали са полезни или не курсовете.

Колкото до ученето онлайн - и то си има сериозни плюсовете, но не винаги и не при всеки.

Ива може да дебне за някой безплатен урок от Космос (или ако намери друг водещ курсове в Пловдив) и да прецени дали си заслужава, аз точно след такъв му се доверих и не съжалявам, макар по време на курса да имах моменти в които не можех да направя кадри, които съм правил без проблем преди да го започна. След това определено ми се вдигна нивото, поне от моя гледна точка [smile]

Дата:   15-07-15 18:41

Дата:   15-07-15 20:29

Не знам за коя снимка цял ден на язовира става въпрос, ако е за 6-те часа под слънцето на Камчия (малко като за вица, дето Гошо си взел кола), ето ги в G+: https://plus.google.com/photos/+DimitarTzankov86/albums/6155810015697132241

А и не е като да не съм качвал снимки тук, примерно тази е от отворен урок на школата която споменах в началото.

https://photo-forum.net/static/forum/2015-07/xvvx0595.JPG

https://photo-forum.net/static/site_pics/132/1422826054__DSC8941-2.JPG

https://photo-forum.net//i/1891436

Дата:   15-07-15 20:36

Дата:   15-07-15 21:05

Мисля че темата адски много се изкриви, не заслужаваш отговор. :)

Ива - ако имаш питанки относно курса ми ми пиши или разгледай сайта.

Автор: my.point.of.view   
Дата:   15-07-15 21:12

Търсих преди време курс по фотография в София, на който да се запиша.
Признавам, че не виждам нищо лошо да се запиша в Пловдив, ако някой има предложения за хубав курс в някой от двата града, с радост ще прочета.

Автор: Tota   
Дата:   15-07-15 21:19

Дата:   15-07-15 21:40

Има си личен проблем с мен, иначе самия кадър далеч не е най-добрия (или лошия) ми, просто беше първи тест как се справям с bracketing-а от ръка и като такъв не стана особенно детайлен, но се е захапал за него и си цикли като одрана плоча. От тогава насам доста задобрих с тази технология и всичко си излиза достатъчно добре.

@my.point.of.view - единствения за който знам в Пловдив, а и мога да гарантирам, че е на ниво е това което посочих в първия ми отговор. Ето и страничката им във фейсбуук.

https://www.facebook.com/shkolakosmos

Дата:   15-07-15 22:10

Дата:   15-07-15 22:28

Четох, че отговора не беше "Отнася се за 2 различни момента - ходене на цял курс и индивидуален урок", ами инфантилни изказвания тип зарязана тийнеджърка и лични нападки.

Автор: 2metraninja   
Дата:   15-07-15 22:33

За курс по фотография в Пловдив мога да препоръчам Борислав Тосков. Вярвам че още води курся си. Мнооого ерудиран и опитен фотограф, спокоен и земен като характер, изобщо готин пич отвсякъде.

Боби, недей така да говориш за хората, които са се опитали да ти помогнат за нещо, било то и срещу пари. Да си помисля ли че и мен може да ме разнасяш утре по форумите ако ти се стори че обясненията ми куцат? :)

Автор: marrio31   
Дата:   15-07-15 22:36

Ако нямаш желание..няма как да се научиш,а и то не става от един курс,доста постоянство и желание трябват.Една моя колежка е ходила на курс при Бони и не е доволна,но това не значи ,че курса не е бил добър,всичко е до желание и хъс.

Автор: penco   
Дата:   16-07-15 06:36

Еееей, Боби Изабелов за 20 кинта орева света! Все пак ти е влязло нещо в главата.

Дата:   16-07-15 07:08

Не бях чувал за Борислав Тосков, мерси за информацията.

Това му е сайта http://www.photokurs.com/
или във FB: https://www.facebook.com/photostudio.toskov

Иначе е добре да имаш известно уважение към хората които са дали времето си да помогнат в израстването (обучението ти), без значение дали е без пари или си платил за това.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »