Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Съвет за Сони?
Автор: vga   
Дата:   15-07-15 11:25

Здравейте,

не съм се интересувал особено от системата на Сони, но напоследък ми се иска да разкарам Никонските си притежания и да мина на нещо... различно. Доскуча ми визията на снимките ми, искам нещо ново. Не искам нов обектив, защото съм крайно разочарован от качеството на никонските си тела и предпочитам да ги махна.

Загледах се в Сони а7II, както и a7s. Имам нужда от чудесно 1600 исо, точен и бърз фокус, дълъг живот на батериите с грип. Има ли добри алтернативи на 17-55, 70-200 ? Ще работи ли със SB 800, които ползвам в ръчен режим и с радио синхрон? Наистина ли фокусът е точен и достига ли бързината на Д300с, да кажем? Фокус със твърди обективи от други марки има ли?

Алтернативата е Fuji, но там надали бих скочил заради проблемите с Raw файловете.

Та, има ли откъде да си наема апарати на Сони, които да изпробвам по време на работа, за да разбера дали ще мога да се справям с тях?

Благодаря за споделеното, предварително :)

Отговори на това съобщение
 Re: Съвет за Сони?
Автор: alext   
Дата:   15-07-15 12:06

E смени тялото като не искаш обективите. Не си казал и какво снимаш. Сони става една чудесна комбинацийка с обективите на Zeiss, но цените мисля че и сам може да намериш [smilie5]. 17-55 ще го продаваш, ако минаваш на ФФ така или иначе..

Автор: kvakioh   
Дата:   15-07-15 12:08

Имат 16-35 и 24-70 и 70-200/4. Покрива всичко.
Твърди има също, адаптори за почти всички обективи бол.

Дата:   15-07-15 12:16

Тела вече 8 смених, всичките бяха с различни проблеми и ми дойде до гуша. Освен това ми тежат, снимам поне 3 пъти седми4но и в края на сезона ходя на масажи... не, стига.

Иначе имам студио за детска фотография, снимам активно и сватби, но работата ме сблъсква и с всичко останало - интериори, репродукции, събития, зимни спортове. Цайсовете ще са скъпи за нивото на бизнеса ми, предпочитам нещо съпоставимо като цена със сегашната ми система.

Та, има ли откъде да намеря, за да пробвам?

Автор: alext   
Дата:   15-07-15 12:26

Някой от форума тук или алфа форума, ако намериш да пощракате. Фотопавилион дават доста канонски, 2 никонски, но няма сони тела. 70-200 би могъл да го ползваш с автофокус с новия адаптор.

Автор: kvakioh   
Дата:   15-07-15 12:26

Това с теглото няма да е много лесно разрешимо със Сони, лекотата на техниката да е с 20 до 35% по-малка в сравнение с Никон. (Някой може пък директно да извади цифричките, да е по-оригинален).
Тъй като има ограничения за финанси, но се гледат по-скъпите тела А7II И А7s, значи се отива към обективи от други марки и адаптори за тях. Като най-често фокусирането е ръчно, или самият адаптор е скъп.

Автор: marvves   
Дата:   15-07-15 12:27

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: jivkojj   
Дата:   15-07-15 12:37

Щом е за професионална работа, много трябва да се замислиш за Сони. По-добре засега поддържай 2-те системи, да не стане, че после ще ти се наложи обратно да купуваш никоните. За любител обаче е добре.

Щом е за тегло и ФФ - няма да спечелиш много. Телата полека-лека доближават габаритите и теглото на ДСЛР, обективите са ясни - пак са големи.
Батерията е слабо място. Трябва да имаш няколко да си спокоен. Светкавиците работят в ръчен режим - няма проблеми.

[beer]

Дата:   15-07-15 12:40

Досега съм инвестирал към 20к в Никонски трошляци, сигурно още 3к за сервиз през последните 10 години. Надеждата ми е за около 8к да си купя тяло и два обектива, ако ще мога да си ползвам светкавиците.

Благодаря за съветите за Сони сбирките, малко ми е неудобно, че не познавам никого и ще ми е трудно просто да поискам нечий апарат, но щом няма друг начин да пипна машинките... [smilie8]

Останал съм с впечатлението за Fuji, че jpeg-a е по-добър от това, което Lightroom изкарва от роу, което е недопустимо. Ако вече не е така гледам и натам. [smile]

Автор: brutas   
Дата:   15-07-15 13:18

Никонски Трошляци? Сони телата ми се виждат доста по-нежни. [smile]

Автор: nyamago   
Дата:   15-07-15 13:18

Питай Кирил в Алфа-форума (hotsnail тук, но го нападат че бил Сони фен та рядко влиза) - той е бивш Никонец и ще ти каже от първа ръка какви разлики е изпитал.

И там никой никому не се присмива, нито се заяжда - изключително приятелска компания и услужливи хора. (И аз не правя реклама на форума, само споделям лични впечатления за хората).

На слука с избора!
[shtrak]

Дата:   15-07-15 13:46

Трошляци, да, макар да ми неприятно да го кажа, защото все пак сме свършили доста работа заедно. Дори не мога да опиша всички дефекти, които ме сполетяха, без да съм виновен :/ В момента съм на фаза, че не фокусира, а в сервиза казват, че не могат да ми помогнат. Все тая де, дори заради скуката искам нещо ново.

Отивам при Сони феновете да видиме какво ще кажат :-)

Всъщност има ли по-светли зуумове от 4?

Автор: HIT   
Дата:   15-07-15 14:23

Встрани от темата (ама ми стана интересно) - кои тела на Никон си ползвал и кое е това последното, което не фокусира и не може да се поправи?

Дата:   15-07-15 14:33

Имал съм Д80, три броя Д200, Д300с, Д800. В последната година работя само с Д300с в комбинация със 17-55 и първата версия на 70-200. Харесвам изображението, липсва ми малко динамика и по-добро 1600 исо. Проблемът с обективите е, че с времето спряха да фокусират точно на 2.8 до 4, и двата обектива дават фронт фокус, но не постоянно и не по един и същ начин. Все едно ми е зацапан автофокусния сензор, както Бони преди време обясняваше. Е, калибрираха, чистиха, върнаха ми го и пак същото - непостоянен фокус в най-използваните от мен бленди [smilie8] С предишните тела имах подобни проблеми. Фокусния мотор на дългия обектив се развали също, на късия се появи луфт на зуума... бе куп гадории [smile]

Автор: HIT   
Дата:   15-07-15 14:42

Имал съм подобен проблем с фокуса на Д700 - с времето ставаше по-бавен и неточен, но след почистване в сервиз нещата коренно се подобриха.

Дата:   15-07-15 14:49

Така де, и аз на това се надявах, но се оказа, че дефектите са по скоро в самите обективи. И двете стъкла ми струваха по 3000 лв. навремето, искаше ми се по дълго да ги ползвам безпроблемно. Може и да си им е дошло времето де, не знам. Купих си твърди обективи по едно време, фокуса беше в една от всяка 18 снимки. Навсякъде чета обаче, че фокуса на Сони бил безпогрешен. Би било страхотно, ако мога пак да се доверя на камерата си, без да трябва да се движа напред след всяко фокусиране [smile]

Автор: marvves   
Дата:   15-07-15 15:04

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: sohk   
Дата:   15-07-15 15:22

Виж това - https://photographylife.com/the-mirrorless-hype
... може да ти е от полза

Автор: Jennshen   
Дата:   15-07-15 15:38

Автор: pmartinov   
Дата:   15-07-15 17:21

Поснимай ,поснимай в реални условия!

След това си прецени кое да разкараш.

Защото в рекламите лошите неща винаги се спестяват много старателно ,неслучайно :)

Автор: красис   
Дата:   15-07-15 18:04

Мдааа то Sony никога не се чупи,нито пък проблеми някакви пък щом казваш че са трошляци другите.Ама то е така като му влезе на човек мухата в главата и ...после си вика мамка му що не я утрепах тая муха навреме.[beer]

Автор: linken   
Дата:   15-07-15 18:16

Здравей vga !
Все още се смятам за любител, макар че изкарвам някой друг лев от фотография. Бивш Никон-джия съм (първият ми апарат беше д7000), но след спечелването на SWPA от Сони ми подариха A7II. Първоначално бях скептичен - Сони все пак. Започнах да тествам системата им бавно по-малко и бях доволен от резултатите. Наскоро от Сони България ми изпратиха 2 обектива - 35мм/2.8 и Zeiss 55mm/1.8 . И с двата снимах в продължение на 2 седмици и впечатление ми направи качеството и изработката на Zeiss обектива. Феноменално остър,страхотно боке и добра метална изработка. Определено си струва всеки лев от цената.
Относно тялото - А7II е доста лек и приятен за използване. Ел. визьор е добър помощник и главно него използвам (макар и да има дисплей не съм свикнал с него). Тялото е устойчиво на пръски (лично съм го изпробвал)и има много удобен грип. Леко и компактно ФФ тяло. Минуса наистина идва при батерията - тъй като всичко е електроника , една батерия ми държи към 350 снимки... (да! 350 !!) и се наложи за всеки случай да си купя още 4 ! Не съм си купил още светкавица на Сони и използвам никонската си - SB700, която работи перфектно ,но само на ръчен режим (не съм я изпробвал с трансмитер).
Относно автофокуса и следящия фокус - аз лично съм доволен. При висока скорост на затвора обекти в движение (например танцьори) ми ги изкарва доста прилично и нямам размазване.
При снимане на високо исо до 1600 не използвал Noise reduction на RAW-овете, но над тези стойности ми се налага.
Ако имаш нужда от сурови файлове за тест съм отворен да ти пратя. А ако си от Варна , можем да пийнем по бира и да разгледаш апарата !
Поздрави ! [shtrak] [beer]

Автор: Tota   
Дата:   15-07-15 18:18

Автор: jivkojj   
Дата:   15-07-15 19:10

Има светкавици от 3ти производители, но са пределно малко и лошото при тях е, че не пасват на някои от китайските тригери заради нестандартните MI контакти.

Автор: brutas   
Дата:   15-07-15 21:34

linken, тоя нойз ридакшън не можеш ли да правиш във фотошопа? Защо от камерата на RAW файла? Това не ти ли забавя процеса?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »