Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Какъв фотоапарат (модел)
Автор: Л.Ш.   
Дата:   09-07-15 12:44

Здравейте, сигурен съм, че ви е писнало да отговаряте на този въпрос, но смятам, че тук ще получа най - добър отговор.
Въпросът е този от заглавието - подробностите са следните :

- Ще го купувам втора ръка и мога да отделя ДО 150лв.
- Взимам го за да се уча и основно за пътуванията ми, не очаквам да правя снимки като https://photo-forum.net/static/site_pics/114/1432199073__BA16575ddd.jpg тази да речем, но ще ми е полезно да знам, че бих апаратът би могъл да я създаде в ръцете на добър фотограф.
- Ще ми се да има голямо оптично(хе-хе, това поне го знам) приближение, защото често снимам високи сгради(до сега съм снимал с телефон) и след приближаването ... реално не съм снимал нищо.
- Нямам претенции за марка, стига апаратът наистина да е способен да прави добри кадри.
- Би било добре да има ръчни настройки, понеже тях искам да уча
- Би било добре батерията да е литиево - йонна, а не 2-3-4 от алкалните, предпочитам да зареждам направо фотоапарата, не батериите.

Всякакви препоръки, съвети и въпроси са добре дошли.
Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Какъв фотоапарат (модел)
Автор: fanjabi   
Дата:   09-07-15 13:32

Лично бих те насочил към FZ серията на Panasonic, предвид изискванията и бюджета.

Ето една примерна обява

Автор: realnoncho   
Дата:   09-07-15 13:47

Има един Canon Pro 1 в базара... с тези изисквания толкоз.

Дата:   09-07-15 14:49

Аз гледах един модел на Nikon L310 - той върви горе долу на такава цена, дори успях да спазаря един определен за 100лв, това добър апарат ли е, въпреки че прескачаме изискването за литиево-йонната батерия ?

Автор: ivjordan   
Дата:   09-07-15 15:10

Освен батериите, това никонче няма и ръчни настройки, така че, ако искаш да ги учиш, както е писано по-горе, не става този сапунер

Дата:   09-07-15 15:32

Жалко... а модела добър ли е ? Може ли да се сравняват тези panasonic i fujifilm с Nikon ?

Дата:   09-07-15 15:48

Според мен, Никон не са добри при компактните апарати. На тях силата им е другаде. Но това си е мое мнение.
За този ограничен бюджет най-добре да дебнеш някое Фуджи с голям зуум и ръчни настройки в продавалника. FZ серията на Панасоник вероятно са най-добри в тоя клас, но трудно ще изпадне нещо за тези пари, ако не е много старо.

Дата:   09-07-15 15:56

http://olx.bg/ad/fotoaparat-panasonic-lumix-dmc-fz4-ID3AkGY.html#a08daef31a
Това хубаво ли е ?

http://olx.bg/ad/fotoaparat-panasonic-lumix-fz-10-ID4tXTi.html#a08daef31a

Или това ?

Публикацията е редактирана (09-07-15 15:57)

Автор: mihajlov2   
Дата:   09-07-15 16:06

За 150 лв. много трудно ще намериш достатъчно качествен модел. Опитай се да събереш /спестиш/ поне още стотина лева. От хубавите стари модели със сравнително по-големичка матрица и качествен обектив трябва да търсиш нещо от рода на цитирания по-нагоре Canon Pro 1,Olympus C8080, Sony F717 или по-добре F828, от Панасоник FZ серията - FZ50 и т.н.

Дата:   09-07-15 16:16

Аз парите ги имам, просто не съм сигурен, че си заслужава да ги дам, понеже и преди си бях взел фотоапарат и го ползвах точно 1 седмица, след което търсих начин да го продам и от цялата забава бях назад с 50лв.
Апаратчето беше тотална сапунерка, сега този който искам да го взема е по няколко причини - изпити, пътувания и прочие.
Фотографията ми е страст от много време, но имам прекалено много неща на главата и не мога да и отделя необходимото време, поради това не смятам, че някога ще успея да направя снимки като тази от първият ми пост в темата.

В крайна сметка апаратът, който ще купя най - вероятно ще бъде използван за point and shoot, но искам да мога да приближавам - паметници, високи сгради, далечни пейзажи... може би изпуснах, че ми се ще и мегапикселите да са поне 10, ако се случи да си харесам някоя снимка да мога да си я принтирам и да се вижда нормално.

Автор: kvakioh   
Дата:   09-07-15 16:39

Минимум 300-350лв за тези всичките изисквания.

Дата:   09-07-15 16:42

http://olx.bg/ad/fotoaparat-canon-sx120-podarak-zaryadno-za-baterii-ID5hAtV.html#92be9f2970

ами това не става ли ?

Дата:   09-07-15 16:44

Става, само да се види как е наживо.
Имах го 2-3 месеца, след което го подарих.
За пълни ръчни настройки, трябват повече $$$.

Дата:   09-07-15 16:45

http://olx.bg/ad/fujifilm-finepix-s1500-ID3rKL3.html#039d9aa535

Това според мен е доста добре за тези пари, а и изглежда на практика ново.

Дата:   09-07-15 16:51

Фуджито е по-добре, да.

Дата:   09-07-15 16:52

Това Фуджи или Nikon L310 за 100лв ?

Дата:   10-07-15 13:57

Бая труден въпрос ще е да е това ? [smilie5] [smilie5]

Дата:   10-07-15 14:11

Фуджито има повече.

Дата:   10-07-15 14:35

Не искам да бъда разбран погрешно, но личното ми мнение е, че качеството на изображението на такива апаратчета с миниатюрна по размери матрица - 1/2.3 инча, е много посредствено /меко казано/. Т.е. картинката е замазана и никак не ми харесва, дори при снимки при добра осветеност и ниско ИСО. Не ме домързя да погледна няколко тестови снимки от ревюто на Фуджито на Photographyblog.com и изобщо не ми харесаха.
Затова е хубаво да се дадат малко повече пари и да се търси камера на старо поне с матрица 1/1.6 инча или 2/3 инча.

Автор: kerekovski   
Дата:   10-07-15 14:54

Аз също мога да ти препоръчам FZ серията на Panasonic. Притежавам една FZ30-ка, която за годините и парите си е супер машинка. Познавайки добре модела и слабите му места, бих ти препоръчал FZ50, тъй като матрицата му шуми значително по-малко, може да работи с по-голямо ISO, а и работи с High Capacity SD карти, докато 30-ката е само до 2GB. Ще се наложи да добавиш още мъничко към този бюджет, но няма да съжаляваш. Има си отделен ринг за вариото (35-420 съотнесено към FF), което прави 12 пъти оптично приближение. Има всевъзможни ръчни настройки - скорост, бленда, ISO, баланс на бялото - както пресети, така и къстъм баланс, EV компенсация (за A, S и P режимите), включително и на светкавицата, Auto bracketing, и др. Разполага с въртящ дисплей, въпреки че аз му ползвам основно визьора. В този клас около тази цена не мисля, че ще намериш по-добра машина, особено с такава оптика.

Дата:   10-07-15 15:06

Панасоник е екстра, само да даде повече $$.

Дата:   10-07-15 15:11

Panasonic FZ-50 е чудесна машинка, особено ако се ползва RAW форматът.
Между другото тук на сайта има хубаво ревю за този Панасоник от Бони.

Публикацията е редактирана (10-07-15 15:12)

Автор: tomaraya   
Дата:   10-07-15 16:08

Аз мисля , че Панасоник фз-50 е най-доброто решение , но не е по-малко от 200 лв . Не по-лошо решение е Фуджи с 6500 или 95-9600 - това са модели с голяма матрица и цветове - веднъж . Скоро се предлагаха за около 180 лв. Успех !

Автор: pliska   
Дата:   10-07-15 16:40

Само FZ-50.

Автор: iavorianev   
Дата:   10-07-15 17:48

В тоя бюджет имам един Canon Powershot SX240 HS за продан. 20 оптичен зум,прилична картинка. Ако имаш интерес на лични

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »