Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 За рецептите на професионалистите.
Автор: dekov   
Дата:   09-07-15 18:50

Чета в брой 35 на списание „ФотоМания“- фоторецепти:
„Фотогурото Скот Келби стартира нова поредица , в която разкрива тайните на някои от най-добрите си снимки."

Цитирам : „ Кадър 2- Единственото, което трябваше да направя с настройките , (Забележете, той бил правил настройки [smile] ) беше да пробвам различни скорости на затвора, докато намеря такава, която слива съществуващата светлина от коридора с тази от светкавицата. В този случай, след като пробвах всичко от 1/200s, до 1/30s., 1/80s.беше най-подходяща."
Сами пресметнете колко кадъра са това, докато снима булката в коридора на апартамента [smile] .
Аз също смесвам наличното осветление със светкавичното, но дали защото снимам с Nikon [smile] ,разчитам на дисплея във визьора , който във всеки момент ми дава точна представа за стойноста на експонацията, която ми е необходима, или пък защото знам какво означават тези показания не щракам толкова много.
Как е при Вас ?
[shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: За рецептите на професионалистите.
Автор: burningice   
Дата:   09-07-15 19:32

И другият въпрос: след колко проби ще се отегчат младоженците :)

Автор: yakumo   
Дата:   09-07-15 19:40

Ам'чи човекът го е написал баш както си требе. Ако напише "Погледни си визьора и виж кво е необходимо", ще си изгуби публиката - на знаещите и можещите няма смисъл да се дава акъл [smilie5]

Автор: Kubeto   
Дата:   09-07-15 19:44

Фотогурото Скот Келби, явно се гъбарка, или тези му писания са насочени към начинаещи фотографи! За мен това е несериозно!

Автор: Kubeto   
Дата:   09-07-15 19:52

Публикацията е редактирана (09-07-15 19:54)

Автор: uri64   
Дата:   09-07-15 23:46

Скот Келби и Кен Рокуел са за фотографията това, което Карл Маркс и Фридрих Енгелс за...де да знам за какво, ама е едно и също...алфата и омегата....дупето и гащите...гърнето и похлупакът...[cool] [smilie8]

Автор: goldstar   
Дата:   10-07-15 00:18

[smilie18] [smilie18] kubeto![smilie24]

Автор: nemchev   
Дата:   10-07-15 09:26

Поканете човека да снима една средностатистическа сватба в България и ще промени рецептурата[smilie5]

Автор: BXMarkov   
Дата:   10-07-15 10:23

От интерес съм чел доста от материалите на Келби. За опитните звучи смешно, за начинаещите неразбираемо. Пример с указанията му за художествена снимка с размит заден план: "Избирате обектива си с най-дълго фокусно разстояние, отваряте диафрагмата максимално и снимате. Така работят нещата!" Кратко и изчерпателно [smilie18]

Автор: ishootraw   
Дата:   10-07-15 12:31

Ние като сме толкова в час и разбирачи, незнам защо няма нито един автор с толкова много последователи било то в социални мрежи или youtube. Сега погледнах,че Г-н Келби има над 160.000 последователи във ФБ и почти милион гледания на видеата му в youtube.
С този наш ноухау и опит би трябвало да се събере аудитория и доста гледаемост поне наполовина на тази на по горе "омаскарените" американски колеги.

Автор: jivkojj   
Дата:   10-07-15 12:52

Времената са такива, че далеч не е достатъчо да имаш добър продукт за да е популярен. Много по-важно е да може да го продадеш на публиката.
Предполагам всички са наясно, че например Скот Келби или Кен Рокуел не са нищо повече от средна ръка фотографи, но като вземеш да търсиш нещо по темата, все те изплуват отгоре. А това за американците е специфично - не са особено добри в правенето на нещата, но са ненадминати в продаването им.

Автор: nemchev   
Дата:   10-07-15 12:55

Кен Лий има доста гледания, ма не знам певачката е станала по-добра

Автор: allx   
Дата:   10-07-15 13:03

Напоследък почти всички книги за фотография се превеждат от хора, дето даже не познават термините и текста изглежда като да е превеждан с Гугъл...
На Келби силата му е в обясненията за Фотошоп, тва, че изкарва някой лев като обяснява неща от практиката е щото се е полакомил за кинти...

Автор: xm_style   
Дата:   10-07-15 15:26

Мен пък ме учуди факта, че фотограф като Деков чете списание, като Фотомания.
Мислех че заради еднообразието и некадърните преводи всички фотографи отдавна са се отказали да го четат.
[smilie10]

Автор: nyamago   
Дата:   10-07-15 15:52

За Скот Келби (или кой да е друг 'гуру'):

Американски читател: "Евала на пича! Добре лъже и маже и прави кинти от това!"

Руски читател: "Нормално - нищо особено, но може нещичко да се научи и от него."

Български читател: "Кой - тоя ли, бе? Баси нещастника!"
- - - - -

Честит петък!
[beer]

Автор: pmartinov   
Дата:   10-07-15 15:59

[smilie5]

[smilie18]

https://photo-forum.net/joro/emoticons/original/057.gif

Автор: philip   
Дата:   10-07-15 17:23

nyamago, точно![smilie24] [smilie18] [smilie18]

[beer]

Автор: fotopepi   
Дата:   10-07-15 17:48

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: антивик   
Дата:   10-07-15 18:16

[smilie2] Въпрос на конюнктура и реклама....преди 25-30 години върхът бяха фотографите от СССР-ето, ГДР-ато и тук таме от другите братски републики[smilie3] .
Преди това, по време на първите апарати /чини ми се не съм бил роден [smilie5]/ не помня кои са били учителите, ма то май тогава тамън са се и утвърждавали.
Та сега някой вижда, че от това може да се вадят кинти и популяризира. То има при Келби полезни неща, но до колко добре са представени и до колко се влиза в дълбочина.../по скоро мисля, може да служи, като практически наръчник/, а и тук - таме с малко реклама за техника и аксесоари.
За мен, като теория, да речем, Лапин по ми допада, но при сегашната конюнктура не ми се мисли, какъв вой ще се дигне ако се чуе руско име.[smilie25] [beer]

Автор: fotopepi   
Дата:   10-07-15 18:27

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: 2metraninja   
Дата:   10-07-15 19:12

Говорейки си за комплексари...

Автор: Lycan   
Дата:   10-07-15 19:27

..."Пример с указанията му за художествена снимка с размит заден план:
Избирате обектива си с най-дълго фокусно разстояние, отваряте диафрагмата максимално и снимате. Така работят нещата!"...

А как работят? С едно изречение.

Автор: mihalo   
Дата:   12-07-15 02:24

Ми, на кого да подражават подражателите?

Автор: piknik   
Дата:   12-07-15 08:09

"Избирате обектива си с най-дълго фокусно разстояние..."

https://www.youtube.com/watch?v=IRq18WpQZC0

"Така работят нещата!"...[smilie5]

Автор: sniffe   
Дата:   12-07-15 11:46

Че Вие за първи път ли четете това списание, там има основни съвети за начинаещи, те хората които могат да снимат не ги четат тия списания а пишат публикации за тях.

Относно пък автора на темата така като гледам какво си показал в интернет пространството, дори и познанието на тези стойности във визьора не ти помагат за да постигнеш това което Скот Келби е постигнал...

Аман ....

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »