Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Обектив под наем в София - къде?
Автор: dikimee   
Дата:   06-07-15 09:24

Здравейте, този уикенд планирах да се занимавам с астрофотография, затова минах през Photosynthesis с надеждата да взема под наем обектив, подходящ за целта:

Samyang 12mm F2.0 CS

За моя изненада получих обяснение, че наемът на обективи вече не се предлага, защото се крадат твърде много [smilie10] . По спомени последният път, когато взимах обектив под наем от тях (преди години), дадох толкова данни, че би било съвсем лесно да ме намерят, но както и да е.

Въпросът ми е: от къде мога да взема под наем този сравнително рядък обектив? Или ако някой го притежава лично, съществува ли вариант в който и аз, и собственикът можем да се споразумеем по такъв начин, че да се избегнат разправии и евентуални измами?

Благодаря [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Обектив под наем в София - къде?
Автор: h_bio   
Дата:   06-07-15 09:49

Купи го, снимай и го върни в законовия срок с възстановяване на сумата. И без това услугата, която предлагаха напрактика беше това. Даваш депозит равен на цената на обектива с тази разлика, че срещу сумата за нов обектив те ти даваха употребяван.

Автор: dikimee   
Дата:   06-07-15 09:51

И аз си помислих за този вариант, но обективът е толкова непопулярен, че дори го няма в наличност [smilie5]

Публикацията е редактирана (06-07-15 09:53)

Автор: darkonebg   
Дата:   06-07-15 12:06

Само на мен ли не ми искаха депозит като си взимах светкавица и обектив? :)

Автор: Don_Diego   
Дата:   06-07-15 12:14

Какво значи ги крадат, като оставяш депозит в размер стойността на техниката?!? [smilie11]

Автор: yakumo   
Дата:   06-07-15 12:51

В синтезиса не искаха никакъв депозит. В павилиона искаха запис на заповед за цената на техниката (сега не знам как е, но, доколкото ми е известно, само те останаха с техника под наем)- https://www.photopavilion.bg/?page=Rental
.

При всички данни, които се оставят при взимането под наем, явно наш'та полиция ги пази, ама не тези, които трябва [smilie5] - имаше преди години един убавец, който завлече и двата магазина с немалко техника едновременно.
Иначе, няма как да очакваш да намериш под наем всичко, което ти хрумне, по-скоро си имат набор от употребявана по някаква причина техника, която дават под наем - виж от описаните в списъка им кое би те устройвало.

Автор: goldstar   
Дата:   06-07-15 13:38

Оскъдна услуга на павилиона според мен ! Хората които не са от София духат супата дефакто..никва полза,че и лично искат да си на място да попълваш дрън дрън...нищо не коства това да стани примерно : от пловдивския павилион със съдействието на колегата или колежката им там и дефакто да се чака одобрение и съответно да се прати с техен превоз в пловдивския (ако имат превоз - собствен) ако ли не чрез карго , куриер.. не знам толкова ли е сложно.Явно има и други неща за които не зная/ем, но тва си е сякаш да имаш пари да си платиз депозит и да не ти ги искат ,а дефакто дадения артикул да ти е нужен само за ден-два-три примерно и после да ти е излишен.Само заради оскъдността на тази услуга ще си дам парите някой продукт от предлаганите в секция "под наем" което лично за мен това си е дискриминация - за тези от София може ,а за други не може [smilie18] [shtrak] [smilie21]

Автор: M_D   
Дата:   06-07-15 13:43

Да, и мен ме дискриминират от ЕлЕй като не дават под наем за БГ...
Предлагам на павилиона да спрат да дават техника под наем в София, за да няма дискриминирани. [smilie5]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   06-07-15 14:27

Всичко сами си го правим - знаете ли колко хора се издирват заради невърната техника - полиция, адвокати и т.н. За това на мнозина им искат депозит, като за нов.

Автор: goldstar   
Дата:   06-07-15 17:51

То депозита не е проблем - проблема е че искам на място да присъства клиента...ей ся хукнах до София и ако не ме одобрят с депозита кво прайм..предлагам и в другите им магазини да си пуснат тази опция пък нека се чака ден-два ако техниката ще пристига от София..пак ще си платя депозита дет толко претендират и има защо де!Нужен ми е 70-200 и д800 и да хукна до София за да дам 10 бона и да си ги зема след ден-два [smilie18] [smilie10]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: