Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Ремонт Лентов Апарат
Автор: martinvg   
Дата:   30-06-15 22:12

Здравейте, сдобих се със Зенит 3М от 1968г. Апаратът визуално е супер, обективът (индустар 3.5) беше малко "заял", но се раздвижи. Очевидно е ползван малко и е стоял с години (няма драскотини никъде). Като го отворих - установих, че затворът (платняното перде) е отлепено и вероятно някой се е опитал да го ремонтира неуспешно - едната част си седи незалепена.
Имам желание да го отремонтирам и върна към живот, снимам от години с про ДСЛР, но това си е интересна заигравка:)

Четох из форума мнения за сервизи (основно негативни) и за "Наско" и "Дондуков" - позитивни, та звъннах днес на човека, но вече не работи, както и жената, която работила с него преди и не може да ми даде съвет за добър сервиз... :(

Въпросът ми е - може ли да ме насочите към къдърен сервиз/майстор, който да ребилдне платната на спусъка (и да настрои скоростите), да сложа една лента и да се позабавлявам?
Поздрави :)

Отговори на това съобщение
 Re: Ремонт Лентов Апарат
Автор: kvakioh   
Дата:   30-06-15 22:36

ТРудно ще се поправи така като се обяснява. По-добре един нов Зенит за 20-40лв от базара, работещ и всичко ще е наред. Самият ремонт може да излезе повече от друго тяло.

Автор: martinvg   
Дата:   30-06-15 23:02

Значи въпросът е първо има ли в София останал сервиз, който се занимава кадърно със стари лентови апарати?
Второ, цялата работа е разглобяване на апарата, презалепване на платната, проверка на скоростта, сглобяване, не е толкова сложно :)
Зенит в базара и като цяло този модел няма, а и въпросът е, че ми се щеше да го съживя..

Автор: kvakioh   
Дата:   30-06-15 23:24

Веска на Дондуков, в едно фото е. Не мога по-точно да го обясня. Ако там не могат, значи не. Има за обектива други тела, това казвам ще е по-доброто решение.

Автор: fotorafi   
Дата:   01-07-15 08:12

Специалист на Зенити + всички други руски апарати е техника
ВИОЛЕТА 0889-752-133. ТЯ ИМА И ЧАСТИ
Обаждате се по телефона, уреждате си среща,взима апарата, поправя го, срещате се връща ви го ,плащате
Перфекционист е като техник[thankyou]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »