Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мога ли да контролирам yongnuo 565ex ii само с трансмитер
Автор: kiler40   
Дата:   28-06-15 17:07

Здравейте,
Наскоро се сдобих с yongnuo 565ex ii. Ама съм тотален начинаещ със светкавиците (подарък ми е ;) ) Въпроса ми е - мога ли да я контролирам само с трансмитер? Гледам има WiFi... В една статия четох:

"The YN-622C allow full Remote Manual Power Control, as well as HSS, and ETTL from the Canon camera flash control menu (requires camera with flash control menu and compatible flashes). - See more at: http://flashhavoc.com/yn622c_review/#sthash.59j1LyMG.dpuf
"
И сега не мога да разбера едно такова ли ми трябва или две ?
Имам си Canon 1100 D.

Бихте ли ме посъветвали какво ми е нужно за да сваля светкавицата от фотоапарата :)

Отговори на това съобщение
 Re: Мога ли да контролирам yongnuo 565ex ii само с трансмитер
Автор: quazimodo   
Дата:   28-06-15 18:36

Трябва ти нещо такова ако искаш пълно управление и отделно от камерата:

http://dynaphos.com/product/23/117/2673_ttl_trigger_-_ttl-316c-_transmitter_and_receiver_for_canon

Има и много "по-добри" [smilie5] !

Автор: And   
Дата:   28-06-15 19:33

Има много варианти. Един от тях е Yongnuo YN-622C Wireless E TTL HSS 1/8000S Flash Trigger Transceiver. 2 броя - един за камера и един за светкавица.

P.S. Само не съм сигурен дали е съвместим с Canon 1100 D

Публикацията е редактирана (28-06-15 19:35)

Автор: lamerko   
Дата:   28-06-15 20:39

YN-622C си работят перфектно. До колкото знам са съвместими с 1100D. Само дето трябват два броя :)

Дата:   28-06-15 21:46

Аааа :)
Нямам много бюджер... Май пропуснах да го кажа. За това питам дали мога да мина само с един трансмитер :) на камерата :) или 100% ми тряжва ресиивър на светкавицата (тогава за кво и е тоя WiFi...)

Дата:   28-06-15 23:07

За какъв WiFi говориш, къде си го видял?

Дата:   28-06-15 23:19

Не си казал какво точно искаш да постигнеш, но смея да предположа, че като за начало, не ти трябва трансивери... Понеже имаш вградена светка, можеш да я ползваш като мастер, а 565 като слейв в режим S1 или S2.

P.S. По принцип, би било хубаво да почетеш по-внимателно user manual [beer]

Дата:   28-06-15 23:52

Ами... понякога менюъла мами. Например повечето хора под уайърлес разбират нещо с радио вълни, а реално може да е нещо друго - напрмер светлинна синхронизация при светкавиците. 1100D до колкото знам не поддържа такава функция през вградената.

Автор: axlastro   
Дата:   29-06-15 00:47

Купи си TTL кабел от ebay - по възможност по-дълъг. В контролирана обстановка ще ти върши чудесна работа и е евтино решение.

Дата:   29-06-15 08:38

Чел съм менюала :)
Ама там не пише дали мога да мина с устройство само на фотоапарата или трябва да имам 2. (едно на фотоапарата и едно на светкавицата)
Май ще се насоча към TTL кабел... :)

Благодаря.

Дата:   29-06-15 08:40

lamerko

За уайърлес - без коментар. Относто това: "1100D до колкото знам не поддържа такава функция през вградената" - даже ако това е вярно, не е проблем да палиш 565 от вградена, но в ръчен режим без TTL.

Дата:   29-06-15 11:28

Идеята беше да запалиш външна светкавица без трансмитер. Някои тела като 60D и 70D могат да палят дистанционно външни светкавици през вградената - за други тела на Canon не знам да имат тази "екстра". Няма конкретно уточнение, че светкавицата НЕ е закачена на гнездото, но ако съдя по въпроса - случая е точно такъв. Иначе ако е на гнездото - ще се пали директно, макар и вероятно без ТТЛ.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »