Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Компактна светкавица
Автор: sigmadelta   
Дата:   18-06-15 20:59

Здравейте обичащи фотографията! Дойде време и аз да се обзаведа с една светка, ама коя да избера ? Снимам с Канон 550 и ще ползвам светкавицата рядко. Спрял съм се на тези модели :
Canon 430 EX II;
Metz Mecablitz 52 AF-1 DIGITAL за Canon ;
и Metz Mecablitz 58 AF-2 DIGITAL за Canon .
Бюджета е до към 800 лв. На кой модел да се спра? Най - добро съотношение цена - възможности, дълговечност ! Благодаря за отговорите !

Отговори на това съобщение
 Re: Компактна светкавица
Автор: tvk75   
Дата:   18-06-15 21:45

Metz Mecablitz 58 AF-2 DIGITAL е правилният избор

нататък-в обратния ред

Автор: kiten   
Дата:   18-06-15 22:13

Мец не са това което бяха преди години. Проблема на тази светкавица е , че е направена от калпава пластмаса и след време се чупи капачето на батериите, понеже закопчалките са от пластмаса а не метални. Освен това менюто е доста объркано а допълнителната светка повече пречи отколкото да помага. Бих ти препоръчал канон 580EX II, бетон е отвсякъде. По-бързо зарежда от меца и по-солидно е конструкцията.
Ако нямаш нужните средства - Nisin i40 -истинска японска светкавица - с награда на TIPA за 2014. Много лесно се работи с настройките и освен това има вградено лед осветление за видео. Хит си е светката отвсякъде и от гореспоменатите най-добре си пести батериите.
Съвета ми е от опит, и трита модела имам в арсенала си! Успех в избора!

Автор: ishootraw   
Дата:   18-06-15 22:20

Nissin i40 компактна, лесна за употреба само с 2 врътки, има TTL, за размера си е доста добра. Много е компактна. Ако искаш нещо по-голямо имат и други по-мощни.

Автор: sigmadelta   
Дата:   18-06-15 23:40

Канон 580EX II, нещо не го предлагат, или не мога да го видя в български магазин, но предлагат това :Canon Speedlite 600EX-RT на промоция. Заслужава ли си паричките ?

Автор: kvakioh   
Дата:   18-06-15 23:52

nissin i40

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »