Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Компютър за Фотошоп и камера рау?
Автор: Ghost4o   
Дата:   17-06-15 18:35

Значи комоютъра ми е мн зле П4 3.6 едно ядро с фотошоп cs5 съм и камера рау 6.7 - 2ГБ рам ддр2, ХП уиндовс и немога и 7 да сложа а по новите фотошопи го изискват.Представяте си с какви мъки работя на това PC. Мислих да глобявам мощен PC, обаче ми излезнаха други неща и ще остане за зимата. Изпадна ми един процесор c2d е6570 2.66 4мб кеш, намерих и 4ГБ ДДР2, дали да не взема и 1 дъно и да искарам така до зимата докато сглобя PC? Интересува ме ще имам ли проблеми с Шопа CC и камера рау от 8 нагоре?

Отговори на това съобщение
 Re: Компютър за Фотошоп и камера рау?
Автор: imitev   
Дата:   17-06-15 20:36

Би трябвало да върви, ама ще се влачи яко...

Дата:   17-06-15 20:39

а за CS6? Ще имам ли проблеми?

Дата:   17-06-15 20:46

Да.

Минал съм по този път с канонски RAWове

P4 -> Core2Duo 3,2 -> Core2Quad 2,8 -> i7 3,4

Се ла ви...

Апропо - на твоят компютър може да се сложи вин7. Тъкмо си намерил и памет...

Но ако намериш дъно без пари или много евтино може да си сглобиш компютър - все ще работи по-добре от Р4ката

Автор: lamerko   
Дата:   17-06-15 20:56

В момента те побърква факта, че имаш само едно ядро. С е6570 ще видиш наистина значително увеличаване на бързодействието, но с комбинация от още памет ще се родиш. Само обаче не се оливай твърде много - нови дъна и алабала... тази техника вече морално позастарява и като цяло не си заслужава да инвестираш в нея. Когато става въпрос за малки суми за закърпване на положението - добре, но... това си е малко като наркотиците :)

Дата:   17-06-15 21:00

ДА така е, значи ще се подкарат нещата с този c2d и 4ГБ ддр2, дъно съм намерил евтино.CS6 или CC ще е по добре?

Дата:   17-06-15 21:02

Няма значение - не виждам особена разлика в двете версии. Колкото до ACR - и двете поддържат последната версия към момента :)

Дата:   17-06-15 21:04

Снимам с некс - ARW. :)

Дата:   17-06-15 21:06

ACR - Adobe Camera Raw. Предположих, че точно за него имаше в предвид в първия си пост :)

Автор: Simbon4o   
Дата:   17-06-15 21:07

Под 8 рам няма особен смисъл да се напъваш, събери малко повече лев и вземи поне нещо с 4 ядра, 8 рам и 512-1гб рам видео...

Дата:   17-06-15 21:10

Симо знаеш, че ще събирам ама няма да е сега, парите отиват другаде, сигурно ще е зимата, засега ще е с тоя C2D

Дата:   17-06-15 21:12

И на че гиги с 2 две ядра ще върви. Колкото за видеото - ако нямате карта за 1000лева и нагоре силно репоръчвам да се изключи поддръжката и за изчисление във Фотошопа. Просто видимо става по-бърз, да не говорим, че се оправят гадните бъгове с интелските видеа :)

Дата:   17-06-15 21:27

Няма да върви на 2 гб, защото шопа ще изяде паметта и ще започне да се свапва на диска.

Поне 4 гб. още по-добре 6 или 8.

И задължително виндовса да е 64 бита.

Дата:   17-06-15 21:32

казах компа ще е 2.66 c2d 4mb kesh 4x1GB ddr2 800

Дата:   17-06-15 22:48

Хау! [cool]

PS: Този процесор мисля може да върви без проблеми на 3 гХз [smilie5]

Публикацията е редактирана (17-06-15 22:49)

Автор: to6e   
Дата:   18-06-15 09:07

На един компютър с Е6550 клокнат на 3,4GHz с 6GB RAM /DDR2 работи на около 1GHz, настройките не ги помня в момента/ и SSD диск направо си лети обработката на RAW файлове. Пробвано е с последните версии на Win PS LR и други програми.
При повече свободно време ще изпробвам и Mac OS X как се държи и коя от версиите е оптимална за конфигурацията.

Автор: Dimitar.Tzankov   
Дата:   18-06-15 09:17

Аз съм с по-старичка машина. AMD Phenom X4, 4GB DDR2, SSD.

Лееееко бави с големи колекции (200+ снимки) от 24Mpix RAW-ове в LightRoom, но като цяло е поносимо. Не правя някакви сериозни ретуширания. Компютъра е използваем (филм, browse-ване) докато експортва.

Ако можеш повече RAM ще е по-добре, но ако няма SSD е все тая, защото бавенето ще идва от достъпа до хард диска. Да не ти пука че си на SATA2 и SSD-то не може да си достигне максималната скорост на достъп (интерфейса ограничава на около 280МБ/с). Огромната разлика с хард диск е бързото време за достъп до произволни малки файлчета.

Автор: asahi   
Дата:   18-06-15 09:54

Слагай всеки месец по 100 лева настрана и скоро ще имаш съвременен компютър, дето няма да те спъва.

Автор: itilien   
Дата:   18-06-15 10:33

Преди две три седмици взех на старо един марков HP с Xeon Quad на 3,2 GHz и 6МB кеш, 8 GB ДДР3, 1 TB хард, за 520 лева. Преди това бях с някакъв Core2 пентиум и 4 GB DDR2- разликата е много сериозна.

lamerko - къде и каква е тая настройка на фотошопа за видеокарта, за която говориш?

Дата:   18-06-15 12:08

Edit => Preferences => Performance

Махаш чека на "Use Graphics Processor".

Автор: bborisov   
Дата:   18-06-15 12:14

Като стана дума за видеокарти, каква карта препоръчвате за Photoshop и Lightroom ?

Автор: nevermess   
Дата:   18-06-15 13:08

Ако нямаш много пари отиваш в Квантсервиз иси взимаш нещо такова:

http://www.kvantservice.com/WorkStations_detaili/Artikul_8676_Precision+T5400.html

Скоро взех една подобна машинка от тях и си бачка пушка.
За 100 лева допълнително може да си купиш Windows 7 Ent лиценз за refurbish computers.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »