Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проверка на сензор
Автор: RegeX   
Дата:   11-06-15 11:24

Здравейте,

имам един въпрос относно тестовете които се правят на една камера втора ръка, за да се види до колко изхабена и повредена е тя.

Знам, че има доста различни тествое на различни компоненти от камерата, но в момента ме интересува една конкретна част - сензорът на DSLR камерите.

Ровех се доста из интернет и тук, да разглеждам какво се прави и как хората диагностицират техниката.
Преди година бях попаднал на статия (не мога да се сетя къде и сега не я откривам), която описва какви стъпки се правят.
Там имаше описано да се направи снимка на 30сек, без обектив и с поставени капачки на всички места.
по този начин се търсят дефекти по сензора (може би шум, изгорели пиксели и т.н.)
За съжаление не си спомням какво точно се правеше, за да се анализират тези снимки и какво показват.
В момента предимно описаните тестове са за снимане на синьо небе със затворена бленда и така се виждали замърсяванията, но никъде не е описан теста с тъмните кадри.
Много ще се радвам, ако някой може да помогне с разнищването на този проблем.

Благодаря предварително за отделеното време.

Отговори на това съобщение
 Re: Проверка на сензор
Автор: unikalen88   
Дата:   13-06-15 18:38

снимаш с ниска скорос на исо 1600 със сложена капачка и проверяваш по този начин за горещи пиксели,но попринцип повечето апарати си имат и не пречат на снимките.Може и продавача да не знае даже че ги има ако не е правил експерименти

Отговори на това съобщение
 първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »