Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мения, помощ
Автор: darling98   
Дата:   06-06-15 13:05

Здраааавейте, отдавна ми се върти идеята да си купя нещо по- добро.. що годе. Та искам фотоапарата да прави прилични за начинаещи снимки, едва ли ще разбера голямата разлика, тъй като наистина съм начинаещ. И видеото да е на ниво :D Ще ми кажете много искаш или ако искаш видео купи си видеокамера... Просто ги пропуснете тези коментари и ми дайте съвет кои фотоапарати са добри, има ли смисъл да си купувам "професионален" или е по- добре да си взема просто един хибрид.. Дали да си купя някой от сайта тук и 2ра ръка или нов? Бюджета ми не е много висок, за жалост, допълнително ще ви затрудни.. 500 + - :D Все пак ще ви благодаря предварително [shtrak] [shtrak] [shtrak] [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Мения, помощ
Автор: Ghost4o   
Дата:   06-06-15 13:14

Sony nex5t

Автор: Lycan   
Дата:   06-06-15 13:34

"Мения, помощ" много добро заглавие!

Автор: MixMike   
Дата:   06-06-15 13:43

Carling, darling?

Автор: vkk1   
Дата:   06-06-15 14:25

преди да са започнали обичайните простотии, ще кажа, че също подкрепям горното мнение за сони некс.

Автор: marves   
Дата:   06-06-15 14:30

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   06-06-15 14:37

преди да са започнали обичайните простотии

Аз па като видя тема с подобно заглавие, и вътре някой пита за "апарат, който прави добри снимки" и само на простотия ме избива.

Все едно аз да пиша в готварския форум - "кой тиган и коя тенджера да си взема, които да готвят хубаво?"[smilie10] [smilie11]
Снимката се прави от човека зад камерата, т.е който и да вземе - все едно. Така или иначе ще се снима на Auto...
Иначе бих предложил Fuji, ако влиза в бюджета...Ще му даде най-натурален JPG[shtrak]

Публикацията е редактирана (06-06-15 14:38)

Автор: icovalchev   
Дата:   06-06-15 14:43

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   06-06-15 14:49

Ок, извинявам се - "снимката ще има най-натурални цветове във формат JPG, спрямо другите камери в същия клас".
Така добре ли е?
Нещо конструктивно ще кажеш ли, или си търсиш заяждане?[smilie23]

Автор: EVAJor   
Дата:   06-06-15 15:16

А аз като прочета мнението на някой, който се подиграва на друг, който не знае, но пита, си мисля за подиграващия .....но не, ще прозвучи много неучтиво.

[smilie23]

Дата:   06-06-15 16:52

EVAJor

Въпреки че, съм започнал леко подигравателно, за да може автора да си коригира питането към нещо по-конкретно, в последствие съм отговорил на въпроса.
Marves също се опитва да помогне, както и други 2-ма дето препоръчват Sony Nex...

От другата страна кво получаваме? Мрънкане, спам и нападки и заяждане!
Бе много мрънкачи се навъдихте бе, човек не може една забележка да направи.
Автора на темата колко сайта е прегледал с тестове на апарати, и как се е подготвил по въпроса, преди да пита? Изобщо направил ли си е труда, да прочете нещо преди да знае какво точно пита? Или някой от форума е длъжен да му сдъвчи информацията, и то прегледно и с примери, че да не би да го разсърди?
Да взема сега да преровя стотина сайта, и да напиша реферат по въпроса, че "дарлинга" днес не е в настроение и може да се обиди?[smilie10] [smilie11]

Обърнахте го на "teen problem" тоя форум.
Вчера един питаше ква камера да си купи, за да стане сватбен фотограф. Що не се насочи към хирургията?...Взема една маса и 2 скалпела и почва...[smilie7]

Публикацията е редактирана (06-06-15 16:52)

Автор: mmjm   
Дата:   06-06-15 17:12

https://www.youtube.com/watch?v=BM0edh8y6D4

Дата:   06-06-15 17:13

MixMike, от личен опит, определено мога да потвърдя, че когато човек започва с фотографията, даже и не знае какво да пита. Миналата година бях пуснала тема за ХДР, като основния ми въпрос беше дали се променя блендата или само скоростта....А уж бях изкарала един курс по фотография.

И това за тенджерите и тиганите -айде стига с това, че техниката няма значение. Има и още как...Пържени яйца можеш да направиш и в уок, но определено изглеждат по-вкусни и апетитни, когато са сготвени в плосък тиган с керамично незалепващо покритие.

Публикацията е редактирана (06-06-15 17:14)

Дата:   06-06-15 17:35

когато човек започва с фотографията, даже и не знае какво да пита

Така е, но това е проблем на питащия, а не на хилядите посетители на фотофорум. Има тестове, има ценови листи, снимки - сяда и чете.
След това вече, на основата на някакви знания и положени усилия - пита ако не му е ясно нещо...
Или се спира на 2-3 модела и пита кой от тях. Или отива в магазина, хваща 2-3 апарата в ценовия клас 800-1000лв, харесва си, и после се надява да ги намери в базара на цена около 500лв, и т.н.

Той/тя започва с "отдавна ми се върти идеята"...ми това време между "отдавна" и "сега" да беше оползотворено в трупане на знания.

Това за тиганите си е много добър пример, и си е абсолютно актуален за ценовия клас за който е питането. Техниката има значение в строго специфични условия, в които начинаещ любител няма да попадне или ще е пренебрежимо рядко. На първо време, което и да е тяло с китов обектив, ще му свърши работа в 99% от случаите. Когато го счупи от снимане и му "отеснее" сам ще знае какво му трябва.

Дата:   06-06-15 17:39

Мир. И приятен уикенд. [beer]

Дата:   06-06-15 17:44

Биричка ли предлагаш?
Телефона ми е 088.......[smilie5] [cool] [beer]

Автор: asahi   
Дата:   06-06-15 18:09

Дали техниката има значение? Когато се бориш за първото място всичко има значение, техниката също. Когато си начинаещ всеки изправен апарат със заредена батерия ще ти върши работа. Нещо повече - по-простият по-малко ще те затруднява с настройките. Затова на по-сложните им слагат програма "зелено квадратче" - да могат и начинаещи някак да работят.

Автор: iliyanb   
Дата:   06-06-15 18:36

Човек като почва с фотографията и не знае какво да пита, най-добре е да не пита. Срамота е в нашето съвремие, в което интернет сайтове предоставят достатъчно смляна информация за нищо-незнаещи, да се пуска тема в специализиран форум. Бай Пенчо вчера решил да става фотограф и иска веднага помощ. Нищо, че не знае от къде се включва камерата. Бай Пенчо утре ще се откаже от фотографията и ще реши да става цигулар. И там ще иска да го научат набързо пък и цигулка да му препоръчат. В специализиран форум е добре нещо поне да се знае преди да се пита.

Дата:   06-06-15 19:00

Айде стига, а! Вие всички сте родени знаещи и можещи и никога не сте задавали странни въпроси.
Аз също мисля, че нексът е добър и за учене и за експерименти.[beer]

Автор: iliyanb   
Дата:   06-06-15 19:10

Не бе, не сме родени знаещи и можещи. Ама първо сме вложили процент собствен труд. От тук доста съм научил. Тема с въпроси не съм отварял. Евала ви на кефа всеки ден да отговаряте едно и също на еднакви въпроси, зададени от различни мързеливи хора, половината от които си регистрират нов профил за да се гъбаркат с форума.[shtrak]

Къде е Боби Лъвчето, че ми липсва?

Публикацията е редактирана (06-06-15 19:11)

Дата:   06-06-15 19:23

Един, с псевдоним "гимнастико" преди около 2000г. бе казал:
- Не съдете и няма да бъдете съдени!
Та си мислех, че като добри християни(аз не съм такъв), може да подминавате теми и мнения, които Ви дразнят, вместо да размахвате пръст назидателно.(Аз това съм правил. Аз онова не съм правил. Чудесно, браво, евала, кол ха кавод, молодец, ...) и обещавам да си пия хапчетата редовно. [beer] [beer] [beer]

Автор: антивик   
Дата:   07-06-15 08:18

Бре хора, човеко ви е писал бюджет 500 какви нексета и сонита[smilie10] ....то работата върви към някоя канонска сапунерка от рода на Пауршут, що ако е за нещо по свястно само тялото излиза извън тази граница, за стъкларията да не говорим.
Ако беше на времето щях да му препоръчам Смана-8, ма човеко иска и видео....[smilie3]

Дата:   07-06-15 16:17

Първия Nex 5 е даже под 500 с обектив. 3-ката я продадох преди година и малко за 350лв с китака.
А в момента с малко късмет може да се намери и EOS M с китака + палачинката за около тези пари.

Автор: Антивик   
Дата:   09-06-15 09:09

А-а то ставало дума и за втора ръка...аз гледах магазини и нова техника...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »