Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG HSM OS за Nikon
Автор: vitttoriostankov   
Дата:   30-05-15 09:10

Здравейте, може ли отзиви за този обектив ако някой снима с него? Как работи на Никон-апаратите? Благодаря ви! [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG HSM OS за Nikon
Автор: desmes   
Дата:   30-05-15 12:03

Следните ревюта биха дали , поне за мен, доста по-изчерпателна информация от отзиви ...

http://www.photozone.de/nikon_ff/763-sigmaex7020028os

http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Sigma-70-200mm-f-2.8-DG-OS-HSM-Lens-Review.aspx

http://www.dpreview.com/lensreviews/sigma_70-200_2p8_os_c16

http://www.cameralabs.com/reviews/Sigma_70-200mm_f2-8_EX_DG_OS_HSM/

http://www.lenstip.com/263.1-Lens_review-Sigma_70-200_mm_f_2.8_EX_DG_APO_OS_HSM_Introduction.html

http://slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/1328

Автор: uzsree   
Дата:   01-06-15 11:24

Не си купувай зуум обектив Сигма за тяло Никон. Ще съжаляваш в последствие, но ще дал верче един куп пари.

Автор: Begemot   
Дата:   01-06-15 13:27

Да попитам - uzsree,човече, ти сериозен ли си или си спал зле, отвит и още имаш кошмари? [smilie10] [smilie8]
Извън конкретиката на темата - от години снимам с един 17-70 и това, за мен, е универсалният обектив, който не свалям от апарата. А дори не е последната версия!
Директно от Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG HSM OS нямам впечатления, но съм снимал с достатъчно обективи Сигма, за да мога спокойно да твърдя, че покупката на какъвто и да е такъв, особено от последните серии - Sport, Art и Contemporary, си заслужава всяка стотинка.
Ревюта из нета дал господ - искрено препоръчвам четенето на сайтове извън милата ни татковина, където, явно, обективно мнение е направо рядкост, дори изключение.
А на vitttoriostankov мога да пожелая успех с покупката и после да се похвали с кадри [smilie24]

Автор: uzsree   
Дата:   01-06-15 13:45

Автор: Begemot
Дата: 01-06-15 13:27

Да попитам - uzsree,човече, ти сериозен ли си или си спал зле, отвит и още имаш кошмари? [smilie10] [smilie8]

Да ти кажа честно, откакто разкарах всички зумове на Сигма спя много по-добре.

За сведение имал съм Sigma 17-70/2.8-4.0 OS и Sigma 50-150mm f/2.8 EX DG HSM OS (съшия е като 70-200 OS). Първия купих от Фото Павилион, втория от Ибей. И двата имаха отвратитени проблеми с фокуса. Sigma 17-70 имаше силен бек фокус а при Sigma 50-150mm си беше на късмет фокуса. Когато уцелеше, беше страхотен, но си беше хазарт.

За твърдите обективи на Сигма не съм казвал нищо лошо. Казах "не си купувай зуум на Сигма"!

Автор: Begemot   
Дата:   01-06-15 14:14

Да обобщим, uzsree, явно си имал проблем с тялото, не с обективите [smilie5]
А обективите сигма от години имат перфектна поддръжка и настройка. Която настройка стана съвсем забавно упражнение в домашни условия откакто въведоха USB хъбовете за новите обективи.
Моето 17-70 съм го ползвал и го ползвам на три тела Никон, прехвърлял съм го и на приятели - никакъв проблем.
Тотото с бек и фронт фокус си го има, неизбежно е, но не е болка за умиране. Лесно отстраним и преодолим проблем е и не виждам как една такава дреболия може да те откаже от ползването на (може би) единствената разумна алтернатива на "марковите" обективи.
P.S.
Самянг не ги слагам в тоя кюп, че нали си говорим за зуум-чета, а те още не са почнали да правят такива.

Автор: kvakioh   
Дата:   01-06-15 19:01

Вече има док за Сигма обективите, където нещата с фокуса на 95% от случаите се поправя/коригира/премахва. А и това с проблемите беше преди време с Никонските тела и зуум Сигмите, Д90 и Д7000 имаха такива "болежки" и основно в сервизи ги фиксираха. И понеже трудно стават сервизните услуги в Бг и затова е имало недоволни доста със Сигми обективи.

Автор: goldstar   
Дата:   01-06-15 21:25

И моита сигма 24-70 прави к'вото си поиска [smilie18] но пък си гледам кво съм снимал и повтарям [smilie7] [smilie5] [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Дата:   01-06-15 21:32

Казвайте си телата какви са като има оплаквания, така ще се знае кои точно са с проблемите. Не съм пробвал, нямам все още как, но със новите Сигми и по-новите тела като Д7100/7200, 5300/5500 най-вероятно са много малко случаите на проблеми.

Автор: pmartinov   
Дата:   01-06-15 21:40

Големите проблеми най-често са в опита и знанията на снимащите.

Ако изброя темите в които техниката пречи на талантливите на всички ще им стане ясно,че търсят причините за неуспехите си в неправилната посока :-)

Дата:   04-06-15 19:05

Begemot благодаря ти, ако имам късмет ще се похваля с кадри! Що се отнася да Сигма-обективите в момента имам два обектива и едно тяло Никон Д90 + Сигма 17-50 2.8 + Сигма 70-200 2.8 последната макро-версия. Не съм доволен и от двата обектива поради причината - фронт и бек-фокус проблем. 17-50 трудно намира точка на фокусиране и не фокусира там където насочвам. 70-200 ми изписва на дисплея бленда 90 ерор, също не фокусира където насочвам. Тъй като смятам да ги махам затова пуснах темата за Сигма 70-200 стабилизиранат версия, чисто нова е на много добра цена но я няма нито в синтезиса нито във павильона затова ме интересува дали има този проблем с фронт и бек-фокуса и дали е поне малко до качеството на Никон 70-200 ВР 2. В синтезиса ми казаха че може да се калибрира в сервиз, някакъв магазин Хепи Фото на руски паметник, официалния сервиз за Сигма-обективите, калибрирането не се заплаща когато обектива е в гаранция. Ако има колега който снима с тази Сигма 70-200 новата версия ако е възможно да се видим само да го тествам! Благодаря на всички за мненията [smile] И да наистина новите серии на Сигма са доста добри, но незнам дали има док точно за Sigma 70-200mm f/2.8 APO HSM DG EX OS

Дата:   04-06-15 20:52

Д90 е с най-проблемния фокус с различни от Никонските обективи, нищо чудно в историята, просто поредната. И понеже преди време (Д90 не е толкова нов модел) нещата ставаха доста трудно като калибрация тяло-обектив, и още повече тяло- обективИ, нормално е да има оплаквания.
Много по-рядко е например някой да се оплаче от Тамрон 70-200/2.8 стария, отколкото със Сигмите 70-200, която и да е версия, същият случай е със Сигмите от ранга и мм на Тамрон 17-50/2.8. Масово имаше продажби на обективи преди време дори тук, защото нямаше добро или никакво обслужване за калибрации. Или просто не ставаше, проблемът беше в комбинациите, които бяха недобри. И сега има случаи доста, но не серийно или масово.
Няма поддръжка на док-а за обектива 70-200/2.8 OS Сигмата за съжаление, аз малко предварително се изказах, извиявам се за което.
По-скоро бих сменил тялото Д90 с нещо по-ново, отколкото да се търси готин оптически обектив. Или да се намери Тамрон 70-200/2.8 стария или новия, при тях няма толкова масово случаи за проблемен фокус. Или Токина 80-200/2.8, но той е свръх рядък, но от мен лично изпробван преди 4 години и няма да даде отклонения при Д90. ЗАщото е Токина, а не Сигма или Тамрон.

Дата:   04-06-15 21:37

Тялото определено ще се сменя по натам с Д7200. Тамрон обективите не ми харесват поради факта че имат много шумен мотор за автофокуса, неприятно шумен, тествал съм ги в синтезиса. Може би Сигмата няма да има проблем при новите тела на Никон!

Дата:   04-06-15 21:55

Бавен е също така 70-200/2.8 Тамрон. Но пък си цели точно.

Автор: goldstar   
Дата:   08-06-15 13:53

То мойто тяло е д7100 и на 24мм понякога прави бек фокус но понякога - обектив 24-70мм сигмата макро старата безмоторна[smilie18] [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »