Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Получих имейл от PayPal
Автор: guciguci   
Дата:   03-06-15 18:20

Колеги,получих два имейла от Paypal със "заръка" да си "update your billing information"
Въпросът ми е дали е реален мейл от Paypal или е нещо измамно?
Ето го имейла:
" This is the second notice that your Paypal account has a negative balance. The credit card we have on file for your PayPal service was declined when we attempted to bill you on 03/06/2015 for your most recent service.

You must update your billing information immediately in order to avoid any interruption to your services. Once your credit card information is updated, you
will be charged immediately, as soon as payment is received. You can update your credit card simply by download the form attached in email."

Отговори на това съобщение
 Re: Получих имейл от PayPal
Автор: arkturian   
Дата:   03-06-15 18:23

доколкото знам не може да имаш негативен пейпал баланс. фишинг ми се чини да е. Изтрий писмото, ако можеш даже го маркирай като спам/фишинг атемпт и си влез в пейпал сметката(не от този линк) за да провериш кво е, що е.
И не запазвайте пароли в хрома или друг браузер
Си ибало макята

Дата:   03-06-15 18:26

Ами и аз се усъмних,защото първо нямам кредитна карта там,а дебитна,в която слагам пари,само когато ще поръчвам нещо Сега е празна,но аз така си работя от години. Преди седмица получих пратка от Китай,платена с тази карта и не ми е правило проблем

Автор: ZENON   
Дата:   03-06-15 18:30

Хахаха... смех "You can update your credit card simply by download the form attached in email".
Треа да си мегатъп (не искам да те обиждам guciguci), че да свалиш нещо, което е от който и да е, особено за да въведеш данни от карта.

Аз такива съобщения получавам редовно и на всичките отговарям с "Еби си м*йката" на английски естествено. То е ясно, че не ги получават, ма поне малко ми олеква.

Та не сваляй нищо и нищо не въвеждай, освен в пейпал.

И умната! :)

Автор: chel   
Дата:   03-06-15 18:31

е, аз пък нямам нищо в пейпал и получавам същите мейли :))))

Автор: batsali   
Дата:   03-06-15 18:37

И аз съм получавал, без да имам акаунт. Даже някакви съдилища бяха споменати. [smilie5]

Автор: chukov   
Дата:   03-06-15 19:05

Обърнете внимание кой е изпращачът
Ще видите, че мейлът, от който са изпратени съобщенията няма нищо общо с paypal

Автор: ivjordan   
Дата:   03-06-15 19:17

И аз съм получавал, а никога не съм имал акаунт.
Некаква измамка е това.

Дата:   03-06-15 19:20

chukov ,много си има даже . Изтрих го,ама беше нещо security@paypal.com

Ама има и един,който е доста смешен. От paypal@e.paypal.com

Публикацията е редактирана (03-06-15 19:21)

Автор: burningice   
Дата:   03-06-15 19:30

Постоянно получавам подобни писма на имейл, който не е вързан с paypal. Подателя е направен да изглежда, като че е изпратено от тях, но не е.

Автор: pstoev   
Дата:   03-06-15 20:25

PayPal не изпращат такива имейли, техните са само ако имаш плащане, получване на пари или че си променил информация. И все пак НИКОГА не отваряй линкове през имейл!

Автор: m.djorov   
Дата:   03-06-15 20:44

Това, че горе пише от Paypal@paypal.com нищо не значи. като сложиш мишката върху адреса показва реалня адрес, който е някъде си и доста често със старнно име. Но щом има прикачен документ/ехе - БЯГАЙ!

Автор: bronc   
Дата:   03-06-15 21:17

Влез си в акаунта през нов, чист таб (по възможност даже да е Инкогнито) от адреса www.paypal.com и виж дали реално имаш негативен баланс. При никакво положение не ползвай някой от линковете дадени в мейла.

Автор: kosiobg   
Дата:   03-06-15 21:33

Няма такова нещо да искат да ъпдейтваш каквото и да е. Плюс това няма как да останеш на минус.

Автор: picantino_   
Дата:   03-06-15 21:33

Това е някаква измама. На мен постоянно ми пращат такива, отначало и аз се осъмних. Даже се помъчих да им прата меил с благословия, но не ми позволи да го изпратя. [cool]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   03-06-15 21:34

guciguci, опитай да отговориш с Ре и ще видиш , че няма вече такъв мейл. Ако мине номера да им дадеш данните си. Получавам ги непрекъснато .

Автор: imitev   
Дата:   03-06-15 21:59

You can update your credit card simply by download the form attached in email.

И като отвориш архивчето, в което е "формата", се оказва че формата си е чисто и просто някое вирусче...

Ако имаш късмет го хваща антивирусната, ако нямаш - може да се окаже чисто новият CryptoWall 3.0 и после плачеш дълго и неутешимо, а ако много ти трябват скапаните файлове олекваш с около 500 доларес за да ти пратят кода [smilie18]

Адресът на изпращача се манипулира много лесно. Включително може да е дошло от теб, а ти да не си спомняш да си си го пращал [cool]

PS: Усъмняваш се в някого, осъмваш рано сутринта недоспал...

Автор: Konstantinov   
Дата:   03-06-15 22:19

И аз получавам същите мейли и не им отговарям ,направо в спам папката отиват.Мислех че доставчика на интернет би трябвало да ги филтрира.

Автор: Mogila   
Дата:   04-06-15 01:27

Когато има да се прави нещо по пейпал, като влезеш в него там ще ти го пише.

Автор: falcon   
Дата:   04-06-15 06:26

Първият път, като го получих, си отидох в акаунта и прегледах дали там няма нещо такова и като видях, че всико си е тип-топ, вече в траша тези съобщения.

Автор: ixus   
Дата:   04-06-15 07:46

И аз получих такова писмо. Със сигурност е опит за измама. От Пей Пал и от други сериозни сайтове, винаги се обръшат с Име и Фамилия.

Автор: Джъмбо   
Дата:   04-06-15 09:32

за да подпомогнете пейпал и за собствена защита си има нарочен мейл към който се препращат получените съмнителни мейли - spoof@paypal.com
просто го препратете към този адрес и след това изтрийте писмото

случва ми се 1-2 пъти седмично и хората от пейпал често ми изпращат благодарствен мейл за това че им препращам тези ментета

Автор: virosh   
Дата:   04-06-15 09:40

И аз правих така като Джъмбо преди време. На седмица получавах поне по едно такова което препращах. После си оправих спам филтъра на сървъра и спряха да идват.[smilie18]

Автор: fistmele   
Дата:   04-06-15 09:45

[smilie24] Правя същото като Джъмбо. Обикновено хората от paypal подчертават, че те в мейлите винаги се обръщат към вас с имената ви.

Автор: CDman   
Дата:   04-06-15 09:55

Аз редовно получавам мейли , че съм наследник на богат починал мой роднина завещал ми нЕколко милионЯ доларес. Не ги броя , но може и да са към 100-тина вече. Голям род сме явно. [smilie7]

Свикнах [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »