Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Голяма излагация от Фотосинтезис принт център
Автор: tbby   
Дата:   30-05-15 20:11

С две думи - отнасям първата лента с огромен мерак!
Бях си наумил да я нося при Деков, но понеже си чукнах среща в магазина и си викам какво пък толкова и без това съм тук.

Лентата е Кодак портра 160, купена за 16 лв от същия магазин.

Човека любезно ми обяснява, че имат много работа покрай празниците и ще отнеме 3 дни да се прояви и сканира.

Викам си 3 дни си е направо супер срок!

Това беше преди 3 седмици...
През това време звънях, затвяряха ми телефона два пъти.
Писах 2 мейла, на които не получих отговор.
Накрая се свързах някак и ми обясниха, че нямало доставка на малки дози проявител и не им се отвяряло голяма доза (иначе имат много работа по празниците).

Супер яко, как ви се струва?
Взимат ви парите с обещание за 3 дни и след това чакаш докато им е удобно на тях!

Вчера получих смс, че са ми готови.
Подсетих ги, че трябва да ми ги пратят по мейла, защото съм си ги платил.
Пратиха ми ги след 1-2 часа и всички изглеждат така:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/21256976/img500.jpg

Всичките снимки са така. Лентата прилича на влачена по асфалт.
Няма как да е била такава, няма и как апарата да ѝ го е причинил, защото изснимах друга лента и там всичко е наред.

Мога да преглътна голямото забавяне, но най-обидното беше отношението - затвярянето на телефона, недаване на информация и т.н.

Казвам ви всичко това, за да си имете едно на ум.
Аз най-отговорно заявявам, че кракът ми няма да стъпи в този магазин.

Живи-здравички.

Отговори на това съобщение
 Re: Голяма излагация от Фотосинтезис принт център
Автор: novi4ok   
Дата:   30-05-15 20:23

Това далеч не е първта излагация на Фотосинтезис... Има и други теми. Аз отдавна не стъпвам и не пазарувам от тях.

Автор: pstoev   
Дата:   30-05-15 20:23

Аз не мога да разбера защо продължавате да проявявате във Фотосинтезис. Там вземат два пъти повече от останалите места. Дори при Трейман на Витоша, вземат по-малко и става за 20мин! Ако не се лъжа 3,5 за лайка и 7 за рол. Аз проявявам във фото Ралица, 4лв рол за 1 час [cool]

Дата:   30-05-15 20:39

Както написах - бях тръгнал за Деков, но заради срещата :)

Автор: stoikovv666   
Дата:   30-05-15 21:31

Супер е станало, с ефекти дори! [smilie8]

Автор: asahi   
Дата:   30-05-15 22:53

Не е сигурно, че те в действителност са го проявявали.

Автор: deerstalker   
Дата:   31-05-15 00:06

Вземаш една бухалка и отиваш да си търсиш правата, в Русия така правят. После затварят магазина или почват да си вършат както трябва работата.

Автор: DX   
Дата:   31-05-15 01:32

Не, че ще ти върнат спомените цели и непокътнати, но сякаш това си е повече за рекламация към тях, а не за форума... Няма застаховка за никой, никъде! Не са единствените, които могат да ти прецакат нещата, макар и да е еднократно.... човек остава с гурчивия вкус в устата за цял живот, но като цяло мразя когато някой генарилизира или прави крайни заключения!

Автор: kvakioh   
Дата:   31-05-15 08:47

Добре е, силно препоръчително като се предоставя услуга, при всякакви условия тя да бъде не повече от 1 ден забавяна. И аз чаках, знам причините за бавното проявяване- няма много за проявяване и се чака да се посъберат. За съжаление и аз се отказах.
Писах в една тема преди седмица или десетина дни, че мястото не е добро за сканиране. Малко набързо се правят нещата пък за тази услуга.
Проявяването става все по-рядък като услуга и качество. ЗАтова ме принуждава да снимам основно на черно-бели ленти и да проявявам сам.

Автор: RHCP   
Дата:   31-05-15 09:45

а пък тия в принт центъра в софия какви са важнии... седиш 2 часа да ги чакаш да си доизпият кафето в работно време, след което като си дадеш снимките ти казват "ама не можем да ви извадим снимките, защото едната снимка не е с правилния формат"

аз почвам да ги гледам тъпо и преди да съм им тупнал една все пак любезно обяснявам, че снимките директно излизат от лайтрума ми и няма как да са с грешен формат... и тогава за да не изглеждат като олигофрени ми показват "ето вижте, тази снимка е с 0,3 пиксела по къса на дългата страна" (което на всеки нормален човек му е ясно че е заради закръглянето....)

все пак се прежалих де. Kато си получавах снимките ми трябваха усилия да си ги позная [smilie10] [smitten] [smilie18]

Публикацията е редактирана (31-05-15 09:46)

Автор: мара   
Дата:   31-05-15 10:35

ХМ... чудя се аз кво ли става с едни албумчета, дето децата от класа на сина ми трябваше да получат в петък...трябваше да са отпечатани в синтезиса, ама ги нямаше...

Автор: hose   
Дата:   31-05-15 23:07

използвам да питам - фото Ралица проявяват ли още Е6?

Автор: chovecheto   
Дата:   01-06-15 00:11

Като някакви мазохисти звучите, веднъж не било добре, втори път било зле, пък пак ходите.

Автор: uri64   
Дата:   01-06-15 01:22

hose написа:

> използвам да питам - фото Ралица
> проявяват ли още Е6?

Да, роявяват. Но с Процесор и чакат да се съберат няколко филма за да го пуснат. Като цяло съм доволен от проявяването по Е6 там.

Автор: uri64   
Дата:   01-06-15 01:24

DX написа:

> Не, че ще ти върнат спомените цели
> и непокътнати, но сякаш това си е
> повече за рекламация към тях, а не
> за форума...

Що пък да не е за форума? Точно за тука си е. Иначе трябва да има рекламация, да.

Автор: batsali   
Дата:   01-06-15 01:31

Колко пари искат за 120 E6 в Ралица?

Дата:   01-06-15 10:57

Това ми го каза един търговец на гуми, но важи за всички:
Всеки спечелен клиент води след себе си още три, а с всеки загубен се губят още 10.

Искрено се надявам да е сработило в случая...

Автор: stefan.k16   
Дата:   01-06-15 11:33

само Деков. Страхотно отношение, приятен разговор, какво значение има цената, щом не се държат с теб като втора ръка..

Автор: kiromn   
Дата:   01-06-15 11:40

Аз с Ралица имах същия случай.
Занесох за проявяване и изкарване на снимки една портра. След проявяването една женица я хвана и я разстла върху близкото прашно бюро докато мине предишния филм през машината.
Нама смисъл да обяснявам на какво приличаха после и снимките и лентата.

Като цяло не съм имал положително изживяване с цветни ленти в никое от прехвалените софийски студия.

Автор: pmartinov   
Дата:   01-06-15 11:48

Тя ако лентовата фотография беше много китка за мирисане щеше ли да отиде само за десет години в музея?

Много наивно е да си помисляте,че можете да се кефите като Тор на лентата.

Точно през 2015 и то в България...

Автор: DREAM_THEATERa   
Дата:   01-06-15 12:24

Интересното е, че тук-там има и логично мислене сред подписалите се в тая тема, някак като лъч светлина ми идва, окуражително такова, че все още не са на 100% за отписване потребителите на форума [cool]

Мислете малко повече и генерализирайте малко по-обективно, или всъщност най-добре НЕ ГО ПРАВЕТЕ със сравнения.

Автор: axlastro   
Дата:   01-06-15 12:31

Аз проявявам основно на Алабин, не съм забелязал някаква особена разлика обаче и на другите места (Деков, Трейман, Фотомясто). Сканирането е по-големия проблем. За синтезиса не съм си и помислял да им оставя нещо толкова ценно.

Автор: kireto_a   
Дата:   01-06-15 12:41

аз само да попитам верна ли им е цената в интерент - 10 лева за ц41?

Автор: batsali   
Дата:   01-06-15 12:47

pmartinov, не е хич трудно да се пипа филм без да си оставиш родословното дърво по него. Може би не се стараят, защото не е техен или защото си мислят, че като е филм и без това е кофти спрямо цифрата, за какво трябва да се пази... Аз чужди неща, каквито и да са, пазя повече от собсвените си. Явно не е така при всеки [smilie8]

Автор: ishootraw   
Дата:   01-06-15 12:49

Наскоро поръчах там два принта на еталбонд кристал за около 100лв, правих подарък за сватба. Казаха ми 4 работни дни и че пускат смс като са готови. На 4 работен ден реших да се обадя, просто да проверя какъв е статусът, защото сватбата беше след 2 дни. Когато учтиво се представих и попитах за поръчката ми казаха: "Ще получите смс!" и ПРАС телефона! Останах доста изненадан, защото на място са доста любезни. Но не може така да се отнасат с клиент по телефонна (работил съм на телефон с клиенти и го знам как е от другата страна). На другия ден пак се обадих и бяха готови.
Отидох да си ги взема, но бяха опаковани и омотани в доста целуфан. Поисках да си видя нещата все пак. Момчето в принт центъра каза, че не може да ми ги разопакова и после опакова, защото имал много работа. Би трябвало да са ок, щом са пратени. Добре де, ами ако са повредени при транспорта??

Добре, че бях с една приятелка която ми помогна на място да ги разопаковам и после пак опакован. А момичето на касата любезно ни помогна (мерси!).

В днешно време компаниите гледат как да спечелят всеки клиент, като предлагат допълнителна стоийност (added value), и затова такова отношение не е приемливо. Приятелското отношение и коректност в комуникацията с клиенти не струва нищо на фирмата все пак...

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »