Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 VR проблем
Автор: npelov   
Дата:   30-05-15 00:25

Здравейте,

На два от обективите ми (Nikkor) им отказа стабилизацията (VR функцията).
Единия - AF-S 18-200 F3.5-5.6G - първата версия - при включване на фотоапарата изчуква няколко пъти и спира, независимо дали VR е включен. След това при мерене (ръчен фокус, бутона полу-натиснат) не се чува "скърцането", което по принцип се чува. Този съм го взимал втора употреба и не знам колко бой е ял. Също така го разнасям навсякъде

Втория - Nikkor AF-S 100 F2.8G (макро) изобщо не се чува да сработва VR-то. Нито при включване, нито при мерене. Този обектив съм го купил нов. Стоял е предимно в шкафа. Тук там е излизал за някой портрет, но предимно за макро и предметна фотография. Не съм го чуквал нито веднъж.

Пробвах ги на два фотоапарата D7000 и D3200 - еднакви признаци. Контактите на двата фотоапарата и на обективите изглеждат чисти. И двата фотоапарата задействат правилно VR-то на един 18-55G (китовия на D5000) - т.е. проблема не е във фотоапаратите.

Къде мога да ги дам на поправка без кой-знае колко страх че ще ми ги почупят, надраскат и напълнят с прах. Особено ме е страх за твърдия, защото оптиката е като нова?
И другата част - колко би ми излезнал ремонта?

Мерси предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: VR проблем
Автор: pmartinov   
Дата:   30-05-15 15:50

Търси официален сервиз на Никон

Профайлд

Дръж ни в течение как се развиват нещата !

Малко странно е два обектива с един и същ проблем...

Стабилизацията никога не работи през цялото време !

[shtrak]

Автор: jivkojj   
Дата:   30-05-15 16:21

А ти наистина ли си сигурен, че на 2рия наистина не работи. 18-200 вярно, че шуми много и веднага ще направи впечатление ако не работи.

По добре гледай визьора и се опирай да прецениш с и без полуспусък дали картината "лепне" като го движиш леко. Аз също си мислех, че на безогледалката ми стабилизацията на единия обектив е дала фира, но на съвсем тихо място като сложих ухо на обектива и леко разклатих, се чува как опитва да компенсира.

Публикацията е редактирана (30-05-15 16:23)

Автор: tziko   
Дата:   01-06-15 13:59

.

Публикацията е редактирана (01-06-15 14:01)

Автор: domidi   
Дата:   01-06-15 19:45

А по какво съдиш ,че не работи VR само на слух ли?
Някакво мазане по снимките?

Автор: zookig   
Дата:   01-06-15 20:58

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   03-06-15 17:46

Вероятно не е VR проблем,а ЗАУ...

Дата:   05-06-15 16:24

Малко се позабавих с ремонта щото ми вадиха мъдрец заедно с половината чене... лоша работа

Защо да не мога да диагностицирам по слух. Та вие диагностицирате без дори да сте го видяли:
"Вероятно не е VR проблем,а ЗАУ..."

Фотоапарата и обективите ги имам от 3-4 години. Знам как звучи VR и кога се включва. Знам какво се случва с оптиката при включване на VR - видимо мръдва образа във визьора. Ето малко снимки:
http://download.nicksoft.info/vrtest/

Данните са във снимките. Не съм се старал да мърдам - така съм след второто кафе. 50 мм е твърдия, без VR, 55 е от китовия на Д5000 с включен VR, 100 mm e твърдия. Видимо е че размазването е от движение. Да не вземе някой сега да изтърси, че е от дифракция. Мързи ме да вадя статив за сравнение.

Дата:   05-06-15 17:37

лошо...

Дата:   05-06-15 18:50

Занесох ги в Профайлд. Оставих и фотоапарата защото не работи с инфрачервено дистанционно. Още откакто съм го взел е така. И не се наканих да го занеса докато беше в гаранция. Мързел ... Чудех се дали не е някоя друга настройка да стана за смях, но се оказа, че наистина не работи.
Ще пиша като кажат резултата и колко ще струва да го има като информация във форума.

Дата:   19-06-15 14:49

Искат ми 340 лв за 18-200. Трябвало да се смени лентов кабел. Струва ми се малко идиотско за един лентов кабел толкова пари.

Автор: mugen   
Дата:   19-06-15 17:29

Не малко ами доста идиотско звучи ако е само за кабел наистина [smilie8]

Ако знаеш кой е дефектен можеш да го намериш - ebay

Дата:   20-06-15 17:51

:) мерси. мисля, че ще пасувам с поправката. Може би ще се пробвам сам. Те всички лентови кабели са на букси. Не се поят. Едва ли ще е толкова сложно. Ако не стане здраве да е.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »